odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt
moj przepis naWszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera
moj przepis naodstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt
moj przepis naWszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera
moj przepis naodstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt
moj przepis naWszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera
moj przepis naśmietanka i roztopiona w niej gorzka czekolada ;-) Wariacji smakowych i kompozycji jest wiele i niedługo pokażę Wam również inne wersje tego kremu. Tymczasem zapraszam do zrobienia mojego ulubionego, intensywnie czekoladowego kremu. Czas przygotowywania: 10 minut Czas chłodzenia: minimum 60 minut do uzyskania gęstego kremu Składniki: • 200 g śmietanki 30 % • 200 g gorzkiej czekolady
AniaGotuje.plpieczenia 1 łyżeczka octu NA ROLADĘ : 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1 łyżka oleju 3/4 słoiczka powidła,można użyć kremu czekoladowego, ja dałam domowej roboty nutellę ze śliwek KREM : 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 4-6 łyżek cukru 2 cytrynowe galaretki kostka masła DODATKOWO : 2 galaretki pomarańczowe WYKONANIE
Pani na desertrzy;) Uwaga: Na drugi dzień wafelki są jeszcze lepsze. Krem mleczny: 1/4 szklanki mleka 2 pełne łyżki cukru 140 g miękkiego masła 1 szkl. mleka w proszku, pełnego Krem czekoladowo-orzechowy: 100 g masła 130-140 g kremu orzechowego typu Nutella 1 szkl. orzechów ziemnych lub laskowych Dodatkowo: 3 suche wafle/andruty 1 tabliczka czekolady deserowej 1 łyżka oleju Na suchej(...)niej kładziemy suchy wafel. Rozprowadzamy na nim białą masę i dociskamy do niej drugi wafel. Przykrywamy folią i obciążamy deską do krojenia. Chwilowo odkładamy na bok. Miękkie masło na krem czekoladowo-orzechowy ucieramy na puch. Dodajemy do niego nutellę (ewentualnie można też dodać 1 łyżkę kakao – ja nie dodawałam). Gdy całość się połączy dodajemy posiekane drobniutko orzechy i mieszamy
Smaki Na Talerzunutą słodyczy takie przyzwyczajenie ale nie pociagają mnie cukierki czy batoniki tylko ciasto swojego wypieku.W związku z tym, że dzięki moim córką;) mam trochę zapasów czekolady i ulubionego kremu czekoladowego nie pozostało mi nic innego jak połączyć te dwa smaki. Placek jest bardzo smaczy i oczywiście mega czekoladowy dla mnie bomba. Zapraszam... Skala smaku 10/10 krem orzechowy trudno się rozprowadzał
Kubki smakuNastępnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt na 3 blaty, najlepiej takim nożem strunowym , można też zwykłym nożem z piłką (takim
moj przepis nasmakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao(...)temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera
moj przepis naNaleśniki z musem czekoladowym i bananami to świetna propozycja na deser. Krem czekoladowy na bazie śmietany kremówki i mlecznej czekolady idealnie smakuje z bananami. Naleśniki są sycące, więc jestem pewna, że dwa wystarczą, aby zaspokoić Wasz apetyt na słodkości. Całość warto posypać gorzkim kakao, aby nadać naleśnikom lekko inny smak. Składniki na porcje dla 2-3 osób*: ciasto
UgotowaćNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 20-25 minut. Studzić z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzaniu przekroić biszkopt na pół. Nałożyć krem i przykryć drugim blatem biszkoptu. Polać polewą czekoladową. Krem: 2 szklanki mleka pełnego w proszku (użyłam łaciatego) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 300 g masła Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć mikserem, a następnie
Delicious TitbitsCiasto rozeszło się tak szybko, że zdążyłam skubnąć tylko maleńki kawałeczek:) Inspirowałam się przepisem Oli. Spód: 330 g ciasteczek z nadzieniem czekoladowym, 70g masła, czubata łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego. Masło i nutellę stopić. Ciastka połamać na kawałki i zmielić w blenderze na gładką masę, dodać stopione masło, zmiksować. Wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić
Z miłości do słodkościjest pyszną czekoladą. Niebo w ustach Polecam Dla wielbicieli orzechowych smaków Praliny Hazelnut Passion (196 g), to praliny idealne dla wielbicieli orzechowych smaków. Pyszne pralinki w kształcie kopczyka, nadziewane kremem czekoladowym z orzechem laskowym w środku. Całość pokryta jest mleczną czekoladą. Każda pralinka jest zapakowana w osobną zawijkę. Słodkości dla dorosłych Pyszne praliny Cherry Passion White(...)jeśli szukacie słodkości na świąteczny stół, to polecam też Delissimo Duo Brownie & Creme Brulee w opakowaniu 1 kg. Są to dwie kompozycje gęstych czekoladowych otoczek, czekolada deserowa i mleczna które wypełnia delikatny krem w dwóch smakach. Czekolada deserowa to nadzienie brownie, a czekolada mleczna to nadzienie creme brulee. Każda pralinka w kształcie kuleczki znajduje się w osobnej zawijce
Słodkie okruszkiDelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną frużeliną owocową. Chociaż towarzystwo kakaowego biszkoptu mu nie przeszkadza ;). Składniki: 150 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego* 130 g białej czekolady 220 g mascarpone, schłodzonego 55 g wiórków kokosowych 20 g migdałów(...)Mieszamy całość, aż otrzymamy gładki sos czekoladowy. Odstawiamy do wystudzenia. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min. 8 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce schłodzony krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (średnie obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odstawiamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe i posiekane migdały. Szpatułką (może być mikser) delikatnie i krótko
Słodki Pomysłskładniki biszkopt * 6 jajek * 150 g cukru * 150 g mielonych migdałów * 75 g mąki krem kokosowo-czekoladowy * 250 ml śmietany 18% * 125 g wiórków kokosowych * 100 g białej czekolady (np.milka) * 1 opakowanie bitej śmietany w proszku masa krówkowa * 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego * 2 łyżeczki kakao * 350 g margaryny Kasi dodatkowo * biała masa cukrowa *barwniki Sposób wykonania biszkopt(...)temperaturze 190 stopni przez 30-35 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia. krem kokosowo-czekoladowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dolewać śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa. Chłodną masę ubijać wsypując powoli bitą śmietanę, a następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. masa
Mix smakuSamo smakuje rewelacyjnie, a przełożone ulubionym kremem lub bitą śmietaną - pycha! Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 300 ml) (*) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (użyłam Zentis ) 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich ( Targroch ) Dodatkowo(...)krem/bita śmietana do przełożenia (**) Jajko wbić do miseczki i roztrzepać za pomocą widelca. Dodać olej z mlekiem - całość dokładnie połączyć. Następnie energicznie wmieszać krem czekoladowo-orzechowy. Później należy wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia i kakao, a na końcu orzechy. Wszystko porządnie wymieszać i przełożyć do filiżanki/kubeczka/kokilki nadającej się do użytku w kuchence mikrofalowej
Di gotujezużyte. Ja w mojej znalazłam dwa kubeczki śmietany kremówki i serek mascarpone. Najprostszym połączeniem byłoby zrobienie śmietankowego kremu, jednak w takie upały śmietankowe kremy nie najlepiej znoszą oczekiwanie na gości. Co z tego wyszło? Mocno czekoladowe babeczki :) z truskawkami. bo kto nie lubi truskawek? Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 łyżek kakao 2 łyżeczki cukru(...)łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 szklanki śmietany kremówki 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 250 g serka mascarpone Nutella (lub inny krem czekoladowy) +truskawki do dekoracji Truskawki dokładnie myjemy i zostawiamy na ściereczce, żeby wyschły. Nie obrywamy ogonków. Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, mleko i śmietanę mieszamy osobno. Dodajemy
CiastkozercyVELVET CAKE przepis klik Tort czekoladowy z kremem! Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-) przepis KLIK Czekoladowy tort z brzoskwiniami Czekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-) PRZEPIS KLIK Caramel Brownie Tower
SMYKWKUCHNIJadłosfera) 100 ml mleczka kokosowego (Jadłosfera) 200 ml wody 200 ml napoju ryżowo-waniliowego (Jadłosfera) 3 łyżki erytrytolu (Jadłosfera) 1 łyżka wiórków kokosowych 30 g kremu daktylowo-czekoladowego (Jadłosfera) 30 g granoli kokosowej (Jadłosfera) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki jaglane. Zalej wodą, napojem roślinnym i mleczkiem kokosowym. Dodaj erytrytol oraz wiórki kokosowe. Zamieszaj, zagotuj pod przykryciem(...)jakiś czas mieszając. Następnie gotuj przez kilka minut ciągle mieszając. Musi powstać gęsta masa. Ugotowane płatki jaglane przekładaj kremem daktylowo-czekoladowym, który rozpuści się pod wpływem ciepłych płatków. Na wierzch dodaj trochę granoli. Wartości odżywcze dla 1 porcji: energia: 513 kcal białko: 9 g tłuszcze: 16 g węglowodany: 82 g *Z uwagi na to, że nie każdy ma dostęp
Zdrowie na języku :PCZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM Z NUTELLI (POMYSŁ PREZENTU NA "DZIEŃ CHŁOPAKA") Dziś na Blogu niebiański wypiek, który może być świetnym pomysłem na prezent :) Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady i jednym z najpyszniejszych kremów wszech czasów :) - z Nutelli, mascarpone i śmietany kremówki... Ten krem jest tak uzależniający, że nadludzką siłą udało mi się nie wyjeść go całego(...)udekoruj babeczki lub po prostu posmaruj je grubą warstwą kremu za pomocą noża. Krem smakuje jeszcze lepiej kiedy jest mocno schłodzony. Babeczki przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego! CZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM Z NUTELLI
Słodko-Słony Świat IlonyCiasto Budyniowiec Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym , czyli Budyniowiec , to pyszny deser do kawy i herbaty. Jest proste i dość szybkie w przygotowaniu - idealne, jeśli lubicie miękkie, kremowe ciasta. Zobaczcie jak szybko przygotować Ciasto Budyniowiec na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z budyniem czekoladowym przygotowujemy na ciemnym biszkopcie. Możecie upiec go dzień wcześniej(...)oddzielania żółtek od białek. To świetny przepis na biszkopt dla początkujących. Budyniowiec zawiera również błyskawiczny krem budyniowy bez ucierania masła. To szybsza i łatwiejsza wersja wersja masy budyniowej z dodaniem masła do gorącego budyniu - nie ma obaw o grudki lub rozwarstwienie się kremu. Ciasto czekoladowe na dużą blachę wieńczy pianka śmietankowa. Ubicie żelatyny powoduje że masa śmietankowa jest mocno napowietrzona
Lekcje w kuchniborówkami Skadniki: Biszkopt : 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (opakowanie) 50 g czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 200 g gorzkiej czekolady 1 utrwalacz do śmietany Dodatkowo: około 200 g borówek około(...)posypujemy go jeżynami. Następnie znowu kładziemy kolejny blat ciasta, smarujemy masą, posypujemy borówkami i przykrywamy ostatnim blatem. Całość ozdabiamy pozostałym kremem, a na koniec owocami. Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego Artykuł Tort czekoladowy z jeżynami i borówkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujetort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu(...)łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Na kremie układamy wiśnie. Powtarzamy z resztą spodów. Cały tort pokrywamy warstwą kremu. Brzegi dekorujemy polewą czekoladową. Zdecydowanie polecam wykorzystać do tego rozpuszczoną gorzką czekoladę (powinna być ostudzona, ale ciągle jeszcze płynna). Ja użyłam gotowej czekoladowej polewy, która okazała się o wiele za rzadka. Wierzch
Ciastkozercyopakowanych w piękne, eleganckie pudełeczko. Każde ozdobione złotą kokardą, która sprawia, że czekoladki mogą być gotowym prezentem. Praliny Hazelnut Passion 196 g - to praliny w kształcie kopczyka, nadziewane kremem czekoladowym z orzechem laskowym w środku. Całość pokryta mleczną czekoladą. Każda pralinka jest zapakowana w osobną zawijkę. Praliny Cherry Passion White 210 g - są to praliny w kształcie kopczyka(...)wzbogacone są drobnymi chrupkami. Pralinki oblane czekoladową otoczką. Jeśli szukacie czekoladek na choinkę, które szybko z niej zniknął, bo są tak rewelacyjne w smaku, to polecam też Delissimo Duo Brownie & Creme Brulee w opakowaniu 1 kg. Są to dwie kompozycje gęstych czekoladowych otoczek, czekolada deserowa i mleczna które wypełnia delikatny krem w dwóch smakach. Czekolada deserowa to nadzienie
kruche babeczkismak kremu. Poza tym ciężko uzyskać przy użyciu samego barwnika ładny czarny kolor kremu. Dlatego mam nadzieję, że ten wpis pomoże Wam w wykonaniu tego zadania. Podpowiem Wam też jakiego błędu nie popełnić przy tym zadaniu. W tym wpisie przedstawiam Wam sposób na barwienie kremów maślanych do tynkowania i dekorowania tortów. W ten sposób możemy też zabarwić krem czekoladowy, ganache(...)masłem, drip na tort, biszkopt kakaowy lub ciasto czekoladowe i lukier. Polecam też wpis jak zrobić czerwony krem do dekoracji. Obserwuj Słodki Pomysł INSTAGRAMIE. Uwaga! Barwiąc krem na czarno nie można wcześniej wybielać kremu za pomocą wybielacza lub białego barwnika. Jak wiemy biały kolor dodany do czarnego rozjaśnia go, dając kolor szary. Dlatego zapomnijcie o jakimkolwiek wybielaczu i białym barwniku
Słodki Pomysłbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellsbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellsbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellsbabka czekoladowo - kasztanowa Drukuj Porcje: 12 porcji - forma na babkę o średnicy 25cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 100g gorzkiej czekolady wegańskiej bez cukru (alternatywnie można zamiast czekolady przygotować czekoladowy krem z tego przepisu ) 30g oleju kokosowego do polewy czekoladowej 100g mąki kasztanowej 50g mąki gryczanej + łyżka do oprószenia formy 40g mąki ryżowej 60g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku
Book of spellszłoty kolor. Krem: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 20 dag masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny, do smaku pół słoika nutelli lub innego kremu czekoladowego tabliczka czekolady kilka łyżek mleka Kaszę przeznaczoną na krem gotujemy na mleku i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem i nadal ucierając dodajemy zimną kaszę, pod koniec ucierania dodajemy
Cynamonowe szczęścieBardzo szybko się je robi, bardzo szybko znikają. Ciasteczka z dodatkiem kremu czekoladowego to coś idealnego dla łasuchów. Jakiś czas temu kremy dostałam w paczce od Lidl Polska i wykorzystałam do ciasteczek. Oczywiście użyłam też niezawodnej mąki od Kłos Pol. Wyszło pysznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniCzekoladowy krem fasolowo-bananowy*; z gorzką czekoladą i bananem *z mąką kokosową Krem taki dobry, zdjęcia takie złe. Bywa :P Moja miłość do kremów z każdym kolejnym rośnie coraz bardziej :D (mam miseczkę w serduszka ^^ taka radocha z miseczki
More food, love and dreams