Zupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę
Viola cooks with passionViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Viola cooks with passionDzisiaj zapraszam na pyszny, co ważne - zdrowy i niezwykle łatwy w przygotowaniu deser - kokosowy pudding jaglany z musem malinowym i płatkami migdałów. Połączenie pysznych malin i kokosowego kremu z kaszą jaglaną i bananami jest idealne, całość można przygotować niemal bez dodatku cukru. Deser nie wymaga również wiele pracy. Do przygotowania dania użyłem: 500 ml mleka 3,2%, 400 ml mleka
Wyprawy kulinarneKeksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50-60 minut w 180*C. Kanapki z chlebka można smarować masłem orzechowym, serkiem homogenizowanym lub dietetycznym kremem czekoladowym. Wartości odżywcze: 1432 kcal w całym chlebku B: 25 g T: 62 g W: 197 g *można zastąpić inną mąką: - ryżową - nie potrafię powiedzieć czy wyjdzie
Chocolate Muffin Blogpozbawione pestek, posiekany czosnek, posiekaną zieloną chilli (z pestkami lub bez), chleb i zioła. Dolej oliwę i biały ocet winny, szczodrze dopraw sola i pieprzem. Zmiksuj gazpacho na krem przy pomocy ręcznego blendera. W razie potrzeby dodaj do zupy pół szklanki zimnej wody. Spróbuj i zdecyduj, czy nie trzeba dodać do gazpacho więcej soli, pieprzu, octu winnego lub chilli
Chilli Czosnek i Oliwakakao 8 łyżek śmietanki 30 % Banany obrać, pokroić w plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić. Gdy banany będą już zamrożone przełożyć do rozdrabniacza. Dodać śmietankę i zmiksować na gładki krem. Następnie dodać kakao, ja daję 2 łyżki ale można dać więcej. Ponownie zmiksować. Lody przełożyć do pucharków i od razu podawać
Monia miesza i gotujechleba o smaku pralinek raffaello? Czemu nie, przecież połączenie migdałów i kokosa to właśnie ten smak. Jeśli znudziło Ci się tradycyjne masełko z orzeszków ziemnych, przygotuj wersję kokosową. Krem raffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również do deserów, ciastek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę dodając goździki, cynamon, wanilię
Mieszam w Garnkucebulę, drożdże i pastę sezamową wrzuć do kielicha blendera. Zalej mlekiem. Miksuj kilka minut, aż uzyskasz gładką konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. W tym momencie masz już gotową zupę krem. 5. Rozdziel zupę na rondel i patelnie. W rondlu zostaw zupę, którą w każdej chwili możesz podgrzać. Przed podaniem udekoruj ją świeżymi ziołami i np. mieloną papryką w proszku
Powiedz dietom niejagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem
breakfast of dreamskostkę. Gdy bulion się zagotuje wrzucić pokrojone ziemniaki i 3 łyżki posiekanego koperku. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Garnek zestawić z ognia. Dodać śmietankę i zawartość garnka zmiksować na krem. Dodać pozostałą łyżke posiekanego koperku i wymieszać. Gotową zupkę podałam z paluchem z ciasta francuskiego z szynką
Monia miesza i gotujezdrowiu za to z codzienną poprawą nastroju, jaki zapewnia cukier. Wszyscy moi domownicy smakując tego brzydala, mówili że to bomba kaloryczna, a to zupełne złudzenie bo konsystencję tłustego kremu nadały temu deserowi gotowane bataty, dodatku cukru jest tu jak na lekarstwo, więc śmiało wszyscy dbający o linię biec jutro po słodkie pyry do Biedronki. ps. Smakuje dzieciakom! Składniki
greenscarfZabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne eklery wypełnione przeróżnymi kremami ( już na samą myśl burczy mi w brzuchu! ), a francuscy pasztetnicy cieszyli się sławą od XVI wieku i pracowali na dworach królewskich oraz szlacheckich również w Polsce. Dziś połączyłam
Ostra na Słodkogotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy. Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy. Podajemy na gorąco. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenPrzełożyć do miseczki, w której będzie się piec. Piec 3-4 minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wym ieszanym z jogurtem. Wartości odżywcze (bez kremu): 146 kcal B: 10,6 g T: 8 g W: 12 g Smacznego
Chocolate Muffin Blog