Wykonanie: W misce miksera umieściłam wszystkie składniki oprócz likieru. Zmiksowałam na początku na małych obrotach. Potem obroty zwiększyłam. Masa zaczęła gęstnieć i powstał puszysty krem. Nie przerywając ubijania wlałam likier. Wymieszałam. Likier należy wlać dopiero wtedy, kiedy masa jest już dobrze ubita i puszysta. Masę przełożyłam do plastikowego pojemnika i wstawiłam na kilka godzin do zamrażarki
Kuchnia u Krysitortownicy na zastygającą masę jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki. Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam do rękawa i wycisnęłam rozetki na moim serniku. Zabrakło mi jagód, więc ozdobiłam go borówkami. Wyszło ładnie. Wyszło smacznie. W końcu o to chodzi.... Jeśli
Kuchnia u Krysiktóre mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ciekawa jestem, do której z grupy Ty należysz? Choć mają specyficzny smak, to ja jestem zdecydowaną wielbicielką tych okrągłych, uroczych ciast z kremem (lub bez). W mojej rodzinie należę tym samym do mniejszości. Panuje u nas opinia, że muffinki to po prostu takie „buły”. Aby […] Artykuł Muffinki z jagodami, miodem
WiszniówkaTarta to moje ulubione ciasto. Piekę je z różnymi dodatkami: owocami, serem , kremami, musem. Ostatnio również w wersji bezglutenowej. Tarta serowo- wiśniowa to fajne połączenie kruchego spodu, słodkawego sera i kwaśnych wiśni, które można zastąpić konfiturą. POTRZEBUJEMY: SPÓD : 10 dag mąki kukurudzianej 10 dag maki ryżowej 10 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag masła 1 małe jajka 1/2 szklanki mielonych
WYSPA SZCZĘSLIWAopalenizna w paski na tzw. majstra budowlańca : białe rękawki od t-shirt'u, spodni do kolan i skarpetek oraz spieczone czoło. ( wniosek ostatni : idąc w góry nie zapomnij o kremie z filtrem
Bon appetit mon amiezasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę mi się przejadły… Postawiłam więc na jogurt grecki z borówkami i masą cytrynową, jako dwa przeciwstawne smaki, które połączone w jedno dadzą całkiem miły efekt dla podniebienia. No i dały Składniki na warstwę jogurtowo
gutfutdodatek do sera, by masa zgęstniała), odstawiamy do stężenia. 1 galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku i odstawiamy do stężenia. Ser, serki homogenizowane, cukier, jagody oraz maliny miksujemy na gładki krem, dodajemy tężejące galaretki (3 galaretki) i miksujemy do połączenia. Dodajemy 100g pokruszonych herbatników i łączymy za pomocą szpatułki, by mikser zbyt nie rozdrobnił ciastek. Spód tortownicy wykładamy pozostałymi 100g herbatników
Gotowanie i blogowaniemąki razowej) ciasto o aromacie kardamonu i chrupiąca posypka cukrowa. Słodkie, sycące, lekko pikantne. Idealne na deszczowe lato! Sami powiedzcie - czy można im się oprzeć...? Drożdżówki z jagodami i kremem cynamonowym Składniki: (na 12 sztuk) 225 ml mleka 75 g masła 350 g mąki orkiszowej 125 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 70 g cukru 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki soli
Pożeraczka, czyli raz adobrzePotrzebowałam szybko zrobić nieskomplikowane ciasto. Zapytałam Piotrka co upiec i usłyszałam: "Błagam coś zwykłego". Wszystko dlatego, że mój mąż jest wielkim fanem zwykłych ciast bez mas i kremów i skomplikowanych warstw. Jedyny wyjątek stanowią ciasta z masą kajmakową - pozostałe ciasta z masami są wg niego przekombinowane. Ciasto miało być szybkie w przygotowaniu i zwykłe i w ten sposób powstał Murzynek
Mania Wypiekaniamleka wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Nakładamy ostudzony budyń na wyciągnięte tartaletki (dobrze jak chłodzą się ok. godziny). Można budyń także zmiksować z masłem, wtedy powstanie nam krem budyniowy. Na koniec dekorujemy owocami
Aga w kuchnisztywno. Mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubite białka i na koniec mus z kiwi. Herbatniki łamiemy w drobne kawałki i wkładamy do szklanek/pucharków do 1/3 wysokości, ostrożnie łyżką nakładamy krem. Na wierzch dorzucamy po kilka ziarenek granatu (lub mogą też być porzeczki), wkładamy po 1/2 herbatnika i chłodzimy w lodówce
Kolorowy Przepisownikrozpuści się cukier i lekko polewa zacznie gęstnieć. Jeszcze ciepłą, spiralną stróżką polać wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Zobacz również: Ciasto biszkoptowe z kremem
Kuchcik gotujeNiedawno zebraliśmy z działki nasze pierwsze kabaczki. Uwielbiamy sezonowe warzywa, są pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku. Składniki 1 kabaczek 2 marchewki 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenmogłam do prosta odkroić wierzch, a już on sam wystarczył, by się w nim zakochać. Jak dla mnie rewelacja! Mokry i bardzo smaczny, dodatkowo fajnie się przekrawa, by przełożyć kremem. Zdecydowanie mój faworyt i przy nadarzającej się okazji- a taka już w sierpniu, na pewno wykorzystam. Przepis znalazłam na stronie swiatwypiekow.pl . Składniki: Na formę o śr. 25cm 120g ciemnego kakao
Kuchnia w czekoladzieSezonowe owoce w serowym kremie Składniki 400 g serka waniliowego 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml soku owocowego przecierowego 3 łyżki żelatyny biszkoptu 250 g borówki amerykańskiej 250 g jeżyn … Czytaj dalej Deser z borówkami i jeżynami
czarrna od kuchni