likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:22/73)

Sernik dyniowy z imbirem 73

roku posadzona na pryzmie z ziemią kompostową , to dla dyni najlepsza miejscówka! Dziś przygotowałam sernik z dodatkiem purée z dyni , imbiru i cynamonu z odrobiną likieru Amaretto . Masa serowa spoczywa na spodzie z ciastek czekoladowych i mielonych migdałów . Jeśli lubicie dynię i aromaty korzenne to z pewnością posmakuje Wam ta propozycja. Sernik dyniowy z imbirem jest bardzo łatwy, wiec(...)minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 5 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na spód 90 g ciemnych ciastek czekoladowych ja użyłam Oreo 80 g migdałów 50 g masła 2 łyżki likieru Amaretto 3 łyżki cukru trzcinowego Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 200 g twarogu - mielonego 80 g drobnego cukru 3 łyżki tartego

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe z malinami 180

łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szkl wody masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny 1/3 szkl wody dodatkowo: 150 g malin  4 łyżki likieru amaretto 1/3 szkl wody Przygotowanie: biszkopt: Białka(...)kakao przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 30 minut. Upieczony biszkopt nasączamy likierem amaretto rozrobionym z wodą. masa czekoladowa:  Czekoladę rozpuszczamy w 100 ml śmietanki, studzimy. Resztę śmietany ubijamy na sztywno.Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy i łączymy z ubitą śmietaną. Serek mascarpone miksujemy

Bon appetit mon amie
Czekoladowe salami - czekolada w świątecznej odsłonie 124

warto mieć w repertuarze coś dla takich miłośników czekolady, jak ja ;)  Oto bardzo odświętna wersja słodkości o portugalsko-włoskich korzeniach, jaką jest czekoladowe salami pełne chrupiących ciastek.  Przygotowywana z czekolady, masła, likieru Amaretto, jajek (które pominęłam w mojej wersji) i pokruszonych ciastek smakuje wybornie!  Czekoladowa roladka pełna nierówności i obtoczona w cukrze pudrze do złudzenia przypomina tradycyjną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowa wz-ka 126

Bardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką.  Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt: 6 jajek Szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej(...)szklanki kakao 3/4 szklanki cukru Masa: 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 800 g malin 4 łyżki likieru waniliowego 200 g czekolady mlecznej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana jest sztywna i błyszcząca zmniejszamy obroty miksera

VioletoweKucharzenie
Trufle czekoladowo – migdałowe 77

migdałów i likieru Amaretto. Przepyszne małe kuleczki na osłodę dnia Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 200 g serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 4 – 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek likieru Amaretto Dodatkowo: kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do miseczki przełożyć serek mascarpone. Dodać roztopioną czekoladę, zmielone migdały, cukier puder i likier Amaretto. Dokładnie wszystko(...)Następnie wyjąć i za pomocą łyżeczki nabierać masę, formować trufle i obtaczać w kakao. Gotowe trufle przechowywać w lodówce. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi → Trufle czekoladowe → Trufle czekoladowe z orzechami laskowymi → Trufle z orzechów włoskich → Kartofelki marcepanowe z suszonymi śliwkami i cynamonem Artykuł Trufle czekoladowo – migdałowe pochodzi z serwisu Oryginalny

Oryginalny smak
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 244

mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2  listki żelatyny 2 łyżki wiórków kokosowych białych 2 łyżki tartej gorzkiej czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej borówki Wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Czekoladowe pucharki na czas przygotowania serniczków włożyć do lodówki. Śmietankę kremówkę ubić na pianę, ale nie bardzo sztywną. Ser twarogowy i mascarpone połączyć(...)sobą, dodać puder, likier kokosowy oraz wiórka, zmiksować krótko mikserem, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano w przepisie na opakowaniu, ubitą śmietanę  oraz startą gorzką czekoladę, wymieszać, dodać część borówki, wymieszać łyżką, resztę zostawić do dekoracji. Tak przygotowana masę serową wyłożyć po równo do pucharków, udekorować grubymi wiórkami czekoladowymi oraz borówką. Chłodzić minimum 3 godziny w lodówce, podawać

Wanilia i Kardamon
Frozen Black Russian Frappé 46

Black Russian: – Wódka, likier kawowy, podawane na lodzie w kieliszku typu old-fashioned. 2. White Russian: – Rozszerzenie Black Russian z dodatkiem śmietany lub mleka, nadające napojowi kremową konsystencję. 3. Colorado Bulldog: – White Russian z dodatkiem coli, nadającej mu orzeźwiający smak gazowanego napoju. 4. Black Magic: – Black Russian z dodatkiem czerwonego likieru jagodowego, nadającego mu nieco słodszy(...)likieru kawowego Przygotowanie: 1. Wlej wódkę do kieliszka z lodem. 2. Dodaj likier kawowy. 3. Delikatnie wymieszaj składniki. Gotowe! Teraz możesz cieszyć się wyrafinowanym smakiem Classic Black Russian. Ale oczywiście to nie wszystko, ponieważ musisz koniecznie spróbować mojego Frozen Black Russian Frappé: Składniki: – Likier Kahlua 40 – 50 ml – Lody czekoladowe 2 gałki – Nutella 2-3 łyżki

RafalCook
Kawa mrożona z lodem na patyku 170

mnie szał mrożonych kaw... zrobiłam jedną - wyszła pyszna, dzisiaj kawa z lodem waniliowym na patyku, też bardzo smaczna :D Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 10 ml likieru orzechowego, 1 lód waniliowy w polewie czekoladowej na patyku, 20 ml wrzątku, 200 ml zimnej wody.   Przygotowanie:     Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki. Zalewamy 20 ml wrzątku. Następnie dolewamy zimnej wody

Aga w kuchni
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 137

Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą – Zapraszam na pyszny, bardzo prosty w przygotowaniu torcik z ciemnym kakao, wanilią i śmietanowym kremem. Jest bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny, czekoladowy. Nasączyłam go kawą z dodatkiem likieru migdałowego i w smaku przypomina tiramisu. Wygląda pięknie i będzie idealny na świąteczny stół. Przepis powstał przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM(...)160g cukru 100ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera Do nasączenia: 120ml zaparzonej, mocnej, ostudzonej kawy 60ml likieru migdałowego lub kawowego lub pomarańczowego (w wersji bez alkoholu dać więcej kawy i posłodzić ją 2 łyżeczkami cukru pudru) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone

Mała Cukierenka
Idealna Beza PAVLOVA z Czekoladą i Likierem 196

łyżeczki białego octu winnego lub jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 100ml likieru Baileys 2 fixy do śmietany Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do roztopienia wiórki czekoladowe do posypania (ja starłam czekoladę obieraczką do warzyw, patrz FILM ) Beza: 1. Białka przełożyć do czystej, suchej miski i ubijać mikserem, aż się(...)łyżeczką robiąc esy-floresy ( patrz FILM ). Krem: 6. Śmietankę ubić z fixami, ale nie na bardzo sztywno, tak na 3/4. Ciągle ubijając mikserem wlewać stopniowo likier. Gotową śmietankę wyłożyć na bezę, wierzch posypać wiórkami czekoladowymi. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Czekoladowe koszyczki z musem czekoladowym z miętą: Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 162

Kuchennie - będzie mi bardzo miło :)   Składniki (na 6-7 sztuk): Miseczki czekoladowe: 1 tabliczka czekolady łyżka masła Mus czekoladowy: tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej 1 białko jajka łyżeczka likieru miętowego pokrojone drobno liście mięty Dodatkowo: śmietana kremówka na bitą śmietanę i owoce - u mnie truskawki Miseczki czekoladowe Czekoladę z masłem topimy(...)żeby czekolada zastygła, po czym zanurzyć w roztopionej czekoladzie jeszcze raz. Dzięki temu koszyczki nie będą bardzo łamliwe i będą grubsze. Mus czekoladowy Czekoladę roztopić, i odstawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu dodać do niej liście mięty i likier miętowy i dokładnie wymieszać. W dwóch osobnych miskach ubić: w jednej białko, w drugiej śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę zmiksować

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Trufle bananowo-czekoladowe 114

przepis. Jest to doskonała, zdrowa przekąska dla najmłodszych. Składniki: 170 g herbatników 30 g rozpuszczonego masła 100 g mlecznej czekolady 2 banany 20 ml likieru bananowego... Artykuł Trufle bananowo-czekoladowe pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 192

Pewnie wszyscy zachwycają się jego smakiem. Teraz spróbujcie sobie wyobrazić jak smakuje w wersji lodowej... Ummm, mniam. Smaczniejszych lodów nie jadłam. Chrupiące ciasteczka Ameretti, smak   likieru Amaretto, zapach wanilii i migdałów, pyszny czekoladowy sos....   I to wszystko zatopione w kilku gałach lodów podanych na talerzyku. Czego chcieć więcej?       Składniki: 5 żółtek 160 g  cukru(...)mleka 625 ml  kremówki (30%) 1 laska wanilii 70 ml likieru Amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka kakao 1 opakowanie ciasteczek Amaretti (250 g) 60 ml kremówki (30%) 609 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao do posypania      Wykonanie: W mikserze utarłam   żółtka na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo wsypywałam cukier. W garnku

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania