krówki - 1316 przepisów (strona:43/88)

Domowe tahini (pasta sezamowa) - jak zrobić i do czego wykorzystać? 257

dodatkiem ok. 2 łyżek tahiny, 2 suszonych daktyli oraz kefiru.  Jako dodatek do ciast i ciasteczek, np. zamiast masła orzechowego. Ja wykorzystałam tahiny do przygotowania zdrowych domowych krówek z dodatkiem suszonych daktyli .  Jak zrobić domowe tahini (pastę sezamową)?  Składniki (na niecałe 200 ml): 1 szklanka (200 g) sezamu łuskanego opcjonalnie - oliwa o neutralnym smaku: 2 łyżki

Chilli Czosnek i Oliwa
CIASTO JAGODY 226

masło na puch, dodajemy po łyżce budyniu, aż do wyczerpania. Masę wykładamy na biszkopty i równo smarujemy. Przykrywamy 2 biszkoptem. MASA 2: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy po łyżce krówki i miksujemy.  Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Jak napęcznieje rozpuszczamy w mikrofali. Mieszamy z paroma łyżkami śmietany, a następnie dodajemy do masy i miksujemy. Kiedy zacznie gęstnieć

Pani na deser
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 181

ważne zadanie do wykonania, a mianowicie zrobić tort krówkowy dla mojego 3 letniego chrześniaka. Niby wszystko jasne tylko nie do końca było wiadomo czy chodzi o tort z cukierkami krówkami, czy tort w krowie łaty;) Postanowiłam, że wypróbuje przepis na mirror glaze i obleję polewą lustrzaną tort. Polewa lustrzana jest bardzo efektowna, można stosować ją na ciasta, torty

Rusty Fork
CIASTO KRÓWKA NA BISZKOPCIE + FILMIK 279

Ciasto krówka na biszkopcie z polewą kajmakową to jedno z pyszniejszych ciast jakie jadłam. Delikatny biszkopt, masa i polewa. Oryginalny przepis na ma ciasto półkruche, natomiast ja przygotowałam je na biszkopcie i wyszło super. SKŁADNIKI :             CIASTO :   6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanka  cukru 1 łyżka(...)masę krówkową i podgrzewając mieszamy aż składniki się połączą. Odkładamy do ostygnięcia. Blat ciasta układamy w blaszce, nasączamy herbatą, rozkładamy masę i przykrywamy drugim blatem ciasta. Ponownie nasączamy. Tężejącą krówkę wylewamy na wierzch i równo rozprowadzamy, posypujemy kruszonymi orzechami i ciasto chłodzimy kilka godzin. Kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkoptowa krówka. 165

Ponieważ tradycyjne ciasto krówka ma dość twarde blaty, wymyśliłam sobie miękkie, biszkoptowe. Zrobiłam na próbę i wyszło super. Do biszkoptu dodałam trochę miodu, zmniejszyłam ilość cukru i dodałam odrobinę kakao dla koloru. Ta krówka będzie u nas w domu częstym gościem :) Wam też polecam. Spróbujcie. Myślę, że tego ciasta nie powstydzilibyście się na świątecznym stole. Składniki na biszkopt: 5 jajek

Agusiowe smakołyki
Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym 202

mięcho aż się uszy trzęsły i dopiero po latach ją olśniło. HIPOKRYTKA!”. Być może, szczególnie, że spożywam jeszcze niewielkie ilości ryb i owoców morza. Niemniej jednak wszelkie świnki, krówki, puchate króliczki i inne latające potwory poszły w odstawkę. Zobaczymy jak ten romansik się rozwinie (póki co trwa już 2 czy 3 tygodnie i ma się dobrze), ale samopoczucie

Kate's Kitchen
Ciasta z kremem / śmietaną 160

jagodowe tajemnica lasu         Sernik z polewą krówkową na migdałowym spodzie       Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą        Ciasto jesienna krówka z jabłkami        Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie        Ciasto truskawkowe        Ciasto Princessa kokosowa        Murzynek Siostry(...)Ciasto porzeczkowa wuzetka        Ciasto kokosowe        Ciasto brzoskwiniowe       Śmietankowiec z porzeczkami        Ciasto puszysta krówka

Passions hobbies life
Ciasto KRÓWKA 1025

Pomysł na smaczne i szybkie do przygotowania ciasto - biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową. Jestem pewna, że ciasto KRÓWKA przypadnie do smaku osobom, które uwielbiają masę kajmakową i delikatne przekładańce. Zachęcam do pieczenia 😊  Składniki na blachę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: biszkopt karmelowy 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) 1/2 szklanki wody(...)łyżki wrzącej wody dodatkowo 150-200 g masy kajmakowej do nasączenia: sok z 1/2 cytryny + 1/3 szklanki przegotowanej wody płatki migdałowe do dekoracji Etapy przygotowywania ciasta KRÓWKA - nasączanie spodu biszkoptu, przekładanie kremem i dekorowanie masą kajmakową oraz płatkami migdałowymi Na samym początku skarmelizować cukier: na suchą patelnię wsypać zwykły cukier i podgrzewać go tak długo (na średnim ogniu

Ugotować
Tort krówka z łaciatym biszkoptem oraz kremem waniliowym i truskawkowym (bez glutenu, cukru białego) 205

urodzinowy również musiał być w tym klimacie 🐮  Tort znów pojechał dalej więc nie ma zdjęcia w przekroju, jednak umieściłyśmy zdjęcia z przygotowania aby Was zachęcić do przygotowania takiej krówki 😃    Składniki: Łaciate biszkopty (śr: 24 cm i śr: 15cm) 1) -5 jaj L -50g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -100g mąki gryczanej lub kukurydzianej

Candy Pandas
Cynamonowe ciasteczka z krówkami 134

aromatycznych, z dodatkiem rozgrzewających przypraw. To taki przedsmak sezonu pierniczkowego, który rozpocznie się lada moment. A póki co umilmy sobie wieczór domowymi ciastkami cynamonowymi z dodatkiem jabłek i cukierek krówek (ręka do góry kto nie zajadał się nimi w dzieciństwie). Podobnie jak do innych wypieków, szukajcie jabłek zwartych i raczej kwaśnych, jak np. stary polski gatunek szara reneta. Pomysł

Milion Smaków
TOFFI – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – cukierki toffee z bakaliami 252

Przykrywamy pojemnik i schładzamy masę w lodówce lub zamrażarce. 5. KROJENIE (3 min) Schłodzoną masę wyciągamy z lodówki i pojemnika, a następnie kroimy ostrym nożem na porcje wielkości tradycyjnych krówek. PODANIE Pojedyncze cukierki toffi pakujemy w osobne papierki i przechowujemy w szczelnym opakowaniu w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce, aby nie kleiły się do rąk podczas jedzenia. Słodsze niż

Nerds Kitchen
Szarlotka z prażonymi jabłkami i budyniem o smaku krówkowym 172

Pyszna szarlotka z prażonymi jabłkami, które posypałam lekko cynamonem, z dodatkiem budyniu o smaku krówek, tak pysznie zaczynam dzień.   Ciasto wymaga czasu na przygotowanie i bardzo szybko znika ze stołu. Normalnie palce lizać! Jabłka 2kg jabłek 1 torebka cukru waniliowego 3 łyżki cukru posypane lekko cynamonem Budyń Budyń duży krówkowy 3/4  mleka 3 łyżeczki cukru Ciasto

Kurnikowo
Wegański sos toffi 224

Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! Składniki: 200 g mleka kokosowego 250 g cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony

greenscarf
Sernik dyniowy z sosem toffi 150

godzin. Nie będę kłamać, my jedliśmy jeszcze ciepły i polany gorącym sosem   Tak wyglądał sernik w dniu zrobienia z ciepłym sosem Sos na drugi dzień wygląda jak płynne krówki   Artykuł Sernik dyniowy z sosem toffi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
3 BIT BEZ PIECZENIA 190

budynie oraz mąkę do czasu usunięcia  grudek. Wlewamy najpierw trochę gorącego mleka do mieszaniny mąki i jajek a następnie z powrotem do garnka.   WYKŁADAMY MASĘ KRÓWKOWĄ : Puszkę krówki umieszczamy na chwilkę w naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Pani na deser