Przepis na : deser
Ciynżko pedzieć 1 , czy to jeszcze je sznaps 2 , czy już kryjm, ale jedno je pewne- ta wersja je yno dlo ciyrpliwych. Śliwki muszōm wisieć nad wōdkōm aby ze 2 tydnie 3 , a jak fto by chcioł pryndzyj 4 , to mu z tego wyjdzie czorny szajerkōniak (recept 5 na bioły znojdziecie sam: ) . Co potrza? 6 żōłtek 0,5 szklōnki cukru 100 g masła 2 łozpuszczōne 6 szokolady (nojlepi gorzke) jedna halba 7 (czystyj) 100 g suszōnych śliwek Do srogi krauzy 8 wlyjcie halba, a na wiyrchu w jaki gazie powiejście śliwki. Zakryńćcie t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)