Właściwie powinnam napisać z serca :). Był krupnik na serduszkach to musi być coś z serduszkami. Nie chciało mi się kleić pierogów- prościej było usmażyć naleśniki. Do tego czysty barszcz czerwony do popicia i obiad gotowy. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnijabłkowym z karmelem będą :(. Łopatka niczego sobie więc tak naprawdę tragedii nie ma - ugotuję ją w mocnym wywarze z zarumienionych warzy i podam w sosie musztardowym, na wywarze zrobię krupnik jaglany , a z reszty mięsa zrobię farsz do faszerowanych ziemniaków w sosie koperkowym . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniportalu Garnek.pl) dała mi przepis na kapuśniak z kaszą ( Zelowski ) ,, chodziła „ za mną chęć wypróbowania tego pomysłu w innych zupach. Do tej pory z kaszy gotowałam w zasadzie tylko krupnik .Do innych zup kasz nie dodawałam .Ponieważ Kapuśniak Zelowski bardzo nam posmakował postanowiłam spróbować zrobić w ten sposób ogórkową i nie myliłam się – jest pyszna . A dziś wróciłam do niej
Buniabaje w kuchnichoinkę posypki do ciasteczek kawa i babeczki - nie wyglądają, ale były pyszne sobotni relaks małe zakupy niedzielne śniadanie na bogato obiad na mieście krupnik i drugie danie w cenie 12zł Jeszcze przez tydzień zapraszam na rozdanie oraz bardzo zapraszam na FB bloga
Magiczne Życie Martypięć minut, po czym zostawiłam jeszcze na pięć pod przykryciem. Parowałam bez soli i chyba ta wersja smakowała nam bardziej. Garnek wykorzystałam także do wczorajszej zupy a i dzisiaj krupnik już gotowałam. Mam nadzieję, że posłuży mi na długo. Składniki : * brokuł * szklanka wody Przygotowanie : Do garnka wlewam wodę i wkładam koszyk. Wody wystarczy tyle by przykryła dno garnka. W koszyku
Magiczne Życie Martydań. I ziemniaki, jako podstawa obiadu, co wyniosłam z domu. 3. Jaka była najbardziej znienawidzona przez Ciebie potrawa z dzieciństwa? Znienawidzona? Jako dzieciak jadłam niemalże wszystko, prócz szpinaku i krupniku. Dzisiaj smaki znacznie mi się zmieniły. 4. Czy są takie rzeczy odnośnie jedzenia, których kiedyś nie znosiłaś/eś, a teraz lubisz? Pokochałam szpinak, czosnek i cebulę. Warzywa, których niegdyś
W kuchni Karmel-itkiczujnym okiem Babci . Już jako trzyletni brzdąc cierpliwie wyskubywałam przydróżki z trawy i bardzo zadowolona z siebie wracałam do domu ze swoim pełnym koszyczkiem. Moje dania z twardzioszkami : - Krupnik z twardzioszkami - Sos z twardzioszków ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaoddzielnie przedstawiać. Opowiem o opieńce ciemnej i wyjaśnię czym się różnią żebyście mogli je sobie sami porównać i zastanowić się, które z nich zbieracie. Moje dania z opieńkami : - Krupnik z opieńkami - Sałatka z opieniek do słoików - Krokiety z opieńkami i jajkiem - Grzyby marynowane ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Błyskawiczny krem z dyni to rozgrzewająca zupa idealnie pasująca na chłodne zimowe wieczory. Pokażę Wam jak w kilku krokach przygotować to danie i zachwycić domowników. Pamiętajcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rozgrzewająca zupa z dyni to propozycja na chłodne jesienno – zimowe wieczory. Zupa z dyni jest bardzo aromatyczna z delikatną ostrością imbiru i papryczki chilli –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!