Jadłosfera) 100 ml mleczka kokosowego (Jadłosfera) 200 ml wody 200 ml napoju ryżowo-waniliowego (Jadłosfera) 3 łyżki erytrytolu (Jadłosfera) 1 łyżka wiórków kokosowych 30 g kremu daktylowo-czekoladowego (Jadłosfera) 30 g granoli kokosowej (Jadłosfera) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki jaglane. Zalej wodą, napojem roślinnym i mleczkiem kokosowym. Dodaj erytrytol oraz wiórki kokosowe. Zamieszaj, zagotuj pod przykryciem(...)jakiś czas mieszając. Następnie gotuj przez kilka minut ciągle mieszając. Musi powstać gęsta masa. Ugotowane płatki jaglane przekładaj kremem daktylowo-czekoladowym, który rozpuści się pod wpływem ciepłych płatków. Na wierzch dodaj trochę granoli. Wartości odżywcze dla 1 porcji: energia: 513 kcal białko: 9 g tłuszcze: 16 g węglowodany: 82 g *Z uwagi na to, że nie każdy ma dostęp
Zdrowie na języku :PCZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM Z NUTELLI (POMYSŁ PREZENTU NA "DZIEŃ CHŁOPAKA") Dziś na Blogu niebiański wypiek, który może być świetnym pomysłem na prezent :) Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady i jednym z najpyszniejszych kremów wszech czasów :) - z Nutelli, mascarpone i śmietany kremówki... Ten krem jest tak uzależniający, że nadludzką siłą udało mi się nie wyjeść go całego(...)udekoruj babeczki lub po prostu posmaruj je grubą warstwą kremu za pomocą noża. Krem smakuje jeszcze lepiej kiedy jest mocno schłodzony. Babeczki przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego! CZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM Z NUTELLI
Słodko-Słony Świat IlonyCiasto Budyniowiec Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym , czyli Budyniowiec , to pyszny deser do kawy i herbaty. Jest proste i dość szybkie w przygotowaniu - idealne, jeśli lubicie miękkie, kremowe ciasta. Zobaczcie jak szybko przygotować Ciasto Budyniowiec na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z budyniem czekoladowym przygotowujemy na ciemnym biszkopcie. Możecie upiec go dzień wcześniej(...)oddzielania żółtek od białek. To świetny przepis na biszkopt dla początkujących. Budyniowiec zawiera również błyskawiczny krem budyniowy bez ucierania masła. To szybsza i łatwiejsza wersja wersja masy budyniowej z dodaniem masła do gorącego budyniu - nie ma obaw o grudki lub rozwarstwienie się kremu. Ciasto czekoladowe na dużą blachę wieńczy pianka śmietankowa. Ubicie żelatyny powoduje że masa śmietankowa jest mocno napowietrzona
Lekcje w kuchniborówkami Skadniki: Biszkopt : 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (opakowanie) 50 g czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 200 g gorzkiej czekolady 1 utrwalacz do śmietany Dodatkowo: około 200 g borówek około(...)posypujemy go jeżynami. Następnie znowu kładziemy kolejny blat ciasta, smarujemy masą, posypujemy borówkami i przykrywamy ostatnim blatem. Całość ozdabiamy pozostałym kremem, a na koniec owocami. Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego Artykuł Tort czekoladowy z jeżynami i borówkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujetort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu(...)łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Na kremie układamy wiśnie. Powtarzamy z resztą spodów. Cały tort pokrywamy warstwą kremu. Brzegi dekorujemy polewą czekoladową. Zdecydowanie polecam wykorzystać do tego rozpuszczoną gorzką czekoladę (powinna być ostudzona, ale ciągle jeszcze płynna). Ja użyłam gotowej czekoladowej polewy, która okazała się o wiele za rzadka. Wierzch
Ciastkozercyopakowanych w piękne, eleganckie pudełeczko. Każde ozdobione złotą kokardą, która sprawia, że czekoladki mogą być gotowym prezentem. Praliny Hazelnut Passion 196 g - to praliny w kształcie kopczyka, nadziewane kremem czekoladowym z orzechem laskowym w środku. Całość pokryta mleczną czekoladą. Każda pralinka jest zapakowana w osobną zawijkę. Praliny Cherry Passion White 210 g - są to praliny w kształcie kopczyka(...)wzbogacone są drobnymi chrupkami. Pralinki oblane czekoladową otoczką. Jeśli szukacie czekoladek na choinkę, które szybko z niej zniknął, bo są tak rewelacyjne w smaku, to polecam też Delissimo Duo Brownie & Creme Brulee w opakowaniu 1 kg. Są to dwie kompozycje gęstych czekoladowych otoczek, czekolada deserowa i mleczna które wypełnia delikatny krem w dwóch smakach. Czekolada deserowa to nadzienie
kruche babeczkismak kremu. Poza tym ciężko uzyskać przy użyciu samego barwnika ładny czarny kolor kremu. Dlatego mam nadzieję, że ten wpis pomoże Wam w wykonaniu tego zadania. Podpowiem Wam też jakiego błędu nie popełnić przy tym zadaniu. W tym wpisie przedstawiam Wam sposób na barwienie kremów maślanych do tynkowania i dekorowania tortów. W ten sposób możemy też zabarwić krem czekoladowy, ganache(...)masłem, drip na tort, biszkopt kakaowy lub ciasto czekoladowe i lukier. Polecam też wpis jak zrobić czerwony krem do dekoracji. Obserwuj Słodki Pomysł INSTAGRAMIE. Uwaga! Barwiąc krem na czarno nie można wcześniej wybielać kremu za pomocą wybielacza lub białego barwnika. Jak wiemy biały kolor dodany do czarnego rozjaśnia go, dając kolor szary. Dlatego zapomnijcie o jakimkolwiek wybielaczu i białym barwniku
Słodki Pomysłbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellsbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellszłoty kolor. Krem: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 20 dag masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny, do smaku pół słoika nutelli lub innego kremu czekoladowego tabliczka czekolady kilka łyżek mleka Kaszę przeznaczoną na krem gotujemy na mleku i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem i nadal ucierając dodajemy zimną kaszę, pod koniec ucierania dodajemy
Cynamonowe szczęścieBardzo szybko się je robi, bardzo szybko znikają. Ciasteczka z dodatkiem kremu czekoladowego to coś idealnego dla łasuchów. Jakiś czas temu kremy dostałam w paczce od Lidl Polska i wykorzystałam do ciasteczek. Oczywiście użyłam też niezawodnej mąki od Kłos Pol. Wyszło pysznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniCzekoladowy krem fasolowo-bananowy*; z gorzką czekoladą i bananem *z mąką kokosową Krem taki dobry, zdjęcia takie złe. Bywa :P Moja miłość do kremów z każdym kolejnym rośnie coraz bardziej :D (mam miseczkę w serduszka ^^ taka radocha z miseczki
More food, love and dreamsciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia na blachę o wymiarach 24x28 cm 1,5 dużej paczki herbatników (ja użyłam maślanych, pełnoziarnistych) 1 puszka masy kajmakowej (masa krówkowa) 1 opakowanie kremu czekoladowego do tortów (na 300 ml mleka) i mleko do jego przygotowania kakao do posypania 2-3 łyżki wrzątku Blachę wykładamy papierem do pieczenia, folią spożywczą(...)herbatników, na nią wykładamy prawie całą masę kajmakową (2 łyżki zostawiamy). Na masę wykładamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy masę czekoladową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, połowę masy przekładamy na herbatniki i równomiernie ją rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników i resztę kremu. Wierzch oprószamy kakao (ja dałam niesłodzone, by zrównoważyć słodycz ciasta). Do reszty masy kajmakowej dodajemy 2-3 łyżki wrzątku
Rozpustne gotowanieSernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość(...)dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki migdałowe. Wyjątkowo pyszne połączenie! Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 5 łyżek cukru 200 ml śmietanki 30% ok. 300 g pralinek Advocat 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 200 ml śmietanki 30% ok. 150 g pralinek Advocat 2 łyżki
Kuchnia MagdaLeny