krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:85/534)

Czekoladowa Rozkosz z Jeżynami 182

Tort Straciatella z Malinami , który już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto jest idealne, mocno czekoladowe, mokre, mój syn je uwielbia! Jeżyny z tatusiowej działki idealnie przełamały słodycz kremu i ciasta.  Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g cukru trzcinowego Skworcu 25 g gorzkiej czekolady 150 g masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka(...)część masy odkładamy do drugiej miseczki i tam dokładamy mus z czarnej porzeczki i miksujemy do momentu połączenia się składników. Wykonanie całości: Nasze wykrojone kółka z ciasta czekoladowego smarujemy kremem śmietankowym, na który układamy świeże jeżyny, przykładamy drugim krążkiem ciasta czekoladowego. Na wierzchu tworzymy dowolne zdobienie kremem z musem z czarnej porzeczki i dekorujemy świeżą jeżyną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Wciąż

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy 137

łyżki cukru pudru można dodać odrobinę spirytusu lub rum zamiast olejku rumowego Dodatkowo: 1 dżem z czarnej porzeczki 400 g rurek w czekoladzie ażurki czekoladowe do przybrania kilka kropel zielonego barwnika Sposób wykonania kremu: Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Do ubitej śmietany(...)zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, następnie położyć drugi krążek, nasączyć go ponczem i nasmarować 1/3 kremu czekoladowego. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu i nasączyć ponczem a następnie nałożyć na wierzch i boki pozostała ilość kremu i dokładnie całość rozprowadzić. Rurki czekoladowe przeciąć na pół

Na słodko lub wytrawnie
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 63

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 59

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 78

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 192

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 min, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać do małego kubeczka, zalać wodą. Śmietanę

moj przepis na
ciasto "składanka" 174

pocałunek murzyna" to od dobrych kilkunastu lat ciasto obowiązkowe na Święta. W tym roku też nie mogło go zabraknąć ale w trakcie pieczenia troszkę pozmieniałam. Dodałam jeszcze blat kokosowy, czekoladowy krem i dużo czekoladowych wiórek na wierzch. Ciasto wyszło ogromne, więc cała rodzina dostała po kawałku. Najsmaczniejsze było we wtorek, kiedy zostały już tylko piętki. Ale jeśli będziecie je piec(...)warstwy 100 g skórki pomarańczowej i 100 g rodzynek na krem:  4 jajka 1,5 szklanki cukru 350 g margaryny (akurat w tym cieście sprawdzi się lepiej niż masło) 4 duże łyżki mąki 1 szklanka mleka łyżka kakao na wierzch:  szklanka kolorowych wiórek czekoladowych Przygotować ciasto: jajko utrzeć z cukrem , następnie po łyżce  dodawać śmietanę, mąkę wymieszaną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chocotella krem orzechowo-czekoladowy RECENZJA + przepis na placki bananowe 160

Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania krem Chocotella firmy   EPROTEIN . Oto kilka informacji: Chocotella jest to w 100% naturalny krem orzechowo-czekoladowy. 1. W 100% naturalny 2. Niesamowity smak 3. Bez zbędnych dodatków 4. Bez oleju palmowego 5. Bez dodatku soli 6. Bez dodatku cukru 7. Słodzony stewią i ksylitolem 8. Wysoka zawartość białka, która wynika z zawartości orzechów(...)Omega 6 i Omega 9 10. Niska zawartość tłuszczu WARTOŚCI ODŻYWCZE: SKŁAD: orzechy arachidowe prażone, substancja słodząca (ksylitol, glikozydy stewiolowe), wiórki kokosowe, kakao w proszku MOJA OPINIA: Konsystencją przypomina krem czekoladowy z prawdziwego zdarzenia, Co do smaku ośmielę się stwierdzić, że przypomina sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ganasz czekoladowy do ciast i deserów 350

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej

Anioszek w kuchni
Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami 238

Babeczki o delikatnym, rozpływającym się w ustach kakaowym spodzie z aksamitnym budyniowym, czekoladowym kremem oraz dekoracją przedstawiającą urocze gniazdka z jajeczkami. Babeczki idealne na wiosenny deser, a także ciekawa propozycja np. na Wielkanocny stół.   Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej(...)wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej babeczki smarujemy niedużą ilością kremu. Babeczki posypujemy wiórkami czekoladowymi (możemy je zakupić lub przygotować sami "zeskrobując nożem" tabliczkę ciemnej czekolady). Na środku każdego "gniazdka" umieszczamy po trzy "jajeczka". "Igiełki" czekoladowe oraz inne ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki

Słodka Strona
Naleśniki Tiramisu 199

Pozostały sos czekoladowy można wstawić do lodówki i po kilku godzinach zastygnięty idealnie zastępuje krem czekoladowy na kanapki dla dzieci. ale w wersji bez likieru amaretto. Naleśniki są pyszne i mocno sycące. Ciasto naleśnikowe: 2 jajka mąka pszenna mleko woda mineralna gazowana 2 łyżeczki cukru cukier waniliowy szczypta soli odrobina oleju Nie podałam proporcji, ponieważ naleśniki zawsze robię(...)miksujemy. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i miksujemy jeszcze przez 2 minuty. Łączymy z masą mascarpone. Do czasu rozsmarowania na naleśnikach krem trzymamy w lodówce. Sos czekoladowy: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki 50 g masła o temperaturze pokojowej (około 5 łyżek

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy z trzema kremami 97

Dzień dobry :-) Mój syn niedawno kończył 12 lat (strasznie ten czas szybko leci). Z tej okazji zrobiłam tort czekoladowy z trzema kremami w środku: krem czekoladowy, oreo i malinowy. Inspiracja pochodzi z tej strony ( klik ). Zrobiłam trochę inaczej biszkopt i przybranie. W składnikach na biszkopt podaję składniki na jeden, trzeba takie biszkopty upiec dwa. Jeśli mamy dwie takie same tortownice(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kremy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 50 g czekolady mlecznej 120 g malin mrożonych + 1 łyżka cukru pudru 60 g ciasteczek Oreo Masa maślana: 200 g masła 150 g kajmaku 2 łyżeczki kakao Polewa czekoladowa: 40 g czekolady gorzkiej 50 g śmietanki 30% 12 g masła Maliny

kruche babeczki
FIT ORKISZOWE Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWYM Z ORZECHAMI NUTLOVE 70

pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie! Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION . Tym razem postawiłam na nowy smak Choco Crunch With Roasted Peanuts – krem mleczno-czekoladowy z dodatkiem chrupiących prażonych orzeszków ziemnych. To jest prawdziwe niebo w gębie! Tego się nie da opisać! To trzeba spróbować(...)Smacznego! Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę? Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam! Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie! A zdecydowanie jest w czym wybierać! https://sklep.sfd.pl/ Wpis powstał we współpracy ze sklepem SFD.PL The post FIT ORKISZOWE Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWYM Z ORZECHAMI NUTLOVE first appeared on Ostra

Ostra na Słodko