mąki pszennej szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) Składniki karmelu: 5-6 jędrnych mandarynek 100 g cukru 4 gwiazdki anyżu 75 ml soku wyciśniętego z mandarynek lub likieru pomarańczowego (Grand Marnier lub Cointreau) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka góra-dół) . Dno okrągłej formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować odrobiną masła i lekko oprószyć
Moja DelicjaDrink Californication łączy ze sobą takie alkohole jak: wódka, gin, rum, tequila i likier pomarańczowy. Przepis dopełniony sokiem z cytryny i pomarańczowym
Koktajle i drinkiOpis Sangria: Sangria to orzeźwiający napój alkoholowy na bazie czerwonego wina z dodatkiem owoców, podawany z lodem oraz czasami z dodatkiem innego alkoholu, na przykład likieru pomarańczowego, wódki lub innych alkoholi. Występuje bardzo często w różnych wersjach, w zależności od posiadanych owoców. Zazwyczaj są to pomarańcze, jabłka cytryny, limonki, brzoskwinie, a nawet truskawki czy banan oraz wiele innych owoców. Ostatni
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneYouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty Tort Truskawkowy Bez Pieczenia Składniki: Spód i wierzch: około 300g podłużnych biszkoptów około 140ml likieru pomarańczowego lub cytrynówki (w wersji bezalkoholowej woda z sokiem z cytryny trochę posłodzona) 40-50ml wody Środek: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 300g naturalnego jogurtu
Mała Cukierenkakaszy jaglanej 4 łyżki cukru kokosowego 4 łyżki miodu 3 małe jajka (dodałam ekologiczne) ziarenka z 1/2 laski wanilii 20 ml limoncello skórka otarta z 1/3 cytryny kilka kropel likieru pomarańczowego (można dodać małą ilość soku wyciśniętego z pomarańczy) wierzch kilka łyżek karmelu nerkowce / orzechy włoskie / mały pokruszony bezik Artykuł Sernik limoncello z nerkowcami, daktylami i twarogiem bez laktozy
Raj dla Podniebieniamieszać aż do zgęstnienia i zagotowania. Masę przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą tak aby stykała się z budyniem. Odstawić do wystudzenia. Składniki na poncz; 1/4 szklanki likieru pomarańczowego lub czystej wódki 1/4 soku z pomarańczy lub cytryny 1/2 szklanki wody Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Dodatkowo; 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru Schłodzoną
Radość kipiąca uśmiechem.Magda Crêpes Suzette to klasyczny francuski deser z naleśników skąpanych w karmelowym sosie, pomarańczach, z efektywnym flambirowaniem likieru pomarańczowego. W mojej odsłonie postawiłam na jesienne smaki dojrzałych, słodkich jabłek i aromat cynamonu. Do tego podpalanie w pachnącej, słodkiej brandy. Takiemu deserowi trudno się oprzeć, ale czasem aż trzeba zgrzeszyć Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka mleka 1 jajko łyżka oleju
Smaczna StronaJakiś czas temu zrobiłam i opublikowałam dla Was przepis na likier cytrynowy, a ponieważ ja wręcz kocham pomarańcze, na tej samem zasadzie zrobiłam likier pomarańczowy. Wyszedł tak samo pyszny i podobnie jak w poprzednim przepisie zmniejszyłam ilość cukru do pół szklanki, w oryginalnym przepisie na cytrynówkę była szklanka ;) Składniki : 5 dużych pomarańczy 0,5 litra spirytusu 0,5 litra
Życie zaczyna się w kuchniniedzielny poranek zapraszam na delikatny deserek dla Babci. Nawet dzieci potrafią go przyrządzić. Polecam :-) Panna Cota: Składniki: 5 płatków żelatyny 500 g słodkiej śmietany 130 g cukru 1 łyżka likieru pomarańczowego( dla dorosłych) Wykonanie: 1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie ok. 10 minut, aż napęcznieje. W rondelku zagotować śmietankę i cukier. Zdjąć
dolcevitainmykitchenjednej części dodałam cynamon i przełożyłam domową galaretką z czerwonej porzeczki (przepis klik), do drugiej dodałam mak i przełożyłam marmoladą, trzecią część przełożyłam marmoladą i polałam lukrem z likierem pomarańczowym a ostatnią część umoczyłam w polewie i kokosie. Ciasteczka na drugi dzień po upieczeniu były tak delikatne, że rozpływały się w ustach. Ciasto trochę źle mi się wałkowało (ciut się
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepięknie wygląda nawet na świątecznym stole. I ten zapach: pomarańcze i karmel... Nie potrzeba już świeczek zapachowych. W całym domu pachnie świątecznie. Dla wzmocnienia smaku do syropu możemy dodać likier pomarańczowy. Oczywiście jeśli
dolcevitainmykitchenu0119kujcie ","recipeIngredient":["3 i 1\/2 szklanki mi\u0105\u017cszu z arbuza\r","1\/2 szklanki tequili\r","1\/2 szklanki soku z limonki\r","1\/2 szklanki likieru pomara\u0144czowego (opcjonalnie, wymienne na sok pomara\u0144czowy)\r","Limonka i cukier do dekoracji"],"name":"Automatycznie zapisany szkic","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Arbuza wrzucamy do blendera i robimy(...)margaritę z soczystym arbuzem, nie dziękujcie Automatycznie zapisany szkic Składniki 3 i 1/2 szklanki miąższu z arbuza 1/2 szklanki tequili 1/2 szklanki soku z limonki 1/2 szklanki likieru pomarańczowego (opcjonalnie, wymienne na sok pomarańczowy) Limonka i cukier do dekoracji Sposób przygotowania Arbuza wrzucamy do blendera i robimy z miąższu puree. Przelewamy do pojemnika i mrozimy ok. 3h. Kiedy arbuz się
Mostek w kuchni