krem - 19817 przepisów (strona:817/1322)

Dedra - produkty z Czech - opinia 96

poradził sobie z tłuszczem na patelni, czy naczyniach żaroodpornych. Przyznam, że lubię zmywać, ale moje dłonie nie do końca... - są zbyt delikatne i po każdej takiej czynności potrzebowały mnóstwa kremu nawilżającego. W tym przypadku balsam mocno nie wysuszał mi skóry i dodatkowo naprawdę bardzo przyjemnie pachniał. Dla mnie także środki czystości muszą mieć ładny i delikatny zapach... Większy wybór

Di gotuje
Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa 124

piekarniku do miękkości. Dynię obieram dopiero po upieczeniu, bo zdjęcie z niej skóry, kiedy jest surowa, wymaga niekiedy nie lada siły. Zupa jak to zupy dyniowe lub zupy-krem jest bardzo sycąca. Jeśli podacie ją z grzankami, wystarczy za cały obiad. Uwaga, jeśli dodacie trawę cytrynową i następnie będziecie całość blendować, porobią się mało apetyczne nitki w zupie. Warto trawę

Mieszam w Garnku
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 130

odstawić do całkowitego ostudzenia. Masło zmiksować razem z żółtkiem na jasną, puszystą masę  (fot.2) . Ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego  (fot.3) . Wyrównać.  Udekorować dowolnymi owocami.  Wierzch babeczek polać delikatnym kisielem przygotowanym z soku brzoskwiniowego i mąki ziemniaczanej  (fot.4) . Z puszki brzoskwiń odlać 1 szklankę soku. Przelać

Świat Ciasta
Torcik bezowy z figami 103

bezy a właściwie suszyć około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Wystudzić. Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Ułożyć bezy na spodzie patery tworząc okrąg, wyłożyć połowę kremu, przykryć drugą połową kremówki. Ciasto udekorować owocami. Podawać od razu

Magiczne Życie Marty
Ciasto ze słonecznikiem 4709

był sypki. masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 356

orzechami. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Francuską tartę z szynką, gruszkami i serem pleśniowym podajemy na ciepło. Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Confit z kaczki Tarta grejpfrutowa Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Malinowy krem z kaszy jaglanej 107

Krem z kaszy jaglanej to pomysł na smaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij

Kuchnia bezglutenowa
Biszkopt bezglutenowy najsmaczniejszy 131

bardzo przyzwoity, bez dodatkowych polepszaczy . Dokładne informacje o mieszance tutaj . Biszkopt smakuje tak samo jak tradycyjny upieczony na mące pszennej. Idealny do przygotowania ciast z bitą śmietaną i lekkimi kremami. Inspiracja od Doroty z bloga Moje Wypieki. Składniki: 5 jajek 120 g drobnego cukru  150 g maki bezglutenowej - u mnie Nutrii Free per dolci 1 łyżeczka bezglutenowego proszku

Kuchnia bezglutenowa
Koktajl kokosowy z awokado 177

zajmuje wiele miejsca w kuchni i dzięki temu zawsze stoi pod ręką załączone są 4 pojemniki - dwa mniejsze i dwa większe, które w zależności od ilości koktajlu, bądź zupy-krem można zabierać ze sobą w odpowiednim pojemniku, lub zwyczajnie przechować je w lodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado

Tetiisheri
Ciastka francuskie ze śliwkami i orzechami z nutką kardamonu. 194

Pasuje ono idealnie zarówno do wypieków słodkich jak i wytrawnych. Lubię z niego robić tartę z różnymi warzywami i mięsem albo tylko z warzywami. Jest świetnym dodatkiem do zupy krem. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, a w szafkach pustki i ciacho zjedzone, wtedy wyciągamy takie gotowe ciasto francuskie i możemy zrobić ciastka lub rogaliki, pomysłów jest wiele. Ja zrobiłam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 213

międzyczasie przygotować piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Di gotuje
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ 172

śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki z powodzeniem można nadziać kremem budyniowym  (przepis tutaj) . Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 250 ml śmietany kremówki 36% * cukier puder do śmietany (według uznania) * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski

Zrób to smacznie
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido. Rozgrzewająca zupa na jesień. 167

Zupa z pieczonej dyni Hokkaido! Jedna z najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego

SMYKWKUCHNI
Beziki z Lemon Curd 112

opisywałam tutaj . Można oczywiście upiec je tradycyjnie- w piekarniku. Przepis na Lemon Curd znajdziecie już na blogu-  klik . Słodkie bezy w połączeniu z kwaśnym kremem to rozkosz dla podniebienia. Polecam!     Składniki: (na ok. 20-30 sztuk po złożeniu)   3 białka w temperaturze pokojowej szczypta soli 160 g cukru, najlepiej drobnego   Lemon Curd z tego

Nastoletnie Wypiekanie
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 147

trochę budyniu oraz sok z cytryny by masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą.     Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej

Niespełnione zdolności kulinarne