krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:85/534)

Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 155

mój ostatni wypiek z końcówki ubiegłego roku. Tort orzechowo – czekoladowy. Nie czuję się mocna w tortach i ich przygotowania „nie leżą” mi tak, jak inne wypieki. Do jego przygotowania wykorzystałam pozostałe mi w lodówce białka, więc warstwę wierzchnią wieńczy beza. Tort jest aromatyczny i wilgotny. Nie jest pracochłonny, lecz…czasochłonny z racji długiego pieczenia się bezy(...)lodówce. tort Na paterze układamy blat orzechowy( ja oba blaty nasączyłam mocną herbatą), na niego wykładamy gęsto masę czekoladową, przykrywamy drugim blatem ciasta, lekko dociskamy i ponownie wykładamy krem czekoladowy. Na sam koniec bardzo delikatnie na warstwę kremu przekładamy bezę. Tort schładzamy w lodówce. I jemy! Artykuł Tort orzechowo-czekoladowy z bezą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Idealny tort czekoladowy! 2350

tortu jest dziecinnie proste, robi się go bardzo prosto i momentalnie. W smaku tort jest po prostu fantastyczny! Bardzo wilgotne ciasto o mocnym przysmaku czekolady i kawy, przełożone łagodnym kremem czekoladowym - mówię Wam ,,niebo w gębie"! Jeżeli upieczecie taki tort czekoladowy komuś na urodziny, to będzie naprawdę miło zdziwiony i zachwycony. Idealny tort czekoladowy! - przepis: Wszystkie składniki odmierzałem szklanką(...)szklanki mleka 1 szklanka przestudzonej mocnej kawy (bez fusów) 1/2 szklanki oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego Krem: 100 g gorzkiej czekolady 300 g masła  450 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Jak zrobić idealny tort czekoladowy? Ciasto czekoladowe: Dno dwóch tortownic o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do misy przesiewamy

Kuchnia Łukasza
Torcik rabarbarowy 81

Wyczarowałam torcik rabarbarowy, ponieważ maj zdecydowanie kojarzy się z rabarbarem i pierwszymi świeżymi owocami. Ciasto można podać również bez kremu, ale połączenie rabarbaru z kremem czekoladowym smakuje świetnie. Spróbujcie sami Składniki na ciasto biszkoptowe: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek zimnej wody 400 g (2 duże sztuki(...)nagrzanego do 170 stopni i piekę 55-60 minut do suchego patyczka. Po tym czasie wyciągam ciasto i odstawiam do wystygnięcia. Mogę zabrać się za przygotowanie kremu: Składniki na krem: 1 budyń czekoladowy (45 g) 400 ml mleka 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 6 kostek ulubionej czekolady 200 g miękkiego masła 1 łyżka kakao ½ łyżki cukru pudru 350 ml mleka

Słodki sentyment
Napoleonka 173

Zdecydowanie mój deser dzieciństwa, obok czekoladowego bloku, wafli przekładanych kremem czekoladowym oraz ciasta drożdżowego z rodzynkami. Smaki Babci, najlepsze, cudowne wspomnienia słodkości, rodziny. Dziś u mnie napoleonka, deser bez pieczenia, herbatniki przełożone kremem budyniowym posypany cukrem pudrem. Można przygotować takie ciasto używając zamiast herbatników ciasta francuskiego a krem budyniowy zastąpić kremem śmietankowym, bezowym lub przełożyć bitą śmietaną. Każda wersja zachwyci

Zasmakuj Kuchni
Babeczki z kremem czekoladowym 174

fototapetynawymiar.com/ , sprawdzone, dobre rozwiązania trzeba sobie polecać ;) Po zachwytach nad mieszkaniem przyszedł czas na degustację babeczek, które zaoferowałam się przynieść do kawy ;) Delikatne, puszyste ciasto, udekorowane kakaowym kremem śmietanowym, z dodatkiem czekoladowych kropelek. Pyszności! Jedne z lepszych muffinek, które jadłam, szczególnie krem oszałamia smakiem ;) Bardzo polecam! :) Składniki: 125 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem czekoladowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao groszki czekoladowe Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, połączyć. Dodać kakao i groszki

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 226

Schłodzone mascarpone miksujemy przez chwilę z pozostałą śmietanką (aż do otrzymania gęstego kremu, nie dłużej). Dodajemy porcjami schłodzoną masę mleczno-czekoladową i mieszamy rózgą kuchenną (nie ubijamy). Jednolity ciemny krem czekoladowy rozprowadzamy na jednym z biszkoptowych blatów. Na kremie rozkładamy okrągłe biszkopty (można je wcześniej delikatnie nasączyć osłodzoną kawą). Odstawiamy do lodówki do stężenia. Przygotowujemy krem jasny postępując dokładnie według

Smaki Na Talerzu
Przepis na gofry – chrupiące i delikatne 108

serwuję je tak jak wspomniałam z owocami, np. truskawkami, malinami, czy pokrojonymi w plasterki bananami. Tu stawiamy na sezonowość. Zimą z kolei częściej jemy je z konfiturami, czy kremami- orzechowym lub czekoladowym. Ja z kolei najbardziej uwielbiam ich wersję z dodatkiem bitej śmietany. A dla odmiany czasem robimy je też wytrawnie. Dziś podam Wam mój sprawdzony, modyfikowany i ulepszany wielokrotnie(...)pół szklanki oleju, lub roztopionego masła -łyżeczka proszku do pieczenia -4 łyżeczki cukru -1 op. cukru waniliowego -3 jajka -szczypta soli -ulubione dodatki do gofrów: bita śmietana, świeże owoce, krem czekoladowy, konfitura, itp. Ciasto na gofry – przepis Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam z cukrem w osobnej misce. Do żółtek dodaję mleko, mąkę, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną

Arbuziaki
Ptysie czekoladowe 116

Podwójnie czekoladowe ptysie bo z kremem z czekoladą i polewą. Czy możne być coś lepszego niż dużo czekolady na jednym ptysiu :-)     ciasto ptysiowa: 100 g masła 120 g mąki 5 jajek szczypta soli 250 ml wody krem czekoladowy: 500 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 żółtka 70 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej 200 g czekolady gorzkiej(...)czekolada się rozpuściła . Żółtka ucieram na puch razem z cukrem,wsypuję mąkę ziemniaczaną i mieszam. Masę jajeczną wlewam do mleka czekoladowego, cały czas mieszam i gotuję na wolnym ogniu aż masa zrobi się gęsta. Odstawiam na przestygnięcia. Żeby na kremie nie zrobił się kożuch na ciepłym kremie wykładam folię spożywczą. Ptysie nadziewam kremem. Polewa: Czekolady każdą osobno rozpuszczam w kąpieli

wesoła kuchnia
Krem orzechowo-czekoladowy - alce nero (biogo.pl) 134

ślinotok :P Dzisiejszy krem to taka zdrowsza wersja Nutelli ale czy posiada jej charakterystyczny smak? :)  Przeczytajcie co m. in. możecie znaleźć w sklepie biogo.pl ! bez certyfikatu Nazwa: Krem orzechowo-czekoladowy Firma: alce nero, dystrybutor: BioPlanet Skład: cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych 15%*, kakao w proszku 9%*, odtłuszczone mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy 1,1%*, emulgator: lecytyna(...)bardzo, bardzo smacznie! Minusem jest ilość produktu za tak wysoką cenę. Nie jest to słodycz do spożywania codziennie na kanapkach ale od czasu do czasu zaspokoi dziką chęć na krem czekoladowy z dzieciństwa. Dodatkowo mamy gwarancje, że składniki są ekologiczne, niespożywany tłuszczu palmowego oraz innych niepotrzebnych dodatków. Jak myślicie co z tego będzie? Jakieś pomysły? ;P Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 135

temu. A z racji tego, że naszła mnie ochota na kawałek domowej własnoręcznie przygotowanej karpatki to upiekłam. Jaka wyszła pyszna...mówię Wam. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Mocno czekoladowy krem doskonale komponuje się z niesłodkimi chrupiącymi blatami. Nieskromnie napiszę, że wyszła mi taka jak chciałam. A jaka jest Wasza ulubiona karpatka? A może macie ochotę na moją? Upieczcie koniecznie(...)litra mleka każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: cukier puder do oprószenia  Wykonanie pyszne karpatki z kremem budyniowo-czekoladowym: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam

Izabelawkuchni
Tort Kinder 219

urodzinowy torcik. Pomysł na Tort Kinder przypadł mu do gustu. Wyszło minimalistycznie ale za to fajnie, ciekawie, dziecięco, słodko, bardzo słodko Klasyczne, wilgotne, pyszne blaty czekoladowe, odrobina konfitury, krem śmietankowy, czekoladowe ganache, słodycze i uwierzcie mi, że więcej do szczęścia nie potrzeba Składniki na ciasto: 340 g mąki pszennej 300 g cukru kryształu 100 g kakao 1 łyżka sody oczyszczonej(...)KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort, mikrotelefon rozrzucając. Batoniki na boki przyklejamy odrobiną zostawione ganache. The post Tort Kinder appeared

Made By Mom And Son
Czeko - ciacho 146

Czeko - ciacho to nic innego jak czekoladowy biszkopt z kremem kakaowym i polewą z ... czekolady! Ciasto pieczone w keksówce - idealna porcja na spotkanie w gronie najbliższych. Polecam dla miłośników czekolady a dzisiaj upieczone z okazji Walentynek 💕 Składniki (forma 11x30): - biszkopt(...)jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 90 g czekolady mlecznej (tabliczka) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków

Alutka-Gotuje
Ciasto czekoladowe 138

Czasami mamy ochotę na ciasto. Na ciasto ciemne, czekoladowe, aromatyczne. Dziś u mnie takie właśnie jest! Biszkopt czekoladowy i mocno czekoladowy krem! Składniki na biszkopt czekoladowy -6 dobrych dużych wiejskich jaj w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru ,u mnie  Diamant 2-3 łyżki letniej wody 2 łyżki kakao Nagrzej piekarnik(...)miksując dodawać krem, na koniec wlać wódkę. Miksować. Biszkopt możesz przekroić na 3 blaty i przełożyć nimi ciasto. U mnie dwa blaty. Przełożyłam kremem. Ubiłam śmietankę 36% i wyłożyłam na wierzch ciasta. Jeśli zostanie Wam czekoladowej masy, zrezygnujcie z białej śmietany i wykorzystajcie masę na wierzch. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc. Wierzch ciasta posypałam drobno siekanymi herbatnikami. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z kremem i polewą czekoladowo – wiśniową 424

Kolejne pyszne ciasto na sporą blaszkę. Tym razem z biszkoptem czekoladowym, kremem budyniowym, nasączonymi śliwkami i polewą czekoladowo – wiśniową, pycha! Ciasto ciekawe w przygotowaniu i z dosyć prostych składników, a takie smaczne, że na jednym kawałku nie mogłam poprzestać. Ładnie pachnie czekoladą i dobrze łączą się ze sobą wszystkie masy. Przepis z gazety, a dostałam go od stałego czytelnika Małej(...)polecam…     Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 6 łyżek mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 450ml mleka 170g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru 4 żółtka 250g masła w temperaturze pokojowej 200g suszonych śliwek bez pestek około

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania