likier kawowy - 642 przepisów (strona:14/43)

Prosty deser kawowy Affogato i ekspres do kawy Saeco PicoBaristo 146

piecie codziennie pysznej kawy, to polecam…       Przepis na prosty deser kawowy Affogato Składniki na 1 porcję: 60ml gorącego espresso 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki likieru kawowego (użyłam Kahlúa) 1 łyżka poszatkowanych orzechów laskowych 1. Do szklaneczki przełożyć dwie gałki lodów ( patrz FILM ). Zalać gorącym espresso i polać likierem. 2. Na końcu posypać poszatkowanymi orzechami. Od razu

Mała Cukierenka
Płonący shot B52 260

połączenie malibu z sokiem ananasowym oraz likierem blue curacao. Składniki: 1/3 Kahlua 1/3 Baileys 1/3 Triple Sec ( ja używam cointreau) Sposób wykonania: Na początek do naszego kieliszka nalewamy 1/3 likieru kawowego Kahlua Jako drugą warstwę naszego shota nalewamy 1/3 likieru irlandzkiego Baileys Ostatnia warstwa naszego shota to 1/3 likieru Triple Sec w tym przypadku cointreau Kiedy nasz shot będzie gotowy

Drinkologia
ciasto oczy carycy 1242

pieczemy w 180 st. C przez ok. 45-50 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem kawowy: 500 ml mleka 1 jajko 1 łyżka mąki orkiszwej 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 300 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka(...)wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na poncz: 150 ml mocnego napary z kawy, wystudzonego 4 łyżki likieru kawowego dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów wykonanie: Napar mieszamy z likierem. dodatkowo: 2 galaretki zielone lub czerwone 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 156

serka mascarpone   100 ml śmietany 30%   6 ciasteczek orito   4 łyżki dżemu malinowego   3 łyżki cukru pudru   2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej   1 łyżka likieru kawowego   opcjonalnie: kolorowe perełki cukrowe Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczamy w 1 łyżce wrzątku, dodajemy łyżkę likieru (*likier można pominąć w wersji dla kierowców:) aczkolwiek nie jest mocno wyczuwalny(...)dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy na najwolniejszych obrotach. Potem dodajemy kawę zmieszaną z likierem i miksujemy tylko do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Do 2 dużych kieliszków/pucharków wkładamy następująco: pokruszone ciasteczka orito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy jednym ciasteczkiem orito i opcjonalnie perełkami cukrowymi

Kolorowy Przepisownik
Śmietankowy sernik na ciasteczkowym spodzie z czekoladowym musem 128

puszystym czekoladowym musem niczym chmurka dodatkiem likieru pomarańczowego, wypiek godny każdej uroczystej okazji.  Swoją delikatność zawdzięcza długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze, dzięki temu nie rośnie gwałtownie i po upieczeniu  jest równy jak stół. Bez pęknięć. Jest nieprzyzwoicie smaczny. Zamiast likieru pomarańczowego możecie dodać do musu ciemny rum czy nawet kawowy likier kahula, odrobina alkoholu wspaniale podkręca jego smak

Wanilia i Kardamon
B52 197

innego jak słynny płonący shot. Shot B52 to efektowny i trójwarstwowy shot, który przed wypiciem podpalamy i pijemy płonący. Shoty składają się z takich składników jak: likier kawowy Kahlua, irish cream czyli Bailey’s lub Carolan’s oraz likier pomarańczowy. Jeżeli chodzi o likier to możemy użyć Triple Sec (przystępny cenowo) ub likiery z wyższej półki takie jak Cointreau

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomysły na letnie drinki — sprawdź nasze propozycje 193

egzotycznym aromatem. Do klasycznej Pina Colady dołączyć możesz inne owoce (np. pomarańczę), zyskując bardziej orzeźwiający smak. Likier kokosowy sprawdzi się doskonale w koktajlach mlecznych, mocno deserowych — połącz go z likierem kawowym, mlekiem skondensowanym i bananowym puree. Ciekawą opcją będzie też zestawienie likieru kokosowego z mocną mrożoną kawą.oną kawą. (function(){ wzes=document.createElement("script");wzes.type="text/javascript"; wzes.async=true;wzes

Drinkologia
Likier mleczny. 164

słodkim, bądź mocniejszym. Ma jeszcze inną zaletę, a mianowicie może posłużyć nam za bazę do tworzenia innych pysznych alkoholi. I tak dodając kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody otrzymamy likier kawowy, dodając roztopioną czekoladę i odrobinę więcej wódki (lub spirytusu) otrzymamy likier czekoladowy, dodając przyprawy korzenne otrzymamy likier piernikowy itd. Możliwości jest mnóstwo, lecz o tym kiedy indziej. Dziś zaczynamy

Rozpustne gotowanie
Kawowy mieszaniec 1226

biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 70 g rozpuszczonego masła Warstwa kawowa: 25 dag sera mascarpone ½ litra śmietanki 30% 5 łyżeczek  kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru kawowego 2 łyżki cukru pudru 3 listki żelatyny Dodatkowo: 15 dag  markizów orzechowych Kakao do oprószenia Jak wykonać ?  Spód: Biszkoptowe herbatniki pokruszyć drobno, wymieszać w misce z kakao(...)lodówki Kawowa masa: Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie przez 5 minut, po czym odcisnąć, włożyć do miseczki i rozpuścić w mikrofali przez kilka sekund-2, 3 -uważać aby nie zagotować ! Schłodzoną śmietankę oraz ser mascarpone umieścić w misie miksera, wsypać cukier puder, miksować d momentu aż masa zacznie gęstnieć wtedy wsypać rozpuszczalną kawę, wlać likier i cienkim strumieniem rozpuszczoną

Wanilia i Kardamon
Kawowy likier z cukierków Kopiko 305

likier na kukułkach - Ice Ice Baby, czyli likier na cukierkach Ice - likier na cukierkach Werther's Original - likier na cukierkach raczkach A teraz pora na ostatni w tym roku kawowy likier na cukierkach kopiko. Jeśli Madzia wymyśli jakieś kolejne specjały to pojawią się one na blogu pewnie bliżej wiosny. Właściwie nie "jeśli", a "jak tylko". Bo, że wymyśli

Marder&Marder Manufacture
ciasto Latte Macchiato 1995

przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu schładzamy i przekrawamy na dwa blaty. składniki na poncz: ok. 300 ml mocnego naparu z kawy rozpuszczalnej 100 ml likieru kawowego wykonanie: Kawę zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia a następnie mieszamy z likierem. składniki na krem: 200 g miękkiego masła 400 g waniliowego serka, homogenizowanego 2 szkl mleka

Domowy Smak Jedzenia
RURKI Z KREMEM KAWOWYM 323

masła, 1 ½ szkl. mąki, ½ szkl. śmietany, szczypta soli Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 3 łyżeczki kawy mielonej Subtil , 3 łyżki likieru kawowego Dodatkowo: 1 białko, 2 łyżki cukru kryształ, 3 łyżki masła do posmarowania foremek WYKONANIE Ciasto: składniki na ciasto łączymy ze sobą, wkładamy do torebki foliowej i schładzamy w zamrażarce przez(...)stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz likier, mieszamy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy

słodki bratek
DOMOWE LODY KAWOWE 181

całkowicie dla dorosłych...Mówię Wam : niebo w gębie! Zapraszam   Składniki: 1 litr mleka 2 duże opakowania śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego ( może być niesłodzone) 1 szklanka dobrego likieru kawowego 3 łyżki rozpuszczalnej kawy  kropelki czekoladowe ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Mleko delikatnie podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę.Dodajemy śmietanę, mleko skondensowane likier- wszystko razem miksujemy. Przekładamy

Z Majeczką w kuchni
Przepis na… – Tiramisu, włoski deser 311

popularny w całych Włoszech , a wzbogacony filiżanką kawy idealnie nadaje się na drugie śniadanie. 300 g serka mascarpone 200 ml mocnej kawy w temperaturze pokojowej (najlepiej espresso) 40 ml likieru kawowego 4 łyzki cukru 4 żółtka 120 g biszkoptów Kawę mieszamy w naczyniu z likierem. Ubijamy (najlepiej mikserem lub blenderem) żółtka z cukrem na jednolitą, gładką masę. Dodajemy mascarpone

Bon Ton Italia
Tiramisu 167

porcji): 250 g serka mascarpone 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 10 okrągłych biszkoptów 100 ml mocnej kawy z ekspresu lub z 3 łyżeczek rozpuszczalnej 50 ml likieru kawowego łyżka kakao Przygotowanie: Przygotowujemy kawę, którą studzimy do temperatury pokojowej . Wlewamy do niej likier i mieszamy. Żółtka wraz z cukrem umieszczamy w wysokiej misce i miksujemy 5 minut. Dodajemy mascarpone

Zakręcony Widelec