krem - 19817 przepisów (strona:816/1322)

Tarta ze śliwkami z pianką 171

Ekspresowa  tarta śliwkowa z kremem krówkowym i słodką pianką :) Składniki: 25 dag mąki 12,5 dag masła 3 łyżki cukru szczypta soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem

Tradycyjna Kuchnia
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 208

farszem z ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko (np. Tarta z kawałkami pigwy) * Dodatki (np. Słodkie marchewki, Przystawka z selera) * Desery (np. Krem czekoladowy, Pigwowe cukierki) * Ciasta, torty i inne wypieki (np. Ciasteczka wspomagające nerwy, Tort Sachera) * Wypieki na przyjęcia (np. Wieńce z ciecierzycy, Pikantne ptysie) * Ciasta podstawowe (np. Ciasto na tartę, Błyskawiczne ciasto

Z miłości do słodkości
Korzenny deser z quinoy ze świeżymi figami i orzeszkami piniowymi 151

Czasem trzeba zrobić coś słodziutkiego ;) W tym deserze wbrew pozorom nie ma ani cukru, ani czekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z takim kremem świetnie współgrają świeże figi, a żeby było jeszcze pyszniej dodałam trochę orzeszków pinii.  Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 5 świeżych daktyli bez pestek 4 łyżki karobu 4 łyżki

Quinoa Raz!
Kanapkowa pasta z suszonymi pomidorami 141

smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Przekładamy do misy blendera razem z obranym i pozbawionym pestki awokado oraz suszonymi pomidorami. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem. Ze względu na słoność suszonych pomidorów pasta nie wymaga dodatkowej ilości soli (przynajmniej dla mnie

Kuchnia w czekoladzie
Grzanki ziołowe 157

pieczonych grzanek z dodatkiem ziół dodaję olej jedynie w celu, by zioła "przykleiły" się do kostek chleba. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Moje z dodatkiem oregano podałam z kremem pomidorowo-paprykowym. Polecam! Składniki na 2 porcje: 2 kromki chleba 1 łyżka oleju 1 łyżeczka suszonego oregano Wykonanie: kromki chleba pokroić w kostkę dowolnej wielkości. W miseczce wymieszać z olejem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja 139

niej wiele ciekawych informacji oraz fajnych pomysłów na smczne oraz proste dania.  Ja na pewno!   Jajko sadzone w foremce z papryki, batony musli, zupa marchewkowo-migdałowa, krem z cukinii, pizza, quiche, bałwankowe klopsiki rybne z sezamem, babeczki owsiano-bananowe... ... to tylko niektóre pyszności zaprezentowane w książce! Wszystkie potrawy kuszą nie tylko wyglądem, ale jak wspomniałam - są zdrowe

Di gotuje
Rada – gdy dopadnie cię ochota na coś słodkiego. babcia Basia 185

czasu spędzamy w domu zajadając się czekoladkami, batonikami i innymi słodkimi przekąskami. efekty takich działań zdecydowanie widać podczas pierwszych wiosennych spacerów. Zimą doskonale spisują się zupy i wszelkiego rodzaju kremy z warzyw. Dynia czy brokuł idealnie rozgrzeją nas w jesienno – zimowe wieczory. Doskonale sprawdzają się przyprawy takie jak imbir czy kurkuma. Wzbogacają smak potraw oraz dzięki swoim właściwościom wzmacniają

Pysznosci Babci Basi
Polisada babci Basi 182

moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam smaczny placek na biszkopcie. Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Pieczemy biszkopt z 5 jaj (patrz przepis na biszkopt babci Basi) Składniki kremu: 1 kostka masła -250 g, (wyjęta wcześniej z lodówki , żeby masło było miękkie do zmiksowania ) Z pozostałych produktów będziemy gotować budyń , który będziemy dodawać ( schłodzony ) do zmiksowanego masła. 2 szklanki

Pysznosci Babci Basi
Polisada ze świeżymi truskawkami babci Basi 182

Smaczny placek na biszkopcie. Najlepiej smakuje następnego dnia po schłodzeniu.   Pieczemy biszkopt z 5 jaj (patrz przepis na biszkopt babci Basi) wymiary blaszki : 21 x 35 cm . Składniki kremu : 1 kostka masła -250 g, (wyjęta wcześniej z lodówki , żeby masło było miękkie do zmiksowania ) Z pozostałych produktów będziemy gotować budyń , który będziemy dodawać ( schłodzony ) do zmiksowanego masła. 2 szklanki

Pysznosci Babci Basi
Zdrowa nutella, czekoladowy krem z batatów 135

mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Krem przełożyć do miseczki i schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionymi owocami. Smacznego! * jeśli ma być to posiłek po-treningowy - do masy dodać porcję białka

CookYourself
Śmietanka z orzechów nerkowca 147

dodatek do różnych dań na słodko i słono. Posiadają dużą zawartość pozytywnych tłuszczy oraz kremowy, delikatny i lekko maślany smak. Po namoczeniu idealnie nadają się do serników, serków, różnych kremów i jako główny składnik... śmietanki!  Właśnie - śmietanka! Doskonale sprawdzi się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej oraz tych, którzy nie tolerują produktów mlecznych. Oprócz zdrowych właściwości jest przepyszna

Di gotuje