wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora! Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji: babeczka waniliowa babeczka czekoladowa Do cupcakesa waniliowego lub czekoladowego polecam krem waniliowy. Krem: 185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować. Ozdoby: wiórki kokosowe niebieski barwnik czekoladowe kropelki markizy czekoladowe Wiórki(...)Energicznie mieszać woreczkiem aż do uzyskania jednolitego koloru. Wysypać do miseczki i zostawić do wyschnięcia. Krem nałożyć na zimne babeczki, zamoczyć w niebieskich wiórkach kokosowych. Włożyć czekoladową markizę. Wycisnąć biały krem na oczy, dodać czekoladowe kropelki
Humanistka w kuchniNasze ciasto czekoladowe z bananami na biszkoptach, to idealny deser dla wszystkich fanów ciast bez pieczenia. To bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto na zimno z pysznym czekoladowym kremem, które przygotujesz w 20 minut! Jeśli lubisz ciasta czekoladowe i szukasz bardzo prostego i nowego pomysłu, koniecznie zobacz nasz przepis! Ciasto czekoladowe z bananami na zimno Do wykonania tego szybkiego ciasta będziesz(...)potrzebować tylko 4 składników! Mamy nadzieję, że ten deser przypadnie do gustu miłośnikom ciast czekoladowych oraz bananów. Przygotowanie trwa kilkanaście minut, a ciasto jest gotowe do podania po ok. 1,5 godziny przebywania w lodówce. Do kremu polecamy użyć mieszanki czekolady deserowej i gorzkiej. Dzięki temu, masa nie będzie bardzo słodka. Do naszego ciasta użyliśmy biszkoptów okrągłych, ale jeśli wolisz
Kuchnia Na Wypasiepewnego magazynu kulinarnego. No i kiedy nadarzyła się okazja postanowiłam wypróbować najbardziej czekoladowy tort jaki kiedykolwiek jadłam :) . Z podanego biszkoptu można również upiec babeczki i połączyć je z kremem czekoladowym, lub innym ulubionym- np. owocowym, który przełamie smaki. przepis z Smakowite wypieki- jedynie zmienione proporcje kremu, ponieważ z przepisu wychodzi zbyt gęsty i niemożliwy do rozprowadzenia. Składniki: Biszkopt 100g mąki(...)wielkości jajka, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka Krem: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Do dekoracji używamy kwiatów z macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce lub wiórki czekoladowe- wedle uznania :) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki masłem i posypujemy
Pudełko rozmaitościmontowania tortu. Na paterze połóż cappuccino biszkopt, nasącz ponczem i posmaruj połową kremu cappuccino. Przykryj czekoladowym biszkoptem, nasącz ponczem i posmaruj kremem z dulce de leche. Przykryj drugim biszkoptem cappuccino, nasącz ponczem i rozprowadź resztę kremu cappuccino. Zakończ czekoladowym biszkoptem, nasącz ponczem(...)posmaruj kremem z fusami z espresso. Posmaruj brzegi tortu resztkami kremu. Na ogół po dociśnięciu spodów zawsze wydostaje się krem , którym można posmarować brzegi. Pokrusz wafelki i udekoruj brzegi tortu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, następnie rozprowadź cienko na marmurowej desce. Po zastygnięciu zdrapuj czekoladę ostrym nożym lub narzędziem do krojenia sera formując wiórki lub cygara. Udekoruj tort czekoladowymi wiórkami
codojedzeniaKolejna propozycja letnich smaków to maliny i czekolada (czekolada pewnie pasuje nie tylko na lato ;) ). Puszysty biszkoptowy tort, z mocno czekoladowym kremem, aksamitną polewą i świeżymi malinami – palce lizać! Moja forma ma 16 cm średnicy więc stosunkowo niedużo, jeśli zatem zdecydujecie się piec biszkopt w formie o średnicy 22 lub 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki(...)kremu, nie musi być równa, ma za zadanie złapać tylko wszystkie kruszki z ciasta. Wkładamy do zamrażarki na 10-15 minut. Nakładamy drugą warstwę kremu, schładzamy w zamrażarce. Ciasto wyciągamy na kratkę i oblewamy czekoladową polewą – musi być ciekła, ale nie powinna być już zbyt gorąca. Najładniejsze maliny odstawiamy do dekoracji. Gotowy tort dekorujemy malinami. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyzamieszczam przepisu na sam tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu z boku - rurek waflowych z kremem czekoladowym - masy do obłożenia wierzchu tortu - kremu do wykonania spirali - kremu do wykonania dekoracyjnych kwiatów - dodatków: wstążek i jadalnych koralików Masa do obłożenia boku tortu średnicy
Trzeci talerzzawsze awokado kojarzyło mi się z mdłym owocem, który lepiej omijać szerokim łukiem. Odkąd spróbowałam musu czekoladowego z awokado - diametralnie zmieniłam o nim zdanie! Pyszny, kremowy, czekoladowy krem - w smaku przypomina sklepowe deserki czekoladowe. Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado (tzn. musi być dosyć miękkie) 1/3 szklanki mleka 3 łyżki ciemnego kakao
Ugotowaćdwóch małych tortownic i piec przez około 25min w 180 stopniach. Wykończenie tortu: Po wystudzeniu ciasta kładziemy na jeden blat około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać i ozdobić a można niedbale(...)posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był on przeznaczony na 50- te urodziny :) Cały tort robiłam z podwójnej porcji a do kremu czekoladowego wlałam prawie setkę rumu
Amatorka kuchennaKolejna propozycja w klimacie świątecznym. Tym razem pomarańczowe babeczki z kawałkami czekolady i kremem czekoladowym. Do babeczek najlepiej wykorzystać świeżo wyciskany sok z pomarańczy, będą bardzo aromatyczne. Przepis na babeczki ze strony Arabeska , z moimi kosmetycznymi zmianami. Krem mojego pomysłu, można zastosować inne wersje. Polecam! Babeczki pomarańczowo - czekoladowe Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki 2 jajka
Smak mojej kuchnigładki krem. Gotowe naleśniki przekładamy masą jaglaną i zajadamy ze smakiem Smacznego!!! Moje sugestie: Tak przygotowana kasza jaglana smakuje jakby czekoladowo! Można podkręcić jej smak dodatkowymi składnikami: bakaliami, orzechami, kremem czekoladowym lub świeżymi owocami- co tylko podsunie nam nasza fantazja
sierotka maRysia w kuchniubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita. Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone
Pyry na Gazkremówki 150 g posiekanej drobniutko gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać odrobinę śmietany do masy czekoladowej i energicznie wymieszać, następnie dodać do pozostałej śmietany i wymieszać do połączenia. Krem maślany do posmarowania tortu (pod masę cukrową) 400 g masła w temperaturze pokojowej 300 ml skondensowanego słodzonego mleka aromat waniliowy Masło utrzeć(...)cukrowej Barwnik spożywczy w żelu (użyła fiolet wiltona) Wykrawaczkę okrągłą do ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym. W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort posmarować masą maślaną. Posmarować go równo, aby krem maślany stanowił gładką izolację (inaczej masa
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcałkowitego wystudzenia dodatkowo: ok. 250 ml mocnego naparu kawy, wystudzony i posłodzony z dodatkiem wódki do smaku 160 g biszkoptów podłużnych ok. 4 kostki czekolady mlecznej składniki na krem czekoladowo kawowy: 150 g czekolady mlecznej 300 ml śmietanki kremówki 30% 100 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, suchej wykonanie: Do ok. 100 ml kremówki dodajemy kawę, wstawiamy na ogień(...)jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia a następnie schładzamy w lodówce. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy roztopioną i schłodzoną czekoladę, i miksujemy na gładki krem. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno pozostałą kremówkę. Dodajemy ją do masy czekoladowo kawowej i miksujemy do połączenia się (uwaga: nie za długo aby masa się nie zważyła). składniki na krem śmietankowo krówkowy o smaku kukułki
Domowy Smak Jedzeniaugotowany z masłem zawsze się udaje. Leniwe ciasto bez pieczenia składa się z kilku warstw herbatników i masy budyniowej : bananowej i czekoladowej. Pomiędzy warstwami budyniu znajdziemy tez polewę czekoladową. Jeśli wolicie, możecie zamiast polewy wykorzystać Wasz ulubiony krem czekoladowy typu Nutella - ciasto budyniowe będzie jednak wtedy słodsze. W naszym cieście z budyniem i galaretką świetnie sprawdzi się sok / nektar(...)owoców egzotycznych) 150 g masła 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (opakowanie 40 g) masa budyniowa czekoladowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 płaskie łyżki kakao, 750 ml mleka, 100 g masła, 3-4 łyżki cukru (lub do smaku) polewa czekoladowa: 160 g czekolady (może być pół na pół mleczna z gorzką lub sama gorzka) 100 g śmietanki kremówki
Lekcje w kuchniPyszny, mocno czekoladowy, z orzechami i nutellą. Idealny, by podkreślić niezwykłe wydarzenia. Składniki: Biszkopt orzechowo - czekoladowy: • 8 jajek • 180 g drobnego cukru do wypieków • 120 g mąki pszennej • 40 g kakao • 200 g zmielonych orzechów laskowych • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli Krem Rocher: • 400 g serka mascarpone • 400 g nutelli • 100 g mlecznej czekolady • pół szklanki posiekanych(...)schłodzony serek mascarpone. Dodać nutellę i zmiksować, aż powstanie gładka masa. 12. Dodać rozpuszczoną wcześniej czekoladę i jeszcze przez chwilę miksować - otrzymany krem powinien być gładki i jednolity. 13. Krem czekoladowy wymieszać z orzechami. Schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. 14. Przygotować krem śmietanowy: żelatynę rozpuścić w 1 łyżce wrzątku. Odstawić. Do misy miksera wlać mocno schłodzoną kremówkę oraz schłodzony
W mojej kuchni