krem - 19817 przepisów (strona:794/1322)

Sernikowy tort z malinami 453

około 20 minut. 6. Do sera dodać pastę waniliową i wymieszać mikserem. Śmietankę ubić na sztywno. 7. Do twarogu, cały czas mieszając mikserem na średnich obrotach, stopniowo dodawać ciepły krem. Następnie dodać ubitą śmietankę i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Na końcu dodać maliny i delikatnie wymieszać łyżką. 8. Masę serową wylać na spód w blaszce, wyrównać i ciasto wstawić

Mała Cukierenka
ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 233

schłodzenia. Najlepsza jest tego samego dnia, ale na drugi, gdy odstawimy ją do lodówki bez przykrycia, również jest super. Smacznego :-) Polecam także torty bezowe: Wiosenna Pavlova: Tort bezowy z kremem kawowym: Tort bezowy ze śmietaną i owocami: Tort dacquoise z orzechami: beza Pavlovej

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe z kaszą manną 234

lodówce. Po tym czasie dzielimy je na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C  przez ok 10-15 minut Krem: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 tabliczka czekolady (użyłam gorzkiej, ale może być mleczna) 1 łyżka kakao Mleko, cukier, masło, kakao

Cynamonowe szczęście
Zupa krem z marchewki 159

przemieszać. Po tym czasie wlać bulion, dodać imbir, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne 15 minut. Całość zmiksować na krem, na koniec dodać śmietanę i wymieszać, ew. doprawić jeszcze sola i pieprzem. Podawać z kleksem śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Lunch u Dyletantów 202

dodatkiem orzechów włoskich oraz szynką parmeńską. Idealny na upalny dzień – a właśnie za oknem był skwar Kwiat cukinii, ricotta, vinagrette cytrynowy. Idealnie usmażone kwiaty cukinii z delikatnym nadzieniem z kremem z ricotty. Jagnięcina, bakłażan, puree z czosnku.  Mielona jagnięcina zapieczona na połówce bakłażana. Tak jak nie przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż

królestwo garów
Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 238

każdy ma w lodówce i mamy genialne ciasto. Idealne dla gości czy do zabrania na wyjazd w teren. Nie za słodkie i z owocami... kiedyś nie lubiłam ciast bez kremu teraz wręcz za nimi przepadam. Idealną chwilą jest, dla mnie, usiąść w ciszy i spokoju z herbatą czy kawą i kawałeczkiem ciasta... a już wkrótce chyba ta cisza i spokój

sierotka maRysia w kuchni
Zupa krem z kurek 196

Pyszna i delikatna w smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Składniki: 2 litry rosołu drobiowego 600 gram kurek 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki Kawałek pora 100 ml. śmietany 30% 100 gram serka topionego Sól, pieprz 3 łyżki masła Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 248

przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą, ze składników

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pieczona ciecierzyca 155

Niedoceniane przeze mnie kuleczki ciecierzycy doskonale sprawdziły się jako chrupiąca przekąska, a także jako dodatek do kremu z cukinii. Pomysł na nie zaczerpnęłam z internetu. W oryginale była to zwykła ciecierzyca, którą trzeba było ugotować. Kupując konserwową mogłam ten krok pominąć. Składniki: 1 słoik ciecierzycy konserwowej (400g po odsączeniu) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Kuchnia w czekoladzie
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 164

fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów

Di gotuje
Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym 181

Mięso umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym.   Oprószyłam solą i pieprzem. Przykryłam folią i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę.   Przygotowałam sos: W miseczce wymieszałam wszystkie składniki na gładki krem, tzn. miód, przecier pomidorowy, paprykę, sok z cytryny słodką paprykę i sól.     Na patelni rozgrzałam olej.   Włożyłam mięso i obsmażyłam go z każdej strony

Kuchnia u Krysi
Sezonowa zupa jesienna z brukselką 135

kolorowej, jesiennej zupy z brukselką w roli głównej   Po zjedzeniu tej zupy z pewnością głód Wam nie dokuczy do samej kolacji. Więc życzę SMACZNEGO! Krys Jeśli wolicie zupę krem z brukselki to zapraszam tutaj   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Zupa brokułowa z serem pleśniowym 176

Można zjeść w zimie. Wystarczy się rozejrzeć za zielonymi warzywami i już jest. A doprawienie odpowiednimi składnikami to już taka wisienka na torcie. Zapraszam Was na smaczną zupę - krem z brokułów z serem pleśniowym.... no, nie przesadzę jeśli stwierdzę, że jest nie tylko smaczna. Jest pyszna       Składniki: 3 brokuły o łącznej wadze ok. 800 g 1 duża

Kuchnia u Krysi
Vichyssoise 155

sito. Do zupy wlałam śmietanę.   Można jeszcze doprawić   do smaku. Zupę podgrzałam   (nie gotować). Podałam w ogrzanych miseczkach posypaną posiekanym szczypiorkiem       Lubicie zupy kremy? Koniecznie wpiszcie   tę właśnie na listę do zrobienia. Życzę SMACZNEGO! Krys   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Sernik wiosenny 221

nagrzanego piekarnika i piekłam na około 12 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjęłam z piekarnika. Odstawiłam do wystudzenia.     Czas na masę: Ser utarłam na puszysty krem.   Nie przerywając ucierania wsypywałam partiami cukier. Po chwili dodałam ziarenka wanilii. Wbiłam jajko. Drugie dodałam, kiedy pierwsze dobrze się połączyło z masą. Na koniec dodałam śmietanę. Wymieszałam i przelałam

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania