krem - 19817 przepisów (strona:814/1322)

"Tajniki suszenia żywności" - recenzja książki 161

suszone warzywa: mamy tutaj pomidory, rzodkiewki, czipsy z batatów o smaku barbecue, czosnkowe czipsy z cukinii, pomarańczowo - miodowe czpisy z buraków - mniam :-) Następny rozdział to ruloniki: ruloniki borówkowe z kremem cytrynowym, jabłkowo- marchewkowe, z masłem orzechowym i dżemem, jabłkowe z solonym karmelem i kilka innych propozycji. W kolejnym rozdziale znajdziemy suszone mięso: paski suszonej wołowiny, suszona wieprzowina po chińsku, krewetki

kruche babeczki
Szkocki trifle. 147

bardziej szkocko, można by biszkopty zastąpić pokruszonym shortbreadem. Być może następnym razem spróbuję takiej właśnie  wersji, bo na pewno następny raz będzie! PS Nieskromnie dodam, że domowy sukces kremu czekoladowego został powtórzony! ;) PPS Chwilowo wyczerpały się jednak moje możliwości patrzenia na słodycze i kombinuję co by tu innego wsadzić do pucharka. Zwłaszcza, że Marzena wyraźnie do tego zachęca, prawda

zadanie-gotowanie
Japoński bulion cebulowy 166

Dzisiejszy przepis to fuzja naszych rodzimych, cebulowych smaków z nutką orientu. Większość zna i lubi zupę cebulową z grzanką serową. My często robimy taką zupę w formie gęstego, pożywnego kremu. Dodajemy tam wtedy ziemniaki i inne warzywa. Ta zaprezentowana dzisiaj wersja zupy cebulowej jest trochę inna. Jest przejrzysta i przypomina bardziej cebulowy bulion. Raczej nie można powiedzieć, żeby była pożywna

two broke sisters
Ekstrakt cytrynowy 143

pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy , nie mówiąc już o przyprawie do piernika . Również Was do tego zachęcam. Ekstrakt z powodzeniem możecie wykorzystać do ciast, kremów czy deserów.   Dla kogo: dla fanów domowych dodatków do pieczenia dla posiadających w domu zbędną cytrynę dla ceniących produkty bez konserwantów Składniki: skórka z cytryny wódka 40% (ok. 100ml) Wykonanie

Mania Wypiekania
Zupa krem z pieczonej dyni 185

aromat z przypraw. Zagrzać bulion warzywny. Dodać do niego obraną dynię (z pieczonej skórka odchodzi z łatwością). Przełożyć zeszkloną z przyprawami cebulę. Gotować kilka minut. Całość zblendować na gładki krem. Przelać do miseczek. Podać z grzankami i pestkami dyni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zupa krem z kalafiora i parmezanu 112

Pysznie rozgrzewający krem z kalafiora, połączony z wyrazistym serem...podany ze świeżym pieczywem i sałatą, chrupiącą, zniewalającą <3 Składniki kalafior (ok 1 kg) 4 łyżki oliwy z oliwek 50 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 800 ml bulionu drobiowego 60 g startego parmezanu świeże pieczywo sałata (ulubiona) sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Zupa pieczarkowa 198

miękkości ziemniaków. Zupę zdjąć z ognia. Do śmietany wlać 2 łyżki zupy, wymieszać i wlać do zupy. Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku. Zupę można również zmiksować na krem i podać tak jak lubią domownicy

Ala piecze i gotuje
BARSZCZ ZABIELANY Z WARZYWAMI I JAJKIEM 129

wzbogacam ją jeszcze o plasterki chorizo.  Zabielona śmietaną, bo barszczyk uwielbiam zabielany.  Jeśli nie lubicie kawałków warzyw w zupie, proponuję zblendować wszystko, i otrzymacie wtedy pyszny, buraczkowy krem :-)))  Składniki : 1 żeberko wędzone 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera biała część pora 4 ugotowane buraki 2-3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki koperek pieprz czarny sól liść

Walijskie Pichcenie
Pianka cytrynowo-waniliowa z jogurtem i odżywką białkową 132

cytryny. Całość ponownie porządnie wymieszać i podzielić na 2 porcje. (Masa powinna być delikatnie napowietrzona). Deser schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia galaretki. Przed podaniem można udekorować dowolnym kremem, bitą śmietaną lub po prostu posypać odrobinką skórki cytrynowej. (*) Jeśli użyjemy galaretki z cukrem - pianka może okazać się za słodka, ponieważ sama odżywka jest słodka. Odżywkę białkową  znalazłam

Di gotuje
PROZIAKI – kuchnia regionalna 2331

przestygnięcia. Rada: jeśli ciasto będziemy piec na mocno rozgrzanej patelni, szybko się przypiecze, a w środku będzie surowe. Proziaki można jeść same lub z dodatkami na słodko (dżemy, powidła, kremy czekoladowe) lub na słono (masło, pasty, smalec). Proponuję proziaki z bryndzą podkarpacką. Składniki: bryndza,   pieprz czarny świeżo mielony, śmietana 18%. Bryndzę, ok. 100 g mieszamy z 2 łyżkami śmietany

Moniki Smakołyki
Zupa krem z kukurydzy i cukinii ... 178

wody (zgodnie z opisem na opakowaniu). Dorzucamy pokrojone warzywa i odcedzoną z zalewy kukurydzę. Gotujemy. Jak już wszystkie składniki będą miękkie, zabieramy się za miksowanie zupy na gładki krem. Po zmiksowaniu wszystkich składników, do zupy dolewamy mleko, ale jeżeli uznamy że taka gęstość nam odpowiada, to mleko możemy pominąć, no i oczywiście dokładamy chrzan, ja dałam 2 łyżeczki, dzięki temu

IMPRESJA SMAKU
76 przepisów na jesienne obiady 151

zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z marchwi z dodatkiem dyni 97

było Za co was serdecznie przepraszam ,życie trochę mi się pokomplikowało. Problemy odebrały mi możliwość pisania dla was. Ale już jestem :-* Na początek Wspaniała pożywna i zdrowa zupa-krem Składniki: 1 kg marchwi 1 mała dynia piżmowa 2 cebule 3 łyżki masła 1/2 łyżki gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku 750 ml-1 L bulionu może być z kostki rosołowej

Viola cooks with passion
“Księga urody Lumiry” – recenzja 99

pyszne zielone koktajle i dania dla urody. Nie obejdzie się też bez ruchu na świeżym powietrzu i dobrego myślenia o sobie. Nie potrzeba za to żadnych drogich kupnych kremów czy zabiegów. Księga urody Lumiry Autorka: Lumira Wydawnictwo: Studio Astropsychologii  Data premiery: 2016 Okładka: miękka Artykuł “Księga urody Lumiry” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Włoski deser kremowy tiramisu 188

Tiramisu to kremowy deser z warstwami nasączonych mocną kawą biszkoptów przełożonych kremem z żółtek i mascarpone. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne