krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:83/534)

Babeczki Ferrero 431

Wiadomo, że najlepszym lekarstwem na długie jesienne wieczory jest… czekolada :) dlatego w ten weekend mam dla Was dwie czekoladowe propozycje. Pierwsza z nich to proste babeczki z pysznym kremem czekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki

Ciastkozercy
Tarta czekoladowa z truskawkami (bez pieczenia) 182

bieżąco wrzucam zdjęcia. Na pierwszy rzut idzie czekoladowa tarta z truskawkami, oczywiście bez pieczenia - pewnie ze względu na panujące warunki pogodowe niewielu osobom chce się włączać piekarnik ;) czekoladowy, ciasteczkowy spód, krem z gorzkiej czekolady i słodkie, soczyste, świeże truskawki. Polecam! Składniki 350 g herbatników czekoladowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła Herbatniki(...)zmielić. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z herbatnikami. Foremkę do tarty natłuścić olejem, w dno i boki "wbić" ciasteczkowy spód. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 300 ml schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego mascarpone truskawki Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Śmietankę i mascarpone umieścić

Słodkie inspiracje
Śliwki w czekoladzie 145

gorzkiej czekoladzie z ciastem czekoladowym daje istne wybuchowe połączenie ;) W kolejce do zrobienia czekają pierniczki ;) Do poczytania w następnym wpisie :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 40 - 50 minut Składniki: Na ciasto: 170 g mąki 250 g cukru 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Na krem: 150 g masła 2 żółtka(...)minut w temp. 180 C ( czas pieczenia zależy od piekarnika) Ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Nasączamy spód ciasta pozostawionym alkoholem ze śliwek. Na to wykładamy połowę  kremu czekoladowego, drugi blat biszkoptu , poncz i resztę kremu. Na kremie układamy śliwki zamoczone w polewie czekoladowej. Całość dekorujemy polewą i wkładamy do lodówki by stężało. Krem: Żółtka i jajka ubijamy

Różne smaki w kuchni
" Śliwki w czekoladzie" 330

gorzkiej czekoladzie z ciastem czekoladowym daje istne wybuchowe połączenie ;) W kolejce do zrobienia czekają pierniczki ;) Do poczytania w następnym wpisie :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 40 - 50 minut Składniki: Na ciasto: 170 g mąki 250 g cukru 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Na krem: 150 g masła 2 żółtka(...)minut w temp. 180 C ( czas pieczenia zależy od piekarnika) Ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Nasączamy spód ciasta pozostawionym alkoholem ze śliwek. Na to wykładamy połowę  kremu czekoladowego, drugi blat biszkoptu , poncz i resztę kremu. Na kremie układamy śliwki zamoczone w polewie czekoladowej. Całość dekorujemy polewą i wkładamy do lodówki by stężało. Krem: Żółtka i jajka ubijamy

Słodkości i nie tylko
Tort czekoladowy 181

wodnej lub mikrofali, czekamy aż przestygnie i ucieramy z mascarpone, cukrem pudrem i nalewką. truskawki kroimy na kawałki i delikatnie mieszamy je razem z borówkami i z kremem. Mama ścięła górę blatów czekoladowych, żeby je lekko wyrównać. Nasączamy lekko blaty nalewką. Blat czekoladowy włożyłyśmy do rantu i na niego wyłożyłyśmy część kremu, następnie położyłyśmy, ściętą wcześniej górę z jednego(...)trzy blaty normalnie lub będziecie kroić z jednego ciasta to spokojnie wykroicie trzy blaty) i położyłyśmy następna warstwę kremu, na nią kolejny blat. N samej górze rozsmarowałyśmy odrobinę kremu czekoladowego i udekorowałyśmy całość truskawkami i borówkami. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Czekoladowe Babeczki z Płatkami Śniadaniowymi Lubella 138

Przepyszne czekoladowe babeczki z aksamitnym kremem czekoladowym i chrupiącymi płatkami śniadaniowymi o różnych smakach to kolorowe i uroczo prezentujące się mini wypieki idealne dla dzieci . Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Masa na bazie kremówki i czekolady o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie komponuje się z cało ścią tworząc przepyszne babeczki, któr(...)wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o tzw. suchego patyczka. Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie umieszczamy w lodówce na minimum 10 godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie kremówkę

Słodka Strona
Krem czekoladowy z kaszy jaglanej 153

Jeżeli dbacie o linię, a macie ochotę na krem czekoladowy to zachęcam Was do przygotowania kremu na bazie kaszy jaglanej. Bez dodatku tłuszczu i dziwnych wspomagaczy. Najlepiej krem mocno zmiksować, aby kasza i orzechy nie były w kawałkach. Krem warty spróbowania - czekoladowo-orzechowy, lekko słodki i bardzo delikatny ♥ Składniki na 1 słoik 250 ml: 50 g surowej kaszy jaglanej(...)Wszystko zblendować. Posmakować i ewentualnie dosłodzić. Jeśli masa jest zbyt gęsta - dolać śmietanę lub zwykłe mleko. Na sam koniec dodać sok z cytryny i całość ze sobą wymieszać. Przygotowany krem przygotowywać w lodówce.  W tle fan słodyczy

Ugotować
Keto delicja czekoladowo – pomarańczowa (Paleo, LowCarb) 198

Święta Bożego Narodzenia. Połączenie smaków także typowe dla tego okresu. Czekolada i pomarańcza to bowiem kwintesencja tych świąt i główny nurt smakowy tego sezonu. Ciasto składa się z bezy czekoladowej, kremu kawowego, galaretki pomarańczowej i lekkiego kremu kawowo – jogurtowego. Wymaga zatem trochę pracy… Ale efekt w postaci pysznego smaku i atrakcyjnego wyglądu wynagradza wszelkie trudy… Delicja(...)zrobiłam, dzięki czemu żółtka się nie zmarnowały, a keto delicja czekoladowo – pomarańczowa stała się jeszcze bardziej keto… 🙂 Skomplikowane okoliczności tworzenia delicji Keto delicja czekoladowo – pomarańczowa – jak większość ciast z kremem – smakuje najlepiej na drugi dzień po zrobieniu i złożeniu wszystkiego w całość. Wtedy smaki mają szansę dobrze się połączyć i spenetrować wszystkie warstwy, a spód

Modern Cave Girl
Czekoladowy deser lodowy z malinami 260

przetrzeć przez sito, aż zostaną same pestki. Wystudzony mus wymieszać z mlekiem zagęszczonym. Dobrze schłodzoną pozostałą kremówkę (200 g) ubić na sztywno. Połowę delikatnie wmieszać w wystudzony, biały krem czekoladowy, a resztę w krem malinowy. Keksówkę o wymiarach 11 x 21 cm wyłożyć folią spożywczą. Przekładać naprzemiennie krem malinowy i biały z blatami czekoladowymi. Wstawić do zamrażarki na parę godzin

https:KKuchniaMniam
Czekoladowa Rozkosz z Jeżynami 195

Tort Straciatella z Malinami , który już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto jest idealne, mocno czekoladowe, mokre, mój syn je uwielbia! Jeżyny z tatusiowej działki idealnie przełamały słodycz kremu i ciasta.  Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g cukru trzcinowego Skworcu 25 g gorzkiej czekolady 150 g masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka(...)część masy odkładamy do drugiej miseczki i tam dokładamy mus z czarnej porzeczki i miksujemy do momentu połączenia się składników. Wykonanie całości: Nasze wykrojone kółka z ciasta czekoladowego smarujemy kremem śmietankowym, na który układamy świeże jeżyny, przykładamy drugim krążkiem ciasta czekoladowego. Na wierzchu tworzymy dowolne zdobienie kremem z musem z czarnej porzeczki i dekorujemy świeżą jeżyną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Wciąż

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy 147

łyżki cukru pudru można dodać odrobinę spirytusu lub rum zamiast olejku rumowego Dodatkowo: 1 dżem z czarnej porzeczki 400 g rurek w czekoladzie ażurki czekoladowe do przybrania kilka kropel zielonego barwnika Sposób wykonania kremu: Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Do ubitej śmietany(...)zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, następnie położyć drugi krążek, nasączyć go ponczem i nasmarować 1/3 kremu czekoladowego. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu i nasączyć ponczem a następnie nałożyć na wierzch i boki pozostała ilość kremu i dokładnie całość rozprowadzić. Rurki czekoladowe przeciąć na pół

Na słodko lub wytrawnie
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 76

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 74

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 91

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać

moj przepis na
Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 205

być lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 min, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać do małego kubeczka, zalać wodą. Śmietanę

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania