kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:459/674)

szarlotka jabłkowo-śliwkowa z galaretką... 204

skórką z umytych śliwek usunąć pestki i pokroić je w kostkę i wszystko wymieszać z budyniem - nadzienie nie puści soków do ciasta tortownica 24cm / dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki lekko nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin(...)kawki i herbatki.......SMACZNEGO!!! Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie paczuszki z kurczakiem marynowanym na słodko 317

szalotka (opcjonalnie) 1 żółtko szczypta ziół prowansalskich CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek i kolendrę. Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą i wkładamy do lodówki na min. 20 minut. 2. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty (z tego co zostanie możemy zrobić np. rogaliki(...)nacinamy i łączymy ze spodem, bardzo dokładnie ściskając kanty. Paczuszki smarujemy roztrzepanym żółtkiem (dzięki temu nabiorą złotego koloru), posypujemy ziołami prowansalskimi i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Paczuszki pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe

My Culinary Art
1503. Kurczak z pysznej marynaty 188

być skrzydełka,udka..u mnie to były podudzia przekrojone na dwie części..Pyszna lekko ostra z nutą słodyczy [ miodu  rzepakowego  z  Anielskich Przysmaków ].. 7 podudzia z kurczaka 1/2 szkl.  ketchupu  4-5 łyżek sosu sojowego odrobina sosu  chili  2-3 łyżki miodu rzepakowego  3 łyżki oleju  1 marchewka  1 cebula(...)sojowym, miodem i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać Udka zalać marynatą i wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Przełożyć wraz z marynatą na blaszkę , dodać pokrojoną cebulę i marchewkę i piec w nagrzanym do 180° C piekarniku około 50 minut.[ do miękkości

Moje domowe kucharzenie
Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową / Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa 272

tłuszczu. W międzyczasie rozgrzej resztę oliwy na drugiej patelni, wrzuć szpinak, czosnek i chilli, dopraw solą i smaż mieszając przez około cztery minuty, aż szpinak „zwiędnie”. Przełóż kurczaki na talerze, wyłóż na każdego po trzy łyżki salsy i podawaj ze szpinakiem. Smacznego! English version Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa (2 servings) Ingredients for the chicken: 2 large(...)cling film until they are 1cm thin. Lightly dust the chicken breasts in flour, then dip each into the egg and then in the breadcrumbs, making sure each piece is well coated. Heat about 6 tbsp of the olive oil in a large frying pan and gently fry the chicken over a medium heat for approximately three minutes on each

karmelowy
Biryani z kurczakiem / Chicken biryani 224

chilli i podsmaż do ładnego zarumienia. Dopraw solą i odstaw. Przygotuj średniej wielkości naczynie do zapiekania, natłuść je olejem i wyłóż na jego dno ⅓ ryżu. Następnie wyłóż curry z kurczakiem (zostaw w patelni trochę sosu). Wsyp na jego wierzch resztę ryżu, polej resztą sosu i posyp całość podsmażonymi ziemniakami. Na koniec polej danie resztą bulionu, przykryj przykrywką lub szczelnie folią(...)Chicken biryani (4-6 servings) Ingredients for biryani: 3 cups cooked rice 1kg boneless chicken thighs, cubed 1 large onion, finely chopped 3 garlic cloves, thinly sliced 3 cm piece fresh ginger, grated 2 cardamom pods, crushed 2 teaspoons ground coriander 2 teaspoons ground cumin 2 teaspoons paprika 1 teaspoon turmeric 1/3 tablespoon chilli powder 1 1/2 cups chicken stock

karmelowy
Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu 178

Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu. Dziś zapraszam Was na prostą, zdrową i szybką w przygotowaniu surówkę z pekinki ze szczypiorkiem i olejem

Słodkie okruszki
LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ 124

Leczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z duszonych warzyw - pomidorów, świeżej papryki i cebuli, czasami z dodatkiem kiełbasy, doprawione papryką w proszku. W Polsce

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z domowym kebabem drobiowym 170

przygotowania drobiowego kebaba: około 1-1,2 kg mięsa drobiowego – same piersi z kurczaka lub np. 400 g piersi z kurczaka + 600 g mięsa z nóg z kurczaka 1,3 szklanki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 pełna łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do grilla 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka(...)godziny do lodówki, najlepiej gdy mięso zostanie w lodówce całą noc. Cebule lub ziemniaka kroimy na pół. Ja używam cebulę. Połówkę układamy płaską stroną na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Wbijamy w nią patyczki do szaszłyków, na patyczki ostrożnie nabijamy kawałki mięsa, jeden po drugim. Teraz na szczypty patyczków nabijamy drugą połówkę cebuli. Rada: Górną cebulę/ziemniaka warto przykryć

Słodkie okruszki
Pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem 193

wątróbki ale za to z kilkoma innymi składnikami, które nadają pasztetowi ciekawego charakteru. Przepis na pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem Oddzielić z kurczaka (ok.1 kg) poszczególne partie mięsa - piersi oraz całe nogi od korpusu. Korpus ze skrzydełkami można zamrozić albo od razu nastawić rosół. Ściągamy skórę z piersi i nóżek. Od wewnętrznej strony nogi(...)głębokości 3-4 cm, nasmarowanego wcześniej masłem i posypanego bułką tartą. Wkładamy pasztet do piekarnika rozgrzanego na 220 stopni na 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. Zawsze można sprawdzić nakłuwając pasztet wykałaczką czy w środku jest soczysty ale nie surowy. Po wyciągnięciu pasztet będzie bardzo kruchy jednak z każdą chwilą stygnięcia białko zewrze szyki

Right Behind The Kitchen
Menu na Wielkanoc 620

albo Pâté z masłem i pietruszką , który można podać go na malutkich krążkach z chleba. Ozdobą świątecznego stołu będą też mini przekąski takie jak: – małe porcje Galaretki z kurczaka – Koreczki z jajek przepiórczych z białą kiełbasą – Koreczki z buraka i sera mozzerella Polecam też przygotować szynkę zawijaną z jajkiem , która jest nie tylko smaczna, ale będzie dekoracją(...)też inne moje Przepisy na babki wielkanocne Jeśli wolicie ciasta bez pieczenia to wypróbujcie przepis na Najlepszy przepis na sernik na zimno , albo wypróbujcie nasz przepis na prosty do wykonania mazurek andrutowy z czekoladą . Kiedy sernik i babka będą upieczone, to można upiec pasztet, boczek albo schab. Mięso pieczemy później, aby ciasta nie przeszły zapachem mięsa, no chyba że mamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki Babilon 139

szklanka wody ·        Sól ·        1 szklanka mleka Pozostałe składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        Papryka czerwona ·        Przyprawa do grosa ·        Olej do smażenia(...)ciasto łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy na końcu stopniowo tak żeby nie powstały nam grudki. 4.             Pieczemy naleśniki na naleśnikarce lub smażymy na patelni. 5.             W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, ogórka oraz cebulę

Kulinarna Chwila
Musztardowe Udka 105

Musztardowe Udka Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej(...)solimy. 2.   Robimy marynatę z musztardy, miodu, czosnku, pieprzu, papryki ostrej i polewamy udka, odstawiamy na 3 godziny. 3.   Po tym czasie układamy udka w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 4.   W tym czasie, co udka się pieczą, obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki

Kulinarna Chwila
Leczo 115

smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami. Zamiast kiełbaski możemy wykorzystać pierś z kurczaka, indyka lub łopatkę wieprzową, które również wcześniej należy podsmażyć (w przypadku łopatki należy dłużej ją później dusić, aby była miękka). Leczo prawie gotowe. Należy teraz je doprawić solą i pieprzem(...)około 10 minut, aby smaki się przegryzły i można podawać. Według mnie leczo najlepiej smakuje po prostu ze świeżym pieczywem, ale można podać je również z kaszą, ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Artykuł Leczo pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Wrapy pokusa dla wszystkich 127

Wrapy pokusa dla wszystkich Mięciutkie mięso w ulubionej marynacie z dodatkiem warzyw, zawijane w placku tortilli. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        1 duży jogurt naturalny ·        Przyprawa do grosa ·        Papryka ostra ·        Sól(...)przyprawę gyros, paprykę, sól. 4.    Dokładnie mieszamy. 5.    Zanurzamy w marynacie mięso i zostawiamy najlepiej na noc. 6.    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, umieszczamy obraną cebulę. 7.    Wkuwamy wykałaczkę. 8.    Nakładamy mięso. 9.    Zapiekamy 30 minut

Kulinarna Chwila