cebulę, drożdże i pastę sezamową wrzuć do kielicha blendera. Zalej mlekiem. Miksuj kilka minut, aż uzyskasz gładką konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. W tym momencie masz już gotową zupę krem. 5. Rozdziel zupę na rondel i patelnie. W rondlu zostaw zupę, którą w każdej chwili możesz podgrzać. Przed podaniem udekoruj ją świeżymi ziołami i np. mieloną papryką w proszku
Powiedz dietom niejagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem
breakfast of dreamskostkę. Gdy bulion się zagotuje wrzucić pokrojone ziemniaki i 3 łyżki posiekanego koperku. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Garnek zestawić z ognia. Dodać śmietankę i zawartość garnka zmiksować na krem. Dodać pozostałą łyżke posiekanego koperku i wymieszać. Gotową zupkę podałam z paluchem z ciasta francuskiego z szynką
Monia miesza i gotujełyżki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka i ostra - wedle uznania do smaku Jak przyrządzić? Żurawinę razem z dżemem zmiksujcie na gładki krem, dodajcie łyżkę chrzanu, musztardę oraz czerwone wino, wymieszajcie. Doprawcie do smaku sokiem i otartymi skórkami z połowy cytryny i pomarańczy, przyprawcie do smaku. Smacznego
Zasmakuj Kuchnizdrowiu za to z codzienną poprawą nastroju, jaki zapewnia cukier. Wszyscy moi domownicy smakując tego brzydala, mówili że to bomba kaloryczna, a to zupełne złudzenie bo konsystencję tłustego kremu nadały temu deserowi gotowane bataty, dodatku cukru jest tu jak na lekarstwo, więc śmiało wszyscy dbający o linię biec jutro po słodkie pyry do Biedronki. ps. Smakuje dzieciakom! Składniki
greenscarfZabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne eklery wypełnione przeróżnymi kremami ( już na samą myśl burczy mi w brzuchu! ), a francuscy pasztetnicy cieszyli się sławą od XVI wieku i pracowali na dworach królewskich oraz szlacheckich również w Polsce. Dziś połączyłam
Ostra na Słodkogotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy. Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy. Podajemy na gorąco. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenPrzełożyć do miseczki, w której będzie się piec. Piec 3-4 minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wym ieszanym z jogurtem. Wartości odżywcze (bez kremu): 146 kcal B: 10,6 g T: 8 g W: 12 g Smacznego
Chocolate Muffin Blogkrem. Jego konsystencja zależy od ilości dodanej śmietanki. Może być podawany na zimno lub ciepło. Niezwykle słodki. 50 gram czekolady (1/2 tabliczki) 1/2 pomarańczy 3 łyżki śmietanki 18% lub 30% Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzać do rozpuszczenia. Pomarańczę obrać ze skórki, pokroić na cząstki i przetrzeć blenderem. Dodać do rozpuszczonej czekolady, dokładnie wymieszać i doprowadzić prawie
Czerwony GupikCiasto ptysiowe <3. Bardzo szybkie ciasto z lekkim kremem i świeżymi truskawkami. Proporcje na formę 21x21 cm. Przepis na ciasto ptysiowe pochodzi z książki "Ciasta i desery" Marianne Magnier-Moren . 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 2 jajka 50 gram masła 1/4 łyżeczki soli 100 gram śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki serka mascarpone 150 gram truskawek
Czerwony GupikNapój przechowujemy w lodówce do 7dni. Aloes jest bezsmakowy, możemy pić go solo albo dodawać do koktajli. Potrzebne będą: ♥ łyżeczka miąższu aloesu ♥ łyżeczka dobrej jakości oliwy ♥ łyżeczka tłustego kremu Wszystkie składniki mieszamy i nakładamy na oczyszczoną twarz na 15 minut. Taka kuracja polecana jest zwłaszcza cerze suchej, zwiotczałej i dojrzałej. Możemy zrobić jeszcze prościej: po oddzieleniu miąższu od liścia
Kasia Sarnadawna chodził mi po głowie wpis na temat pielęgnacji cery, ale ciągle odkładałam go na później, bo byłam niezdecydowana - moje preferencje często się zmieniały: od samodzielnego wyrabiania kremów w domu, przez zainteresowanie kosmetykami bio/eko, po typowo "chemiczne" z aptek i drogerii. Ostatnio wpadła mi w ręce książka "Szczęśliwa skóra. Naturalny program domowej EKOpielęgnacji" autorstwa Adiny Grigore
Kasia Sarnaokresie świątecznym pozwalam sobie na duże ilości słodyczy. Na moim talerzu królują ciasta, ciasteczka, czekoladki, kremy... dlatego dla równowagi w najbliższych dniach postawię na zieleninę i surowiznę. Królować będą z pewnością koktajle. Czytaj więcej
Kasia Sarnaśmietaną mąkę kukurydzianą, aby zagęścić zupę (jeżeli uznamy, że po zmiksowaniu będziemy mieli wystarczająco gęstą zupę, to zagęszczanie możemy pominąć) Chwilę gotujemy, po czym całość miksujemy na gładki krem. Smacznego
IMPRESJA SMAKUDo tego ciasta zainspirował mnie przepis Gabrysi , ale nie byłabym sobą gdybym, nie stworzyła swojej wersji. Wyszło kolorowo, delikatnie i pysznie. Moim bliskim ciasto posmakowało bardzo
Cynamonowe szczęście