likier - 5379 przepisów (strona:191/359)

Makowa panienka 417

cytrynowemu kremowi, który doskonale komponuje się z równie lekkim biszkoptem z dodatkiem maku. Tak właśnie maku! Ci, co śledzą mojego bloga zapewne wiedzą, że nie jestem fanką maku, bab, lukru, bezy i przesłodzonych ciast. Natomiast to ciasto w pełni dostaje moje uznanie. Oczywiście jak to zwykle u mnie bywa zmniejszyłam proporcje cukru praktycznie o połowę, dlatego fani słodkości mogą dodać(...)łyżce ostudzonego budyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem.  Wierzch można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja wybrałam drugą opcję. Rozpuściłam 1 tabliczkę mlecznej czekolady z orzechami w kąpieli wodnej i rozcieńczyłam z odrobiną mleka. Posmarowałam polewą wierzch ciasta. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kransekake 251

nich połamać ;P. Upieczone krążki najlepiej zamrozić (poprawia to ich konsystencję) dekorujemy przed świętami bądź okazją na którą je robimy. Polukrowane ciasto przechowujemy owinięte w folię aby nie wyschła. Lukier królewski: 1 białko (ok. 32g) 158g cukru pudru 2 krople soku z cytryny W misie kuchennej mieszamy wszystkie składniki na najniższych obrotach przez ok 10-15minut. Gotowy lukier przekładamy

Pudełko rozmaitości
Ciasto Marcello 170

bardzo rzadki można włożyć go na chwilę do lodówki aby zgęstniał. Krem dzielimy na trzy części *** *** Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy pierwszy blat ciasta i nasączamy go likierem zmieszanym z wodą lub kompotem *** *** Na biszkopcie wykładamy pierwszą część kremu *** *** Na kremie układamy porcje wiśni (u mnie z nalewki). Całość przykrywamy drugim blatem ciasta dociskamy, nasączamy wykładamy krem oraz

Blog z Apetytem
Babka z ajerkoniakiem 55

zjeść jeszcze taka której do tej pory nie robiłam. W tym roku padło na babkę z ajerkoniakiem. Babka jest bardzo dobra, ale najlepsza gdy każdy kawałek poleje się domowym likierem. Wtedy można zjeść jej dużo i z każdym kęsem smakuje coraz lepiej i ma się coraz lepszy humor. Sposób na idealne święta. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jamajski drink 94

Egzotyczny i kolorowy Jamajski drink zachwyca nie tylko smakiem, ale także i wyglądem. Jest to pyszny drink na bazie likieru kokosowego i białego rumu, dzięki któremu na chwilę możemy przenieść się myślami do ciepłych krajów. Składniki: ok. 120 g kaw The post Jamajski drink appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Terremoto 80

jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci zdrówka z trzęsieniem ziemi, czyli Terremoto. Składniki Lody lub sorbet ananasowy Białe słodkie wino najlepiej Chilijskie Pipeño Aperol lub Grenadyna lub jakiś gorzki likier Dodatkowo wedle uznania Wódka, Rum, Cognac, Pisco, Fernet. Przygotowanie Oczywiście jest niezwykle proste, nałóż lody, dużo, wlej wino też dużo, dadaj Aperol i jeśli jesteś szaleńcem 😉 mój drogi czytelniku, dodatkowy alkohol

RafalCook
Cytrynki w miodzie z rumem 81

się nim pijąc z kieliszka *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Miodówka świąteczna Przepis tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ NALEWKA ŚWIĄTECZNA PRZEPIS TUTAJ Świąteczny likier mandarynkowy Przepis tutaj (KLIK)   Artykuł Cytrynki w miodzie z rumem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 75

miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki kukurydzianej 100 gr mielonych na mąkę migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka likieru miętowego 1 łyżeczka kropelek miętowych* lub esencji miętowej barwnik niebieski mąka kukurydziana i masło do wysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru

moj przepis na
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 62

miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki kukurydzianej 100 gr mielonych na mąkę migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka likieru miętowego 1 łyżeczka kropelek miętowych* lub esencji miętowej barwnik niebieski mąka kukurydziana i masło do wysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru

moj przepis na
Likier kokosowy 169

Domowy likier a`la malibu . Mi on bardzo smakuje,choć przyznam szczerze ,że ja nie za bardzo przepadam za  kokosem.  Jest gęsty,kremowy i delikatny w smaku. Szybko znika na spotkaniu ze znajomymi lub rodzinką. Ilość alkoholu możemy zwiększyć lub zmniejszyć wedle uznania a wiórki można wykorzystać np.do ciasta. Ja go zrobię napewno jeszcze nie raz! Składniki

Przepisy mojej mamy
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 130

miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki kukurydzianej 100 gr mielonych na mąkę migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka likieru miętowego 1 łyżeczka kropelek miętowych* lub esencji miętowej barwnik niebieski mąka kukurydziana i masło do wysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru

moj przepis na
Likier z kinder chocolate 119

się cukru oraz czekoladek. ( Nie zagotować!). Zdjąć z ognia i wystudzić. Po przestudzeniu wlać wódkę i wymieszać. Przelać do butelek albo karafki. Z podanej porcji wychodzi ok. 750 ml likieru. Po przelaniu wstawić do lodówki na ok 3 tygodnie. Co 2-3 dni potrząsnąć butelką. (W węższej części butelki może zastygać czekolada). Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego

Kulinarne przygody
Ozdoby cukiernicze do babeczek tortów itp. z lukru królewskiego 85

cukiernicze wykonane samemu są zdecydowanie lepsze niż te kupione w sklepie! Po pierwsze jest to tańsza inwestycja, a po drugie możemy puścić wodze wyobraźni i stworzyć niepowtarzalne wzory ! Składniki Likier królewski przepis znajdziesz n The post Ozdoby cukiernicze do babeczek tortów itp. z lukru królewskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Drink Blue Heaven z lemoniadą 149

dobrze wymieszać. Przelać do szklanki z kostkami lodu. Całość uzupełnić lemoniadą (najlepiej taką domowej roboty z tego przepisu: lemoniada z cytryn ). Smacznego! Więcej przepisów na drinki, shoty, nalewki i likiery itd. znajdziecie w zakładce: Napoje alkoholowe – przepisy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Blue Heaven z lemoniadą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Nalewka z czarnej porzeczki 148

dojrzała.  Owoce, które zostały wyjadamy  ze słoika jak leci 😀 - uwaga na procenty -, dodajemy do lodów albo zasypujemy  około 500 g cukru. Gdy puszczą sok uzyskamy porzeczkowy likier, który filtrujemy i  zlewamy do butelek

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania