krówki - 1316 przepisów (strona:44/88)

3 BIT 2 208

folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników, pędzelek moczymy w mleku i nasączamy  herbatniki . Wykładamy masę budyniową i równo smarujemy. Nakładamy drugą warstwę herbatników, którą również nasączamy. Otwieramy puszkę krówki, nakładamy najlepiej po łyżce w różnych miejscach, następnie równomiernie rozsmarowujemy. Nakładamy trzecią warstwę herbatników, nasączamy mlekiem. UBIJAMY ŚMIETANĘ: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek oraz cukier puder

Pani na deser
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 198

SŁONECZNIK: Masło i cukier rozpuszczamy. Wsypujemy słonecznik, ciągle mieszamy ma być brązowy. Wysypujemy na talerz żeby wystygł. Sklejony słonecznik rozdzielamy. MASA: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce krówki, aż do wyczerpania. Wsypujemy połowę zimnego słonecznika.  Masę wykładamy na ciasto i równo smarujemy. Wierzch posypujemy pozostałym słonecznikiem. Smacznego :) Przepis znaleziony na stronie :  DOMOWY SMAK JEDZENIA . Polecam również

Pani na deser
Krówka na krakersach 152

starym roku jeszcze... Długo zastanawiałam się co szybkiego (z racji, że w sylwestra do pracy), słodkiego przyszykować na ostatni dzień tego roku. Zainspirowałam się słodkim przepisem na krówkę na blogu Om nom nom.  Dlatego będziemy zajadać się pyszną krówką na słonych krakersach. Bez pieczenia, szybko, i pysznie! :) A korzystając z okazji chciałam Wam podziękować za Waszą obecność na moim

Trufelkowo
Tort Snickers 352

łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 utrwalacz do bitej śmietany (opcjonalnie) Dodatkowo: masło orzechowe orzeszki ziemne kajmak kawa na poncz słodycze do dekoracji, u mnie batoniki Snickers, krówki i batoniki Twix Biszkopt pieczemy według przepisu . Moje piekłam w 2 foremkach o średnicy 18 cm. W zależności od tego czy pieczecie biszkopt w 1 czy 2 foremkach ciasta będzie

Ciastkozercy
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 239

śmietanki kremówki  80 g wiórków kokosowych  125 g cukru drobnego  180 g margaryny Kasia do pieczenia  4 duże jajka (L) 1 opakowanie budyniu o smaku krówki lub śmietankowym  40 g mąki ziemniaczanej  20 g mąki pszennej tortowej 1/2 proszku do pieczenia  sok z połowy pomarańczy  1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej

vaniliowoczekoladowa
CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 197

kajmakową trzymamy w temp.pokojowej.Miękkie masło miksujemy do białości.Następnie stopniowo dodajemy masę kajmakową ,mieszamy i po łyżce dodajemy masę budyniową mieszamy.Powstaje nam pyszny i puszysty krem o smaku krówek :). Na dno naszej formy do pieczenia dajemy jeden spód ciasta i smarujemy go kremem dość cienko.Na krem nakładamy drugi spód i smarujemy kremem.Tak robimy z każdym spodem.Na samej górze

Mała w garnku miesza
Pieczony pstrąg i ziemniaki w sosie kurkowym 201

gospodarstwo agroturystyczne. Możecie spędzić tu leniwy weekend, ćwicząc jogę, leżąc nad jeziorem i zbierając maliny w okolicznym ogrodzie. Po drodze zajrzyjcie do sklepu firmowego Jutrzenki w Dobrym Mieście, producenta krówek, irysów i śliwek w czekoladzie. Czekoladą oblewają tu zresztą wiele innych smakołyków. Ubrudzicie na bank cały samochód! W Lawendowym Muzeum Żywym koniecznie zajrzyjcie do ogrodów i sklepiku, gdzie czeka

GRUBY WAŁEK
Ciasto Krówka 381

Ciasto od wielu lat pieczone w mojej rodzinie ( najczęściej przez moją Mamę ) i bardzo przez nas lubiane :) W sieci pod nazwą "Krówka" znajdziecie ciasta zupełnie odmienne - najczęściej z masą kajmakową i orzechami. Moja wersja, to biszkopt na mące krupczatce, wkładka kokosowa, krem budyniowo - maślany i fajna, choć słodka polewa ( dlatego do kremu dodajemy niewielką ilość cukru ), która jest wg mnie(...)taką kropką nad "i". Cóż, dla mnie Krówka jest tylko jedna.. ;) Zachęcam do zapoznania się z przepisem :) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady, startej Blat kokosowy: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Krem budyniowo - maślany: 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru

Opowieści z piekarnika
King - ciasto bez pieczenia 190

King...na wzór Maxi King... Składniki: 500 g herbatników, 500 g mleka w proszku - nie granulowanego! 400 g masła, pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, 510 g masy krówki, dodatkowo na polewę : 100 g orzeszków ziemnych, 50 g orzechów laskowych, 200 g gorzkiej czekolady, 1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: Mleko podgrzewamy wraz z cukrem i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy

Lena Gotuje
Likier krówkowy 193

łatwy i szybki w przygotowaniu. Ale w końcu jest! Świetnie prezentuje się w mojej nowej karafce, a smakuje jeszcze lepiej. Na spotkania z kumpelkami w sam raz! Składniki: puszka krówki - masy kajmakowej, 250-300 ml wódki. Przygotowanie: Powyższe składniki łączymy ze sobą z pomocą miksera. Konsystencja jest lekko gęsta - jak na likier przystało

Lena Gotuje
BABKA MARCHEWKOWA Z SEREM 161

wielkanocny stół. Przepis na to ciasto marchewkowe jest banalnie prosty. Babka jest bardzo smaczna, wilgotna, pachnąca cynamonem. Przyjemnie chrupią w środku orzechy. Oprócz uwielbianej przeze mnie babki z krówkami i ajerkoniakiem oraz babki gotowanej ta babka marchewkowa będzie świetnym ciastem na Wielkanoc. Marchewka nie jest wyczuwalna w smaku tego ciasta, ale nadaje cenioną przeze mnie wilgotność. Nie wiem

Pieguskowa Kuchnia
SŁONECZNIKOWIEC 625

Kakaowe ciasto przełożone słodką pianką o smaku krówki z chrupiącym słonecznikiem, przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem

słodki bratek
Szyszki z czekoladą 183

Pewnie każdy z Was zna i uwielbia szyszki z ryżu preparowanego, prawda? Najczęściej znane są te z krówkami, bądź rozpuszczonymi irysami... Takie jak robiło się dawniej. Ja prezentuje wersję z czekoladą, którą można urozmaicić na mnóstwo sposobów. Przykładowo do swoich pyszności możecie dodać ulubione bakalie, użyć masy o dowolnym smaku, czy przeróżnych produktów preparowanych, niekoniecznie ryżu. Moja rodzina

Di gotuje
Snickers 759

osobiście wolę Marsa, ale ciasto z nim jako głównym składnikiem jest zdecydowanie za słodkie, nawet dla mnie:) Snickers powstał z batonów, pysznej masy z mleka w proszku, krówki i polewy. Same pyszności. Polecam fanatykom cukru:D foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 3 batony snickers po 50 g 40 g masła 100 g orzeszków ziemnych mleczna masa

Ania i Marcin gotują
Biała czekolada z miodowymi chipsami (For Good Ones) - Zotter 167

jest ten przyjemny maślany akcent. Bardzo szybko rozpuszcza się w buzi uwalniając pyszne śmietankowe nuty. Na końcu pozostają małe cząstki chrupków, które nam od razu przypomniały domowe krówki robione przez naszego dziadka, kiedy byłyśmy jako dzieci u niego na wakacjach :) Natomiast nie czułyśmy tutaj ani miodu, migdałów, cynamonu (ale to może dlatego, że my używamy go w kuchni

Candy Pandas