Książka Pawła Łukasika i Grześka Targosza zawiera ponad 100 przepisów na kaszę. A właściwie na wszystkie kasze świata! Znajdziecie w niej kaszę gryczaną, jaglaną, jęczmienną czy pęczak w mocno upgrejdowanym wydaniu. Są w niej również hity hipsterii pokroju quinoi, komosy ryżowej i kaszy orkiszowej. To z niej wziąłem przepis na kaszę gryczaną z papryką i rodzynkami , którą karmiłem Was na Nocnym Markecie . Kipi kasza zaczyna się od wprowadzenia podstawowych informacji o produkcie – chłopaki zdradzają, ... czytaj dalej...
Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...
Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.
Będzie pysznie i zabawnie.
Proudly cooked in Poland!