Witam serdecznie wszystkich. Mam dla was dzisiaj szyszki ,które pamiętam jeszcze z dzieciństwa, szybkie do zrobienia i proste-a smak niezapomniany..... SZYSZKI Składniki: 40dkg cukierków toffi,irysów lub krówek(nie ciągnących) 120 g margaryny 3 paczki ryżu preparowanego Przygotowanie: w garnku dużym topimy margarynę jak się roztopi margaryna to wrzucamy cukierki mieszamy aż się całkowicie rozpuści
Swojskie jedzonkoopadł poniżej powierzchni puszki, a już po zagotowaniu puszkę dobrze schłodzić. W ten sposób otrzymamy idealną masę karmelowo-mleczną nadającą się w sam raz do mazurków, snikersów czy krówek. Tarte tatin 150g mąki 100g masła 25g brązowego cukru 2 żółtka 100g brązowego cukru na karmel 40g masła 4-5 średnich jabłek pokrojonych w ćwiartki Zagnieść wszystkie składniki na ciasto
Przepysznik - BLW i nie tylkoorzechowe krówki z ciecierzycy podane z malinami~ Szczerze mówiąc obawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt przerósł moje oczekiwania! Smakowały obłędnie! ♥ Podaję Wam przepis i zachecam do wypróbowania :) U mnie na pewno pojawią się jeszcze nie raz i na pewno będę kombinować ze smakami :) Produkcja keczupu zakończona - efekt = 3kg domowego, pysznego (pikantnego :>) i zdrowego keczupu! Obiecuję przepis
breakfast of dreamsBlondies to przepis zaadaptowany przeze mnie z książki Gordona Ramsay'a. Podczas pieczenia tego ciasta dom cudownie wypełnia się zapachem karmelu, krówek...mmmniammm... Najlepsze jest gdy wystygnie całkowicie. Także nie spieszcie się z jego jedzeniem (tak jak ja zwykle nie mogę czekać i zjadam ciasto jeszcze gorące ;-)). Potrzebne będą: 230 g masła 300 g ciemnego cukru
Smaki Przyprawy i Koloryzwinęliśmy parawan i ruszyliśmy podbijać Karwię. Udało nam się znaleźć całkiem zjadliwego kurczaka z rożna, oscypka (tak, też się zdziwiłam) i naprawdę znakomite lody. A dodatkowo, w ramach pamiątek, krówki dla Mamy i książki, sztuk pięć, dla mnie. Zadowoleni i radości, zapakowaliśmy się do auta i ruszyliśmy w drogę powrotną, która, dziwnym trafem, zajęła nam o połowę mniej czasu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeminut, a następnie przesmarowanymi masłem dłońmi formować kuleczki. Można je dodatkowo obtaczać w mielonych orzechach lub gorzkim kakao. Kiedyś bardzo popularne były tzw. szyszki, robione z krówek i ryżu, kto pamięta? Teraz mamy do wyboru znacznie więcej "dmuchanych" ziaren, warto je wykorzystać właśnie do takich domowych słodyczy. Jeśli lubicie takie domowe słodycze, to zerknijcie również na czekoladowe
Codzienna kuchnia niecodziennacały czas jest szczupły. Ciasto bardzo tężeje, więc pokrojone traktować jak batoniki Ps. Odpasować czas przygotowania karmelu, tak aby był ciepły, bo po całkowitym zastygnięciu jest jak „krówki”, w razie takiej sytuacji dodać pół szklanki mleka i podgdrzać cały czas mieszając. Smacznego
greenscarfdobry początek tygodnia publikuję przepis na pyszną, aromatyczną i mega słodką kawę krówkową. Obudzi nawet najbardziej zaspanych :) ! Polecam! Kawa krówkowa Składniki: 4 krówki, 100 ml kawy rozpuszczalnej, 100 ml mleka. Wykonanie: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukierki i gotujemy do momentu ich całkowitego rozpuszczenia (często mieszając). Kawę wlewamy do szklanki. Mleko spieniamy spieniaczem i wlewamy do kawy. Na zdrowie
paapilotkaahansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na stół mojej małej jubilatki przygotowałam: standardowo już – torcik bezowy (trzeci rok z rzędu) szyszki z ryżu preparowanego i krówek owocowe szaszłyki, desery z domową granolą , kremem waniliowym i truskawkami soki owocowe Poniżej mała fotorelacja z urodzin :) Ze swojej strony dziękuję Wam za to, że zaglądacie, zostawiacie po sobie
bistro mamajedną warstwę. Dwie pozostałe są z dodatkiem białej czekolady. Brakowało mi jednak kajmakowego wykończenia. I gdy tak myślałam jak je zrobić, przypomniało mi się, że mam sporą ilość krówek. Na początku roztopiłam je same, ale masa była tak gęsta, że nie było mowy o rozsmarowaniu. Dolałam więc mleka i dałam łyżeczkę żelatyny. Wyszło doskonale. Masa jest na tyle płynna
Wiem co jemmiodem klonowym i daktylami medjool~ Przecudne połączenie! Ostatnio też kupiłam trzy foremki do jajek/naleśników i dzisiaj jedną wypróbowałam :3 Daktyle medjool to najlepsze jakie jadłam! Jak krówki, dooosłownie! Żałuję, że kupiłam tylko 150g
breakfast of dreamsjabłkiem. Do tego jakiekolwiek dodatki. Teraz padło na kremowy twarożek i syrop klonowy, który najbardziej smakuje mi jesienią...też tak macie? A na chili&sugar przepis na domowe krówki po przepis KLIK tutaj lub na zdjęcie
breakfast of dreamsprzypadkiem, szukając innej lodziarni trafiliśmy do tej serwującej między innymi vege lody... z kaszy jaglanej! Wersja cynamonowa i orzech-chałwa, ja miałam okazję spróbować tego drugiego smaku oraz tradycyjnej krówki ;) W planach było również muzeum rogala, gdzie po raz pierwszy spróbowałam rogala Świętomarcińskiego.. zgadnijcie co potem zrobiłam.. poleciałam i kupiłam kolejne :D Spróbowałam również niepozornego burgera
More food, love and dreamswychodzi mało cukierków ;) sami oceńcie! ;) Składniki (na około 150g-200 gotowego produktu, jakieś 12 cukierków): 1 litr mleka 3,2% (najlepiej jeśli macie dostęp do pełnotłustego mleka prosto od krówki:)) opcjonalnie ksylitol lub inne słodzidło do dosłodzenia (dla mnie mleko samo w sobie jest słodkie więc już niczym nie słodziłam) Sposób przygotowania: Mleko wlewamy na dużą teflonową patelnię
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwystarczająco słodkie i obeszło się bez dodatkowej słodyczy. Babeczki są miękkie i lekko wilgotne. Możecie upiec je w formie nadziewanych muffinek a do środka dodać ulubione dodatki - czekoladę, orzechy, krówki itp. Wtedy możliwe, że trzeba byłoby piec je chwilę dłużej. Składniki na ok 12 babeczek: 1 czubata szklanka mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów laskowych lub włoskich 1 łyżeczka
Ze smakiem i z pasją