likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:8/73)

Sufleciki czekoladowe z jabłkiem 28

Jeśli lubisz czekoladę i jabłka, to koniecznie musisz spróbować przepisu na sufleciki czekoladowe z jabłkiem. To doskonałe połączenie słodkiej czekolady i lekko kwaśnego smaku jabłka sprawia, że te desery są niezwykle smaczne i aromatyczne.To pyszny i zdrowy deser, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom(...)dorosłym Składniki 50 g masła 1 łyżeczka masła do foremek 1 łyżka mielonych migdałów 100 g ciemnej czekolady 1 żółtko 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki likieru czekoladowego 1 jabłko cynamon chili Piekarnik rozgrzać na 220 stopni. Foremki wysmarować masłem i obsypać migdałami. Jabłko obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posypać cynamonem i wyłożyć na dno foremek

gotuj ze mną
Trufle czekoladowo-miętowe 197

Czekoladowa czarna magia, która rozpala zmysły, działa na wyobraźnię, o rozkosznej aksamitnej konsystencji, orzeźwiającym lekko miętowym smaku, pobudza, uspokaja, relaksuje, koi, uwodzi i zwabia... Ten magiczny smak jest przyjemniościa dla duszy. Gdy w po­wiet­rzu poczu­jesz duszącą woń me­lan­cho­lii, niezwłocznie zaap­li­kuj so­bie garść en­dorfin uk­ry­tych w tych truflach(...)najnowszego wydania magazynu Apetyt. Składniki: 15 dag gorzkiej czekolady 60% kakao 10 dag masła 82% 100 ml śmietanki 4 herbatniki maślane 2 krople kropli miętowych ½ laski wanilii 30 ml likieru czekoladowego Ciemne kakao do obtoczenia Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę dodajemy  stopniowo masło mieszamy, po połączeniu z masłem wlewamy śmietankę dodajemy pokruszone na pył herbatniki, wlewamy likier

Wanilia i Kardamon
Frozen Espresso Martini Frappé 31

łączące klasyczne martini z energią świeżo parzonej kawy. Rodzaje Espresso Martini: 1. Classic Espresso Martini: przepis TUTAJ – Wódka, likier kawowy, świeże espresso. 2. Vanilla Espresso Martini: – Syrop waniliowy dodaje delikatności. 3. Chocolate Espresso Martini: – Z likierem czekoladowym dla nuty czekolady. 4. Caramel Espresso Martini: – Syrop karmelowy dla zbalansowanej słodyczy. Przepis na Classic Espresso Martini: Składniki

RafalCook
Najlepszy likier czekoladowy 68

Najlepszy likier czekoladowy jaki piłam. Jest idealnie słodki, idealnie gęsty, idealnie brązowy. Jak dla mnie, jest idealny. Już wiem co będę musiała zrobić jeszcze raz przed świętami. Likier ten wyśmienicie nadaje się na prezent gwiazdkowy. Składniki (na ok.0,5l likieru) – 350 ml niesłodzonego mleka skondensowanego – 100 ml wódki – 200 g gorzkiej czekolady (lub 170g gorzkiej

CookYourself
Sernik piernikowe tiramisu 426

była jedyna opcja na uratowanie składników.  Wyszedł naprawdę przyzwoity sernik na zimno.      Składniki: 350 ml espresso (zostało mi około 70 ml) 200 ml likieru czekoladowego 400 g pierniczków (bez lukru) 1 jajko 1 żółtko 75 g drobnego cukru 500 g mascarpone 2 łyżki żelatyny   Wykonanie: Espresso i 150 ml likieru wymieszać.  Pierniczki zalać kawą

Sto kolorów kuchni
CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI 249

maślanych regionalnych , 60 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego z wiaderka, 90 g gorzkiej czekolady, 1/2 szkl. śmietany 36%, 3-4 łyżki cukru pudru, 1/3 szkl. likieru czekoladowego Dalkowski , 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Galaretka: 3/4 opakowania galaretki wiśniowej, słoik wiśni drylowanych w lekkim syropie WYKONANIE Spód herbatnikowy: masło rozpuszczamy, studzimy. Herbatniki mielimy drobno w malakserze(...)ugniatamy, wkładamy do lodówki na 30 min. Masa serowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie po łyżce twarogu. Dolewamy likier, dodajemy wystudzoną czekoladę oraz przestygniętą żelatynę, mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię. Galaretka : wiśnie osączamy z zalewy (soku), 1 szklankę soku zagotowujemy, rozpuszczamy w niej galaretkę, zostawiamy

słodki bratek
Desery mocno kawowe 605

lodówki do stężenia. Schłodzoną śmietanę wlewamy do miski, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy oraz śmietan-fixy , miksujemy. Masę dzielimy na pół, do jednej części wlewamy likier czekoladowy i miksujemy. Jasną część masy śmietanowej przekładamy na galaretkę kawową, kilka łyżek odkładamy do dekoracji wierzchu. Batony kruszymy na mniejsze kawałki, układamy na masie śmietanowej, masę z likierem kawowym wykładamy

Bajeczna Kuchnia
DESER Z HERBATNIKAMI I KAJMAKIEM 117

Szybki deser bez pieczenia, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 100 g ciastek maślanych, 1 puszka kajmaku, 1 jogurt typu greckiego, maliny, borówki, banan likier czekoladowy, beziki do dekoracji WYKONANIE   Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy warstwę ciastek, następnie kajmaku, jogurtu, układamy banany pokrojone w plastry. Dekorujemy pokruszonymi bezikami, malinami i borówkami. Całość polewamy likierem

słodki bratek
Zdrowe trufle z bakaliami 157

mielonych orzechów (u mnie włoskie) 50 g mielonych migdałów 150 g (ok. 6 szt.) suszonych fig 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego opcjonalnie: 1-2 łyżki likieru czekoladowego do obtaczania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kakao, kolorowa posypka lub tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady do polania trufli Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) mielimy orzechy, migały, figi, dodajemy serek (i ewentualnie

Domowa Cookierenka Agi
Tarta podwójnie czekoladowa z truskawkami 159

mleka zagęszczonego słodzonego 3 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 laski wanilii lub łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki likieru czekoladowego lub kawowego Czekoladowe ganache: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 g śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek płatki migdałowe do posypani Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, cukier i żółtka(...)Mieszamy cały czas lekko podgrzewając, do momentu, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy kakao i mieszamy. Masę odstawiamy na 10 minut aby lekko ostygła. Następnie dodajemy do niej mąkę, jajka, likier, wanilię i aromat. Miksujemy wszystko dokładnie. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek i przekładamy do formy na tartę. Przykrywamy wierzch ciasta papierem do pieczenia i obciążamy je np. fasolą

Mania Gotowania
Tort rocher 168

Przechowywać w lodówce. Najlepiej kroi się schłodzony, ostrym i cienkim nożem z piłką. Ganache z mlecznej czekolady: 70 g mlecznej czekolady 70 ml śmietany kremówki 30% 1 łyzka likieru czekoladowego W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę i golden syrup, do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do otrzymania gładkiego sosu. Polewać

Kubki smaku
Granola owsiana w mini kuleczkach :) 137

Widoczne są także rodzynki. Jeżeli tak jak ja uwielbiacie cynamon ta przekąska będzie jedną z Waszych ulubionych. Cudo! :) BANAN I CZEKOLADA  płatki owsiane (40%) * banan (8,5%) * chipsy czekoladowe - likier kakaowy, cukier trzcinowy, masło kakaowe, kakao w proszku (8,5%) * syrop z agawy * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego  *  kokos * olej kokosowy * inulina  *  mąka z tapioki(...)chipsy kakaowe - masło kakaowe, likier kakaowy (14%) * cukier trzcinowy * jabłka * syrop z agawy * olej słonecznikowy  *  olej kokosowy  *  pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego  *  inulina  *  mąka z tapioki  *  warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%)  *  grzyby shitake Kuleczki pachną bardzo aromatycznie, słodko-czekoladowo. Są lekko chrupiące. Bardzo

Zdrowie na języku :P
Likier czekoladowy. 212

popołudniowej kawusi, choć równie dobrze sprawdzi się jako polewa do lodów, naleśników lub kawy po Wiedeńsku (oczywiście wszystko to w wersji dla dorosłych). Rozpusta!!! Składniki na likier czekoladowy 1,5 litra mleka 450 g cukru 2 budynie czekoladowe w proszku 100 g gorzkiego kakao 100 g gorzkiej czekolady 1 laska wanilii 500 ml białego rumu      Przygotowujemy duży

Rozpustne gotowanie
ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 141

Przepyszne małe co nie co do kawy. Kruche orzechowe babeczki, wypełnione mega czekoladowym kremem z dodatkiem kawy, które przełamuje smak dżemu z czarnej porzeczki. Pięknie się prezentują i doskonale smakują dzięki prażonym orzechom laskowym Helio . SKŁADNIKI Babeczki: 16 sztuk 1 szkl. mąki tortowej, ½ szkl. mąki krupczatki, 100 g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki zmielonych orzechów laskowych , 1 jajko, 1/3 szkl. cukru pudru, olejek waniliowy szczypta soli Krem: 300 ml śmietany 30%, 150 g gorzkiej czekolady, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki likieru czekoladowego, 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: masło do posmarowania foremek, mielone orzechy laskowe , dżem z czarnej porzeczki WYKONANIE  Babeczki: W misie malaksera mieszam obie mąki z cukrem, orzechami

słodki bratek