krem - 19817 przepisów (strona:805/1322)

Kruche ciasteczka ze wzorem 241

digotuje.blogspot.com Ciasteczka te idealnie nadają się do kawy, herbaty, czy mleka. Można je upiec z różnymi dodatkami, czyli nadać im np. waniliowego, czekoladowego, czy cynamonowego smaku. Idealnie smakują przełożone kremem, posypane cukrem pudrem lub w wersji solo. Ciasteczka podczas pieczenia nie zmieniają kształtu, więc możemy nadać im różne fantazyjne wzory, które będą ładnie prezentować się na gotowych słodkościach. Dodając mniej

Di gotuje
Torcik truskawkowo-kokosowy 503

razu dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi - całość ponownie schłodzić - ciasto podawać schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówce

Smakołyki Bereniki
Klasyczne ptysie z bitą śmietaną 258

ptysie. Zjadałyśmy po jednym na miejscu a dwa zabierałyśmy do domu na później. Te ptysie z nieistniejącej już osiedlowej cukierni nie zawsze były nadziewane bitą śmietaną, czasami był to krem z parzonych białek , ale trzeba przyznać, że równie pyszny jak śmietanka. Te ptysie śnią mi się czasami razem z innymi wspomnieniami dziecinnych lat, widać były i są dla mnie ważnym

Smaczna Pyza
Deser jogurtowy z nutellą i truskawkami 206

Lekki, pyszny deser jogurtowy - do przygotowania w kilka chwil. Sam jogurt z sezonowymi owocami jagodowymi to doskonały deser, a z dodatkiem domowej  nutelli to już prawdziwy, aksamitny krem - i poezja smaku. Orzechowa słodycz z truskawkami i borówką amerykańską, to musisz koniecznie wypróbować! Polecam! Składniki na 3 porcje: 500 g jogurtu greckiego 2 łyżki nutelli z przepisu tutaj 3 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Budyń jaglany z karmelizowanym rabarbarem 154

minuty. Ściągam z ognia by nie było rozgotowane. Kaszę gotuję w mleku, następnie miksuję z bananem i pozostałym mlekiem na gładki budyń. Dodaję połowę karmelizowanego banana i miksuję krem ponownie otrzymując gładki mus. Porcję budyniu jaglanego podaję z pozostałym, karmelizowanym rabarbarem i posiekanymi orzechami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciastka kocie łapki. 304

szklanki cukru 30 g mielonych migdałów ,jeśli nie macie zastąpcie mąką 2 łyżki ciemnego kakao dodatkowe 2 łyżki mielonych migdałów Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysty jasny krem . Dodajemy w dwóch częściach mąkę i migdały ,mieszamy tylko połączenia się składników.Ciasto dzielimy na dwie części . Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i zagniatamy .Do drugiej 2 łyżki migdałów

Ladylaura.
Sernik czekoladowy 287

spływa dolewamy odrobinę mleka i mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii Wszystkie składniki ubijamy na gładki krem. Blaszkę (23x33) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy część ciemnego ciasta, następnie masę serową i resztę ciemnego ciasta. Delikatnie  mieszamy przy pomocy końcówki łyżki, widelca lub patyczkiem. Pieczemy

Cynamonowe szczęście
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film 228

miski i blendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą

Smakowite Dania
Jaglane drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i kruszonką 374

przelać na sicie wrzątkiem. Wodę zagotować i dodać kaszę. Gotować na małym ogniu przez około 10-15 min. Powinna być bardzo miękka. Jeszcze ciepłą zmiksować dokładnie blenderem na gładki krem razem z pozostałym mlekiem (1/2 szklanki) i żółtkami. Mąkę przesiać i połączyć razem z kaszą, cukrem i spienionym zaczynem. Zagnieść ciasto, wyrabiając około 10 min. Przykryć ściereczką i odstawić

https:KKuchniaMniam
Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy 274

lekko słodki smak kalarepy. Możemy ją jeść na kilka sposobów: - na surowo- ja uwielbiam lekko skropioną oliwą i posypaną szczyptą soli - w zupie- idealnie sprawdza się w zupach typu krem - w cieście- sprawdzony sposób aby namówić dzieci do zjedzenia tego zdrowego warzywa :) - pieczona- można ją również smacznie nafaszerować - zamarynować- i cieszyć się jej smakiem cały rok Na co zwrócić uwagę

Tradycyjna Kuchnia
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 203

piórka, podsmaż na oliwie.  Dodaj szparagi ( główki i dolną część)  Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut.  Wyciągnij główki, a resztę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku. Podawaj z serkiem mascarpone, główki szaragów ułóż na zupie.  Smacznego

Kukuleczki
Lekkie tiramisu truskawkowe 147

jest deserem uwielbianym przez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki

Milion Smaków
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 191

NAPÓJ RYŻOWO-KOKOSOWY Napój z pełnoziarnistego ryżu włoskiego z domieszką mleka kokosowego. Naturalnie bezglutenowy, bezlaktozowy. Skład: woda, ryż włoski, mleko kokosowe (4%), naturalny aromat kokosowy, sól morska.  KREM/ŚMIETANKA RYŻOWA Bezmleczna, wegańska śmietanka ryżowa do pieczenia i gotowania. Świetny substytut powszechnej śmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów

Zdrowie na języku :P
Kremowy chłodnik z awokado 211

skórki i również pokroić na małe kawałki. Czosnek pokroić na plasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok z cytryny i wlać maślankę. Wszystko zmiksować na gładki krem. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Chłodnik podałam posypany drobno pokrojonym ogórkiem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią

Monia miesza i gotuje
Zupa krem z marchwi i pora 140

Wiosenna zupa, która jest ciekawym połączeniem słodkiego smaku marchewki i ostrego smaku pora. A wszystko to w mojej ulubionej formie kremu. Do tej zupy dodajemy lekką nutę azjatycką i bliskowschodnią: imbir, miętę i ser feta. Dzięki temu danie jest bardziej orzeźwiające i bardziej sycące

Milion Smaków