likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:23/73)

Ciasto Latte Macchiato 282

miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 400 g serka homogenizowanego (naturalnego lub waniliowego) poncz: 300 ml mocnej kawy 100 ml likieru baileys (lub każdego innego kawowego, czekoladowego) dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów gorzkie kakao Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z solą i cukrem, na jasną puszystą masę (przez około 8 minut). Następnie dodajemy olej i wodę(...)około 30 minut. Biszkopt studzimy. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą jasną masę. Następnie dodajemy mleko w proszku i serki i dokładnie miksujemy. Chłodną kawę łączymy z likierem. Zimny biszkopt kroimy na 2 blaty. Pierwszy blat wkładamy z powrotem do blaszki. Porządnie nasączamy ponczem i nakładamy połowę masy. Na masie układamy nasączone w ponczu biszkopty, oprószamy delikatnie gorzkim

na moim stole...
Deserki w słoiczkach na Walentynki 155

oraz z dodatkiem %, na Walentynki, na spotkania z przyjaciółkami, ale i bez okazji. Składniki: 200 g serka homogenizowanego waniliowego, 2 kieliszki likieru słony karmel, galaretka malinowa, 4 łyżki wysokiej jakości dżemu lub konfitury malinowej, gorzka czekolada lub płatki czekoladowe - około 2 łyżeczek Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Studzimy. Serek mieszamy razem z likierem. Na dno małych słoiczków

Lena Gotuje
Sernik z truflą 129

minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla czekoladowa z Bailey's: 500 ml śmietany kremówki 36% 400 g gorzkiej czekolady, posiekanej 4 łyżki cukru pudru 150 ml likieru Bailey's Śmietanę kremówkę podgrzać w garnuszku do momentu wrzenia. Zdjąć z palinka, dodać czekoladę, odstawić do jej rozpuszczenia(...)czas mieszając. Przestudzić. Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę lub do momentu otrzymania gęstej masy czekoladowej (uważając, by masa całkowicie nie zgęstniała). Masę czekoladową umieścić w misie miksera. Dodać przesiany cukier puder, wlać likier i ubić (końcówki do ubijania białek) do zwiększenia objętości i otrzymania kremu o jaśniejszym kolorze.  Krem przełożyć na zimny sernik. Wyrównać. Schłodzić przez kilka

Kubki smaku
Podnieście wieczko pudełka . . . Rozdział I 139

orzechowym. Ciasteczka rozpływają się w ustach, nic więc dziwnego, że w oryginale noszą nazwę Melting Moments.  /przepis cytuję za Dorotus / TRUFLE CZEKOLADOWO-MIĘTOWE 170 g gorzkiej czekolady dobrej jakości, najlepiej miętowej 1/2 filiżanki śmietany kremówki likier miętowy 4 łyżki masła cukier puder do  obtoczenia Czekoladę razem ze śmietaną i masłem stopić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać, aby składniki(...)Gotowe obtoczyć cukrem pudrem. Możecie też oblać je czekoladą, jak kto woli.  /przepis własny/  TRUFLE CZEKOLADOWO-KAWOWE 170 g gorzkiej czekolady dobrej jakości, najlepiej z kawałami kawy, jeśli uda Wam się taką zdobyć 1/2 filiżanki śmietany kremówki dobrej jakości likier kawowy 4 łyżki masła cukier puder do  obtoczenia Czekoladę razem ze śmietaną i masłem stopić w kąpieli

KUCHARNIA
Ciasto Maxi King 999

pieczenia. Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Obawiałam się, że ciasto może być zbyt mdłe i dlatego dodałam likier amaretto do masy mlecznej. Całość wyszła bardzo smaczna. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ciasta 3 bit , snikersa i bloku czekoladowego .  Ciasto Maxi King Blacha: 25x35 cm | Czas przygotowania : ~45 min | Ciasto bez pieczenia, inspiracja: blog Moje pasje Masa(...)paczek herbatników (ok. 400 g) 1 puszka masy kajmakowej 150 g orzeszków ziemnych solonych lub nie solonych Polewa czekoladowa ok. 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej (jak kto lubi) 3 łyżki mleka 2-3 łyżki śmietany 18% likier Amaretto do smaku Przygotowanie   1. Krem Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem. Dodawań na przemian mleko w proszku z serkiem. Ucierać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 173

cukru waniliowego 10 łyżek kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa) 2 łyżki kawy mielonej 2 dojrzałe figi Polewa czekoladowo-kawowa: 150g śmietanki kremówki 36% 80g czekolady mlecznej 80g czekolady gorzkiej 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka masła 4 łyżki likieru kawowego Herbatniki kruszymy, mieszamy z masłem, chilli i kakao na gładką masę. Tortownicę 22cm wykładamy papierem(...)się nie rozpadnie i będą miały idealną konsystencję. Herbatnikowy dół po nocy spędzonej w lodówce również idealnie będzie się trzymał sernika kawowego. Polewa czekoladowa czyli ganache wg oryginalnego przepisu zawiera rum zamiast likieru. Przepis zawdzięczamy Julii Child. Kremówkę przelewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy ogień. Dodajemy pokruszoną czekoladę, cukier puder, kawę rozpuszczalną, likier kawowy, masło i za pomocą

Gotowanie i blogowanie
Śląskie Smaki 2017 i jabłko pieczone z marcepanem i wiśniami. 170

ogonkiem, wydrążamy środek i napełniamy masą marcepanową (najlepiej własnej roboty) Nakrywamy jabłka czapeczką i zapiekamy. Przed podaniem pod czapeczkę wkładamy wiśnie lub inne owoce w likierze, posypujemy płatkami migdałowymi. Podajemy z sosem czekoladowym. Niestety mimo wykwintnych dań nie zmiesciliśmy się w pierwszej trójce, ale przyjemność gotowania na dziedzińcu zameczku w Koszęcinie pod estradą na której śpiewali soliści zespołu Śląsk była

Gotuj Sam!
Tort z musem czekoladowym 368

paru dni myślałam jaki? Odpowiedź jak to w życiu przyszła szybko- musi być z musem czekoladowym, a najlepiej z mocno czekoladowym :) Jeżeli nie przepadacie za musami mocno czekoladowymi , można użyć czekolady mlecznej lub białej. Biszkopt upiekłam dzień wcześniej- by było prościej I szybciej :) Co mogę powiedziec? Tort rozplywa się w ustach , delikatność musu I biszkopta rewelacyjnie współgra ze sobą(...)gorzkiej czekolady 50 gr masła 150 śmietany 36% 1,5  łyżeczki żelatyny - rozpuszczamy w 3 łyżkach wody 50 ml Irish baileys lub innego likieru kawowego 200 ml śmietany kremówki Czekoladowe pałeczki plus owoce Wykonanie: Odzielamy żółtka od białek. Żółtka, śmietana I połowę cukru- dajemy do miski. Miskę umieszczamy w gorącej kąpieli. Mieszamy od czasu do czasu

Smaki Edyty
Czekoladowe malibu 177

Uwielbiam domowe likiery, moim ulubionym jest likier kawowy , zaraz po nim malibu ... a dzisiaj Was zapraszam na malibu, ale czekoladowe... :) godne polecenia i wypróbowania :) Składniki: 250 ml spirytusu, 100 ml wódki, 200 g wiórek kokosowych, 1 mleko skondensowane słodzone, 1 mleko skondensowane niesłodzone, 3 łyżki kakao. Przygotowanie:       Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie

Aga w kuchni
Tort czekoladowy z bananami i masłem orzechowym 208

Połączenie smaków, które daje przepyszne doznania :) Masa idealna dla wielbicieli masła orzechowego! Bardzo efektownie się prezentuje. Genialny, lekko słonawy krem orzechowy przełamany kwaśną porzeczką i słodkimi bananami, treściwe ciasto czekoladowe, pycha! Polecam! PS lezaki ogrodowe  na każdą kieszeń, idealne na letni czas, teraz w promocyjnych ofertach ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie(...)dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki i wierzch tortu. Dodatkowo: 2/3 szklanki dżemu z czarnej porzeczki 2 banany orzeszki ziemne do dekoracji 1/2 szklanki ponczu - likier kawowy wymieszany z wodą pokruszone czekoladowe ciasto Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 kawowego ponczu. Posmarować dżemem porzeczkowym, później częścią kremu orzechowego. Ułożyć plasterki banana. Przykryć kolejnym czekoladowym ciastem, nasączyć go połową

Domowa cukiernia Ewy
Delicja 212

biszkopt. Pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki, cząstki obieramy z najmniejszych błonek. Lekko zastygłą galaretkę wykładamy na biszkopt i wrzucamy w nią pomarańcze. Składniki na mus czekoladowy: - 200 gramów gorzkiej czekolady - 1 łyżka likieru pomarańczowego (można pominąć) - 3 łyżki soku z pomarańczy - 30 gramów masła, w temperaturze pokojowej - 3 jajka, osobno białka i żółtka - 50 gramów drobnego cukru do wypieków

Życie zamknięte w smaku
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 228

zaraz za szafranem  najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu, deserów i sałatek owocowych oraz do słodkich sosów i likierów. Dodaje się go również do zup. pasztetów, mięs oraz ryb. Nadaje świeży smak dyni, marchwi i szarlotce. Kardamon możemy znaleźć w holenderskich ciasteczkach oraz  w tradycyjnym norweskim napoju alkoholowym(...)gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały ze skórką łatwo ją zdejmiemy jeśli zalejemy je wrzątkiem

Ciastka - domowe słodkości
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 127

zaraz za szafranem  najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu, deserów i sałatek owocowych oraz do słodkich sosów i likierów. Dodaje się go również do zup. pasztetów, mięs oraz ryb. Nadaje świeży smak dyni, marchwi i szarlotce. Kardamon możemy znaleźć w holenderskich ciasteczkach oraz  w tradycyjnym norweskim napoju alkoholowym(...)gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
Makowo-wiśniowa fantazja 81

Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo: 12 dag okrągłych biszkoptów 2/3 szklanki mocnego i lekko osłodzonego naparu z kawy(...)Masa czekoladowa: Wszystkie składniki do przygotowania kremu muszą mieć jednakową temperaturę pokojową. Serek mascarpone należy wyjąć z lodówki   parę godzin przed robieniem kremu, (gdy połączymy zimny serek z miękką nutellą krem nam się zwarzy) Serek mascarpone mieszamy w misce razem z nutellą za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji . Nasączenie: W jednej szklance mieszamy likier z wodą

Wanilia i Kardamon
Ciasto Cassis 118

Dziś mam dla was kolejne bardzo ciekawe ciasto o nazwie Cassis, które składa się z kakaowego biszkoptu, warstwy dżemu porzeczkowego z dodatkiem likieru Cassis, puszystego kremu śmietankowego oraz chrupiącej czekoladowej bezy. Całość prezentuje się naprawdę smakowicie i tak też smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Cassis nie jest skomplikowany, jednak wymaga trochę uwagi i pracy, dlatego świetnie sprawdzi się(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 3/4 słoika dżemu porzeczkowego + 2 łyżki likieru porzeczkowego Creme de Cassis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno z odrobiną soli. Następnie cały czas miksując stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania