krem - 19817 przepisów (strona:800/1322)

KREMOWE MASŁO ORZECHOWE 147

dobrej jakości blendera. Miksujemy minutkę, robimy 2 minutki przerwy, znowu miksujemy, znowu przerwa i znowu miksujemy. Początkowo zrobi się taki pyłek, dopiero po jakimś czasie zacznie to przypominać krem. Im dłużej będziemy miksować tym bardziej masełko będzie kremowe :) Według upodobań można masełko dosolić, dodać odrobinę cukru. Proste, szybkie i tanie! Słoik porządnego masła orzechowego

Vroblewska-fitlife
Kremowa uczta z jagód z dżemem wiśniowo- czekoladowym 172

sztywne, dodawać partiami cukier ,nadal ubijając na sztywno. Dodać śmietanę i kontynuować ubijanie przez kolejne 5 minut. Zmiksowany serek ,wymieszać dokładnie na gładko  z sokiem z cytryny..Powstały krem z białek i śmietanki,wymieszać z serkiem na gładko. Dodać jagody do masy,wymieszać na niskich obrotach do połączenia składników. Na dno z ciasteczek wyłożyć masę jagodową , następnie posypać resztą

w mojej kuchni
Serniki w waflowych pucharkach 178

przygotowania: 1. Galaretkę jabłkowo-miętową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy ser, a na końcu wolnym strumieniem dodajemy galaretkę jabłkowo- miętową i rodzynki. Krem wstawiamy do lodówki (ale o nim nie zapominamy!). Lekko stężały przekładamy do przygotowanych pucharków waflowych, pozostawiając ok 1,5cm od góry. Ponownie wstawiamy do lodówki. 2. Brzoskwinie miksujemy, dolewamy 100ml

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowe brownies z fasoli… 258

kategorii „dietetyczne” pojawiają się u nas dość rzadko, co wcale nie znaczy, że za nimi nie przepadamy. Owszem, zdarzy się, że jakiś super zdrowy krem czekoladowy, czy inny odchudzony wynalazek zwyczajnie przez gardło przejść mi nie chce, a co za tym idzie nie mam sumienia namawiać do niego innych. Na… Continue reading Bezglutenowe brownies z fasoli

brunetkawkuchni
Rolada jagodowa. 144

żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wlewamy jagody z żelatyną cały czas ubijając. Odstawiamy do lodówki do stężenia (ale nie całkowitego!). Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim tężejący krem jagodowy, i posypujemy pozostałymi owocami. Zwijamy roladę. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia. Smacznego

Moje-pitraszenie
Deser malinowo bezowy 144

blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec, w zależności od ich wielkości, około 1 godziny. Na talerzu układać trochę galaretki, trochę kremu malinowego, bezy. Można dodać świeże maliny. Deser posypałam cukrem różanym i miętą. Nadmiar bez zjeść ;) zastawa

królestwo garów
CZEKOLADOWE MUFFINY Z DOMOWĄ NUTELLĄ, BEZ DODATKU CUKRU 216

słodkości. Tym razem przygotowałam im czekoladowe muffiny z nutellą, ale w zdrowszej wersji. Kupną nutellę zamieniłam na moją własną domową, którą wykombinowałam z gorzkiej czekolady z ksylitolem i masy (kremu) orzechowego (bez dodatków). Rozpuściłam wszystko w kąpieli wodnej i dodałam do muffinek. Wyszły ponoć cudne (osobiście nie testowałam, ale ufam moim najbliższym), w każdym razie aromat był nieziemski. Z podanych

Smaczne Zdrowe
KOKOSOWY PUDDING RYŻOWY Z MUSEM OWOCOWYM 235

mamy . POTRZEBUJEMY: 2 łyżki ryżu mleko kokosowe lub inne ulubione duża garść jagód  duża garść malin 2 łyżki miodu wiórki kokosowe Ryż gotujemy do miękkości. Miksujemy na gładki krem razem z mlekiem kokosowym i odrobiną miodu. Mleka dodajemy tyle aby pudding miał odpowiednio gęstą konsystencję. Owoce miksujemy w osobnych miseczkach. Dodajemy o puddingu i lekko mieszamy

WYSPA SZCZĘSLIWA
CZERWIEC NA BLOGU 221

maju zostałam poproszona jako kobieta dojrzała (puszczam oko do Was i do siebie) czyli 35+ o przetestowanie dwóch produktów do pielęgnacji twarzy z serii Q10. : Q10 plus PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM NAWILŻAJĄCY or az PERŁY MŁODOŚCI Jako wieloletnia użytkowniczka marki i jej zwolenniczka z kategorii popularnych kosmetyków również teraz nie zawiodłam się. Lekkie, dobrze wchłaniające się kosmetyki , z dużą ilością koenzymu

WYSPA SZCZĘSLIWA
Truskawkowe milky way 167

gotowania mleka z podwójnym dnem ,wlać śmietanę,  dodać połamaną czekoladę,mleko w proszku i zmiksowane truskawki.  Zagotować. Cały czas mieszać. Zmiksować wszystko razem blenderem.  Zostawić powstały krem do ostygnięcia. 2. Po ostudzeniu wymieszać z wódką rozlać do butelek. Nalewka idealnie nadaje się na różne imprezy okolicznościowe, np. na urodziny ;) Z okazji 3. jubileuszu Akademii Kulinarnej Whirlpool chciałabym

W królestwie smaków Beaty
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 199

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki miodu czekoladowe jajeczka  Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe

Sama słodycz i szczypta chili
MAKARON Z MALINAMI, JAGODAMI I MASCARPONE 178

PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Owoce myjemy, następnie mascarpone mieszamy z cukrem i jagodami. Na makaron rozkładamy krem jagodowy, posypujemy malinami i resztą jagód. Danie dosładzamy cukrem pudrem, dekorujemy miętą i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ekologiczne produkty żywnościowe - współpraca z Victualia :) 183

oliwa z oliwek extra vergine, pomidory suszone 23%, woda, bazylia, pomidor, pietruszka, ocet winny, czosnek, sól morska, pieprz, oregano) Ocet balsamiczny biały  (biały ocet, moszcz z winogron) Krem balsamiczny ciemny do deserów  (skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet Balsamico di Modena 20%, xsantan) Makaron pełnoziarnisty spaghetti  (semolina z pełnoziarnistej pszenicy twardej durum, woda) Wszystkie produkty oczywiście są certyfikowane jako

Zdrowie na języku :P
ZUPA MARCHEWKOWO-KOKOSOWA 199

mieszając. Dolewamy bulion, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, aż marchewka będzie zupełnie miękka.  Odstawiamy z ognia i miksujemy/ blendujemy na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe i ponownie miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło z kaszą jaglaną i/lub uprażonymi płatkami migdałów. Przed

cool and minty
KEKS 181

Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie, łyżką lub szpatułką wmieszać  do masy bakalie. Składniki nie mogą zimne, należy je wcześniej wyjąć z lodówki. Polecam szczególnie dla miłośników

cool and minty

Proponowane wyszukiwania