likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:17/73)

Ciasto Kubanka 392

Świetne ciasto z mokrym kawowym biszkoptem z nutą migdałowego likieru, aksamitną, mocno czekoladową, słodką masą, która idealnie współgra z orzeźwiającym dżemem z czarnej porzeczki i puszystą masą śmietanową to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 70g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 60g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
ROLADA Z OCZKIEM 169

łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 1 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 czekolada o smaku toffi garść siekanych orzechów 2 łyżki likieru orzechowo-czekoladowego Dodatkowo: cukier puder galaretka wiśniowa WYKONANIE 1. Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i delikatnie mieszamy drewnianą

słodki bratek
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 275

zrobiłam niezbyt mocną więc dałam tylko 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ponieważ kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem )   1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania     Przygotowanie;   Jajka ubijamy z solą

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 174

uroczystość rodzinną i nie wiesz co upiec, aby zachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu

Chocolate Muffin Blog
Frappe 119

wykonania potrzebna jest spieniacz do mleka, ewentualnie shaker. Idealna na upalne dni i zdecydowanie mniej kaloryczny niż kawa mrożona . Można ją "podrasować" dodając lody śmietankowe, ulubiony likier lub sos czekoladowy własnej produkcji :). Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam Cafe d'Or Crema), 2 łyżeczki cukru, 5 łyżek gorącej wody, 100 ml zimnej wody, 150 ml mleka, 5-6 kostek

Pudełko rozmaitości
Wesołych Świąt i tort czekoladowy z wiśniami. 138

czekolady 53% 275 g śmietanki 36% III. Syrop 30 ° : 100 g cukru 100 g wody IV. Nasącz i wiśnie: 150 g mrożonych wiśni 6 łyżek likieru wiśniowego V. Polewa czekoladowa: 50 g śmietanki 30% 50 g mleka 3,6% 160 g czekolady 53% VI. Do przybrania: kwiaty cukrowe kratka czekoladowa Sposób przygotowania: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę(...)Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy na półsztywno i dodajemy do tężejącej masy czekoladowej. Bardzo dokładnie mieszamy, by całość się połączyła. Cukier oraz wodę zagotowujemy i wrzucamy wiśnie. Ponownie zagotowujemy. Owoce przecedzamy i odkładamy do miseczki. Syrop odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy do niego likier. W ten sposób otrzymaliśmy nasącz do tortu. Z biszkoptu ściągamy skórkę i przekrawamy

DominikaDolci
ciasto ambasador 677

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta(...)blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej namoczone w likierze z wodą herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z bananami 250

Czekoladowo, czekoladowo! Przepis na tort dla prawdziwych czekoladoholików:). Ciemny biszkopt nasączony likierem bananowym z gęstym kremem czekoladowym i polewą. W środku aromatyczne banany, które dodają lekkości i soczystości. Pycha… Biszkopt i kakaową śmietanę radzę przygotować dzień wcześniej. Dżem można użyć o wyraźniejszym smaku, np. pomarańczowym lub pikantnym. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Gotuj krok po kroku”).   Porcelana(...)Biszkopt: 4 jajka 130g cukru 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g ciemnego kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Do nasączenia: około 1/3 szklanki likieru bananowego (możemy zastąpić go posłodzoną kawą, herbatą lub posłodzoną wodą z paroma kroplami aromatu waniliowego) Masa z bananami: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 40g ciemnego kakao bez cukru

Mała Cukierenka
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 311

blaty. Powstają nam 3 blaty - na górę i na dół kokosowy, w środek budyniowy. 2. Masy:   - mus czekoladowy i budyniowa masa amaretto - Składniki: - kostka masła, - 3/4 szklanki cukru pudru, - 2 budynie waniliowe, - odrobina likieru Amaretto, - odrobina likieru wiśniowego, - 5-6 łyżek mleka w proszku pełnego, - śmietana 30% / odrobina mleka - 4 łyżki kakao - Wykonanie masy czekoladowej i masy amaretto(...)cukrem pudem. Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku. Obie masy schładzamy w lodówce. Wykończenie: Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy. Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy na nim masę amaretto. I znów blat kokosowy, masa i pokrojone ananasy na wierzch. Torcik posypany wiórkami. Najlepszy

Wypisz Wymaluj
Mus z białej czekolady z mandarynkami 178

dodać łyżeczkę żelatyny. W małym rondlu zagotować wodę i zdjąć z ognia, a następnie wstawić do niego miskę z żelatyną i mieszać do jej rozupuszczenia. W masę czekoladowo-śmietanową wmieszać żółtka oraz likier (ocjonalnie). Do miseczki z żelatyną dodać 2 łyżki czekoladowej mikstury i dokładnie wymieszać (dzięki temu żelatyna dokładnie się połączy i nie powstaną grudki). Rozrobioną żelatynę powoli dodać

MyCookBook.pl
Krem z likierem Baileys 43

podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkohol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe lub karmelowe kosteczki. Baileys to irlandzki likier utworzony na bazie śmietanki i whiskey , z dodatkiem wanilii i kakao . Jak widać, grzechem byłoby przygotować ten krem(...)ręczny lub wolnostojący szpatuła silikonowa pojemnik do namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki likieru Baileys 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie karmelowe perełki lub czekoladowe wiórki Instructions Przygotuj wszystkie składniki. Żelatynę zalej wodą, odstaw na 10 minut do napęcznienia. W małym rondelku podgrzej likier Baileys ( nie gotuj) dodaj

SmartBake.pl
Krem z likierem Baileys 92

podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkochol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe lub karmelowe kosteczki. Baileys to irlandzki likier utworzony na bazie śmietanki i whiskey , z dodatkiem wanilii i kakao . Jak widać, grzechem byłoby przygotować ten krem(...)likier, śmietanka Prep Time 20 minutes Czas chłodzenia 1 hour Total Time 1 hour 20 minutes Servings 4 porcje (4porcje na tort fi 20cm) Calories 232 kcal Equipment rondelek mały mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący szpatuła silikonowa pojemnik do namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki likieru Baileys 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie karmelowe perełki lub czekoladowe

SmartBake.pl
Eklerki 175

mleka 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii ( lub 1 opakowanie cukru wanilinowego ) opcjonalnie - 20 ml likieru, np. advocaatu Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 20 g masła Wykonanie: Ciasto parzone : W niedużym garnku ( najlepiej z grubym dnem ) umieścić wodę i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia się masła(...)Postawić z powrotem na palnik i mieszając rózgą kuchenną zagotować. Pogotować przez kilka sekund. Zdjąć z palnika i wmieszać likier ( jeśli używacie ). Budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia.  Polewa czekoladowa : W małym rondelku rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę i wymieszać do uzyskania gładkiej polewy ( masło z czekoladą można również

Opowieści z piekarnika
Sernik z musem czekoladowym 143

wanilii   Na mus czekoladowy: 200g gorzkiej czekolady 50g drobnego cukru do wypieków 3 jajka 100ml kremówki 30 lub 36% 3 łyżki wody 30g masła łyżka likieru kawowego   Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji   Wykonanie: Spód: ciasta miksujemy blenderem na proszek, dodajemy masło i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy

Smak mojej kuchni
Muffinki cytrynowo-makowe 204

bardzo kremowy mus czekoladowy, który można przygotować właściwie z każdego rodzaju czekolady wedle uznania. Dziś jednak proponuję ciemną, gorzką czekoladę, o dużej zawartości kakao, wzbogaconą odrobiną likieru cytrynowego. Tak przygotowany krem czekoladowy smakuje niczym trufle i tak samo rozpływa się w ustach. Udekorować miałam babeczki skórką cytrynową smażoną w cukrze, ale z rozpędu dodałam całą do ciasta i musiałam posiłkować(...)naprawdę uroczy. Eksperyment uważam za udany. Zapraszam na przepis. Muffinki cytrynowo-makowe z lemon curd i czekoladowym ganache Do przygotowania ganache należy przygotować: 100 g gorzkiej czekolady (min. 70%) 100 ml płynnej śmietanki 30% 2 małe opakowania cukru waniliowego (32 g) 50 ml likieru cytrynowego (opcjonalnie) Śmietankę podgrzewamy w rondelku. Dodajemy cukier waniliowy i mieszamy, aż się rozpuści. Drobno pokruszoną

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania