krem - 19817 przepisów (strona:811/1322)

Budyń z kaszy jęczmiennej. 161

Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem

Poranek na słodko
Sprawiedliwy Handel i produkty Fair Trade! 131

firma rodzinna z RPA. Varadero Negro To draże w czekoladzie deserowej z dodatkiem oryginalnego rumu Varadero. Dla mnie jako wielkiej miłośniczki wszelkiego rodzaju produktów "rumowych" tj. herbat, kaw, kremów kanapkowych i bakalii, te draże to istny cud świata! Chrupiące, intensywnie rumowe, oblane prawdziwą, dobrej jakości czekoladą. Cafe de Panama Kawa z Panamy to stuprocentowa arabika. Charakteryzuje się głębokim smakiem

Poranek na słodko
Najpopularniejsze wpisy w grudniu. 127

Grudzień już za nami, a największą popularnością cieszyły się w nim: Wpis poświęcony Sprawiedliwemu Handlowi Recenzja wegańskich czekolad Conscious Chocolate Przepis na gofry z mąką bananową Przepis na ciasteczkowy krem ryżowy Piernik z masłem orzechowym

Poranek na słodko
Deser z quinoa. 94

Lodówkowa quinoa (Paul's Quinoa) na wiśniowym jogurcie sojowym  podana z wiśniami, surowymi pistacjami i kremem z białej czekolady  słodzona ciemnym syropem z agawy (Maya Gold

Poranek na słodko
Deser owsiany z ricotty. 128

garść malin Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z miodem, goździkami i solą. Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem, Wymieszać z częścią malin. Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować musem z persymony, malinami i płatkami migdałów. Smacznego

Poranek na słodko
"Surowe" produkty Rawlicious i Vega. 153

gram białka, 6 gramów błonnika, 1 gram Omega-3, 6 porcji zieleniny (!) i pokrywają w 50% dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Do wyboru mamy francuską wanilię (o smaku kremu waniliowego wywodzącego się z Francji), czekoladę, jagodę, korzenną wanilię i smak naturalny. French Vanilla - bez wątpienia najlepszy ze wszystkich.   W smaku bardzo intensywny, więc idealny :)  W sumie

Poranek na słodko
Zdrowe desery na Walentynki! 139

sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki w czekoladzie Suflet

Poranek na słodko
Pancakes z serka mascarpone 128

już nie raz spotkało się z mascarpone, czy to w sklepie, czy w domu.  W Internecie aż roi się od różnego rodzaju przepisów na dania obiadowe, torty, kremy i wypieki z tym serkiem... a co to właściwie jest za serek? Mascarpone to kremowy ser typu włoskiego. Stanowi podstawę deseru Tiramisu. Wywodzi się z Lombardii, położonej w północnej części Włoch

Poranek na słodko
Fiołkowy omlet z ricotty! 120

ekstraktu z wanilii szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oliwy z oliwek Taggiasche Novello do natłuszczenia patelni 2 łyżki syropu z fiołków jabłko Sos czekoladowo-rumowy: łyżka kremu czekoladowego z dodatkiem rumu  + 4-5 łyżek naparu z kawy Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz oliwy i jabłka zmiksować na gładką masę.  Odstawić na 15 minut. Jabłko pokroić

Poranek na słodko
Omlet a'la tiramisu. 178

więc na pewno  każdy znajdzie coś dla siebie :) Ostatnio w moje ręce trafiły nie tylko produkty, których użyłam do przygotowania tego przepisu, ale także inne: bruschetta z borowików, krem ze szparagów,  obłędnie pyszne ciasteczka cantucci z migdałami oraz kolejne płatki śniadaniowe do kolekcji (tym razem truskawkowe). PS. Bruschetta z borowików to teraz mój nr 1 w dodatkach

Poranek na słodko
Biszkopty z patelni. 135

Puszyste jak chmurka, w smaku jak biszkopt, a do tego bardzo sycące, chyba za sprawą dwóch jajek :) Jako dodatek morela i krem kasztanowy, który podbił moje serce podobnie jak pieczone kasztany czy ciasto kasztanowe. Jeśli lubicie biszkopt, koniecznie spróbujcie. PRZEPIS => PLACKI BISZKOPTOWE / 1 porcja / 2 jajka pół szklanki mąki z pszenicy durum łyżka otrębów żytnich 2 łyżki mleka kilka

Poranek na słodko
Owsiany deser z matcha. 110

zalać mlekiem kokosowych do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z syropem i solą. Połączyć z ricottą i herbatą matcha, a następnie zmiksować na gładki krem, Wymieszać z częścią malin. Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować konfiturą, malinami i plastrami kokosa. Smacznego! *** Herbatę matcha przeznaczoną do różnych zastosowań możecie kupić

Poranek na słodko
Co Lila jadła w środę ? 25 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 132

gotującej się wody, przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Do miseczki wlałam odrobinę jogurtu naturalnego i oleju lnianego (zamiast oleju możesz dodać masło). Na drugi dzień zupa została zmiksowana na krem, który smakował Lilianie  jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie.  Podwieczorek

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 138

gotującego się mleka dodawać kaszę a następnie kakao ciągle mieszając aż do zgęstnienia. Zostawić do przestygnięcia. Herbatniki maczać w mleku (lub wódce z wodą). Na warstwę herbatników nałożyć krem. Ułożyć 3-4 warstwy. Ja ułożyłam 4 warstwy herbatników w formie o wymiarach 28 x 22 cm. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić na małym ogniu

Bullio
Deser czekoladowo-brzoskwiniowy 198

sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać delikatnie łyżką z ostudzoną czekoladą (dodawać po łyżce czekolady do śmietany). Odstawić do lodówki. Brzoskwinie zmiksować w malakserze. W pucharkach układać po kilka biszkoptów, krem czekoladowy, zmiksowane brzoskwinie i kolejną warstwę czekoladową. Ozdobić plastrami brzoskwini. Odstawić na kilka godzin do lodówki

Bullio