się śniadaniowa owsianka. To płatki w nowym, odmienionym wydaniu. Bez mleka, cukru czy nawet miodu. Za to z daktylami, które uwielbiam za karmelowy posmak. Są niesamowite, w smaku przypominają krówki i z powodzeniem mogą zastąpić sklepowe słodycze w chwili słabości. Do tego nieśmiertelny duet, czyli jabłko i cynamon. Składniki (7 sztuk): 100 g płatków owsianych górskich (najlepiej ekologiczne
Powiedz dietom nieKrówki mogą być zdrowe i nie muszą kosztować majątku za opakowanie! Wystarczy kilka składników i takie cudowne słodkości można przygotować w domu. Warto zaopatrzyć się w dobre jakościowo masło orzechowe min 90% zawartości orzechów. Polecam te z Primaviki - nie są drogie i mają super skład :) Składniki: 5 łyżek masła orzechowego 2 miarki odżywki białkowej (ok 4 łyżki) 1 łyżka
Chocolate Muffin Blogknajpce, która specjalizowała się w smoothie różnego rodzaju. Można było komponować swoje wymarzone smoothie. Dla mnie to było prawdziwe odkrycie, kiedy wzięłam krówkowe smoothie, które miało w sobie i krówki i herbatniki… raczej bym nie wpadła na takie składniki. Było pyszne. Oczywiście, nie polecam takich wynalazków na codzień, ale raz na jakiś czas, można zaszaleć Smoothie w zwykłym
Mieszam w Garnkuostygnięcia. --> 75 gram cukru 4 żółtka szczypta soli 500 gram serka - krówki (w Niemczech - Quark Magerstufe 20%) Całość zmiksować na wolniejszych obrotach, dodając po trochu kaszkę manną. --> Z 4 białek i 75 gram cukru ubić na sztywno pianę. (Cukru dodaję
Kuchnia smakówSkubany sernik z brzoskwiniami Składniki: fot. Izabela Magdalena Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 serki krówki (1/2 kg) 1 jajko + 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki margaryny Beza: 7 białek + 1 szklanka cukru Brzoskwinie z puszki Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem. Zagnieść
Kuchnia smakówKrówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny, a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o […] The post Krówka bez pieczenia
Kulinarne Przebojeróżnica kura czy krowa? Dla mnie ogromna,może trochę wieję hipokryzją ale to długa historia, nie na ten wpis. Poza tym sama nazwa już robi swoje, ale zamiast krówki kotlety sojowe? Spróbujmy! Mięso z kurczaka jest opcjonalne, dla wegetarianin podwajamy ilość kotletów sojowych. Do dzieła :-) Składniki: 2 udka z kurczaka bez skóry 100 g kotletów
pieprzny smaczekpiekę coś konkretnego, bo przeglądając szafkę ze słodkimi różnościami wpadnie mi w ręce coś co można by już zużyć – ot taki pragmatyzm domowy ;) Tak powstały dzisiejsze łaciate babeczki krówki z kajmakiem (lub jak kto woli z masą krówkową). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kakao
Ciastkozercyzdrowy i wartościowy w witaminy i minerały. Masa kajmakowa według tego przepisu to wysokowęglowodanowa i bardzo kaloryczna maziaja, która może służyć nam, np. do przygotowywania wafli przekładanych nią, zrobienia krówek czy świątecznego mazurka. Zaraz jakiś maniak się przyczepi, że tu jest sam cukier, syrop glukozowy i nic zdrowego… Życie nie jest zdrowe! A tak na poważnie to jeśli
BlendmanMacie ochotę na mleko, które polecają szczęśliwe krówki? Są one takie szczęśliwe wcale nie dlatego, że ktoś je posmyrał, a raczej dlatego, że mleko jest… jaglane! Bardzo zdrowe, smaczne, a na dodatek delikatnie waniliowo-karmelkowe dzięki dodatkowi wanilii i daktyli. Zastanawiałem się co zrobić z tej królowej wśród kasz (bynajmniej w mojej kuchni). Ciasteczka, budynie, jaglanice… Wszystko
BlendmanCiasto kruche: forma 24x38 cm 1,5 szkl. mąki 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki śmietany Krem krówka: 1 puszka masy krówkowej kakaowej, 1 kostka masła Krem cytrynowy: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, 3/4 szkl. cukru, 1 kostka masła, 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa(...)odlewamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. W 1/4 szkl. mleka rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka, zagotowujemy. Budyń studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń oraz sok z cytryny. Krem krówka: miękkie masło powoli ucieramy dodając masę krówkową. PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt smarujemy masą krówkową, nakładamy ciasto kruche, smarujemy masą cytrynową (1/3 odkładamy), układamy wiśnie, dociskamy, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy resztą masy
słodki bratekpisałam ostatnio, nie będę się więc powtarzać. Upieczenie babki ajerkoniakowej było tylko kwestią czasu; w końcu mi się udało. Skorzystałam z przepisu Doroty , ale zmniejszyłam ilość cukru i zamiast krówek dodałam kropelki gorzkiej czekolady; babka jest słodka, ale wyważona, a wyrazisty smak czekolady świetnie tutaj pasuje. Jej kurczaczkowy kolor i uroczy, żółty lukier sprawiają, że pięknie będzie wyglądać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli lubicie cukierki krówki to na pewno ta babka przypadnie Wam do gustu :) Sama masa krówkowa jest dosyć słodka, więc do dekoracji zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady. Składniki: 1 puszka masy krówkowej (400g), 1 szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 4 jajka, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie: Jajka ubijamy
Aga w kuchnim.in. wałek do lukru, radełko, pisaki z jadalnym tuszem czy biału tłuszcz roślinny. Poznajemy przygotowanie i formowanie masy Sugar Dough, jak formować podstawowe kształty - węża, kotka, pieska, świnkę, owieczkę, krówkę, liska, myszkę, królika czy wiewiórkę - wszystko ładnie opisane krok po kroku! Możemy nauczyć się robić bajkowy tort Dziki Zachód - z kowbojem i krówką, aby sprawnie przejść do rzeźbionych tortów (przy
Plate of Joydrobnego cukru trzcinowego + 1 łyżka 1/2 łyżeczki sody 2 ekologiczne jajka ok. 1/3 kostki miękkiego masła (70 g) 1 szklanka mąki (150 g) 2 płaskie łyżki budyniu o smaku krówki Delecta 1 i 1/3 szklanki mleka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Daktyle drobno siekamy (można też rozdrobnić w malakserze). Wkładamy do rondelka i zalewamy
Poezja smaku