Tuż po opublikowaniu zdjęcia tego deseru na Instragramie, otrzymałem dziesiątki pytań na private i w komentarzach z zapytaniem „Kiedy przepis?”. No cóż nareszcie jest - przepis na
Kuchnia ŁukaszaPyszna sałatka z duszonymi z czosnkiem pomidorami oraz groszkiem cukrowym, który wielbię najszczerszą miłością i szparagami, które kocham najmocniej na świecie. Całość podana z pomidorkami słodkimi
Mango PapajaTa zdrowa surówka z kalarepy i marchewki, idealnie pasuje do wielu dań tradycyjnych ale również, super się sprawdzi jako dodatek, do mięs z grilla. Jest lekka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSkładniki: makaron kokardki brokuł ser typu feta czerwona papryka ogórek cebula dymka ze szczypiorkiem czarne oliwki zmiażdżony ząbek czosnku pieprz olej lub oliwa Sposób wykonania: 1
Kuchnia domowa AniSkładniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4
Czerwona Porzeczkaświęta pysznie, a jednocześnie nie dorabiając sobie dodatkowych kilogramów: Śmietanę tak często obecną w świątecznych potrawach zastąpmy jogurtem naturalnym Do sałatek i surówek nie dodawajmy majonezu – zastąpmy go sosem na bazie jogurtu lub winegret Zróbmy lżejsze wersje ciast – używajmy mąki z pełnego przemiału, płatków owsianych(...)przy tym bardzo smacznie. Unikajmy polewania pierogów tłuszczem i skwarkami. Nie zasiadajmy do stołu z pustym żołądkiem – pół godziny przed kolacją zjedzmy coś lekkiego. Dzięki temu ograniczymy pochłanianie kalorii w trakcie wieczerzy Zamiast soli używajmy przypraw pobudzających trawienie – rozmaryn, majeranek, tymianek, mięta, chili, bazylia, cynamon
Powiedz dietom niekawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 szt. pomidorów suszonych spora garść liści szpinaku ok. 30 g sera żółtego sól, pieprz olej z suszonych pomidorów Wykonanie: Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą tak, aby przykrywała kaszę centymetrową warstwą i lekko solimy. Przykrywamy i odstawiamy
Kuchnia MagdaLenykawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 szt. pomidorów suszonych spora garść liści szpinaku ok. 30 g sera żółtego sól, pieprz olej z suszonych pomidorów Wykonanie: Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą tak, aby przykrywała kaszę centymetrową warstwą i lekko solimy. Przykrywamy i odstawiamy
Kuchnia MagdaLenySałatka, którą przygotowałam na bazie przepisu siostry Anastazji. Minimalnie pozmieniałam. Wyszła bardzo smaczna. 1 kalafior 1/2 główki sałaty karbowanej 2 pomidory 1-2 czerwone cebule pęczek szczypiorku 25 g kiełków (u mnie kiełki brokuła) 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany sól, pieprz, cukier Kalafior gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Odcedzamy. Po przestudzeniu dzielimy na mniejsze różyczki
Smaki Na TalerzuSałatka, którą robi się w 5 minut! Kilka prostych składników i nasz lunchbox gotowy! :) Składniki: 1 jajko, 50g mix sałat, kilka plasterków pomidora, kilka plasterków ogórka zielonego, kiełki rzodkiewki, pieprz, sól Przygotowanie: Jajko wbijamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy jajko pod przykryciem, aż białko nam się całkiem zetnie, ale żółtko pozostanie lekko płynne. W tym czas myjemy ogórka, pomidora i kroimy
Lena GotujeOstatnio oszalałam na punkcie sałatek. Oczywiście nie dlatego, że się odchudzam… Po prostu, doceniłam fakt ich szybkiego przygotowania. Wcześniej jadałam je tylko od czasu do
Be Fit Be Strongwłoskim klimacie Zapraszam! Sałatka z szynką szwarcwaldzką pomidory (ilość w zależności od wielkości półmiska) rukola szynka szwarcwaldzka parmezan ziarna słonecznika, Sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny odrobina soli 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie) Pomidory kroimy w plastry, rukolę myjemy, a następnie suszymy, parmezan kroimy w cienkie plasterki, słonecznik lekko prażymy, a szynkę zwijamy
Kuchnia moimi oczamiSałatka z pomidorów z parmezanem Składniki: dojrzałe pomidory (wybrałam w różnych kolorach) 1 mała czerwona cebula ząbek czosnku parmezan lub pecorino romano (albo inny ostry dojrzewający ser) świeża bazylia oliwa sól świeżo mielony pieprz Cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek posiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przełożyć do miski, dodać listki bazylii, lekko posolić, posypać
Obiad gotowykolejne 30 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze 1 godzinę *** *** Ciasto po upieczeniu trochę opada, jest to normalne. Ciasto zawsze wychodzi, tylko należy ściśle trzymać się przepisu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z Apetytemzdecydowana faworytka wśród wszystkich sałatek . Lubimy ją ze względu na smak i łatwość wykonania. składniki: 1 brokuł (lub paczka mrożonego) 150 g szynki konserwowej 200 g sera typu feta 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 2 łyżki sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika wykonanie: Brokuł dzielę na różyczki i wrzucam na lekko osolony wrzątek, gotuję
babka w formie