kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:158/406)

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI W ŚMIETANIE 872

ziemniaków.Pamiętam jak pierwszy raz je robiłam ,byłam mloda i nie wiedziałam co to jest tyndalizacja:), a kotlety robiłam ot tak na " oko ".Wiadomo chłop zmarł na oko , a kotlety nie mogły wyjść smaczne, chrupkie i gdy wystygly do zjedzenia ,były twarde ,ochydne i bez smaku ha ha ...Od tamtej chwili minęło ponad 30 lat jak je robiłam, gdyby(...)ok.30 dag.pieczarek mąka 1 jajko 1 śmietana pietruszka-natka czosnek vegeta szczypiorek sól pieprz olej 1 cebula ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki rozgniatamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Wbijamy jajko,dodajemy posiekaną zieleninę  i tyle mąki aby zagnieść ciasto jak na kopytka. Formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor.Pieczarki czyścimy,kroimy na grubsze plastry.Podsmażamy na oleju,dodajemy posiekaną drobno cebulę,dusimy.Podlewamy śmietaną,przyprawiamy solą,pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 269

majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone, wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą (lub namoczoną i odciśniętą kajzerkę) oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i dobrze wyrabiamy. Serek topiony(...)Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Dodajemy kawałek pozostawionego serka, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodać

Marta Gotuje
Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste 207

Schab możemy marynować przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: 3-4 plastry schabu ok 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki

Blog z Apetytem
Schabowy kotlet w marynacie miodowo musztardowej z czosnkiem 177

marynacie którą można zrobić dzień wcześniej. Marynata: Składniki: 2 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki musztardy jajko sól pieprz przyprawy parę ząbków czosnku Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać

Pychotkaaa
Kotlety salsa 123

Kotlety salsa Soczyste kotlety schabowe w chrupiącej panierce i w towarzystwie pysznej salsy warzywnej. Dzięki marynacie mięso nabiera aromatu i kruchości. Najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami. Świetny pomysł na inny niż zwykle obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 3 plastry schabu 1 jajko 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka pikantnego(...)kiszony 1/2 cebuli 1 łyżka oliwy sól i pieprz       *** Mięso rozbijamy na niezbyt cienkie plastry *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy przetarty czosnek, majonez, jogurt, ketchup oraz musztardę i przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Kotlety schabowe wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się nią okleiły. Zamarynowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę

Blog z Apetytem
Hreczanyki - podkarpackie mielone 195

komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do mięsa. Zapraszam! Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną płuczemy(...)wody i gotujemy w osolonej wodzie aż kasza będzie miękka i pochłonie całą wodę. Mięso łączymy z jajkami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formujemy kotlety i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron na złocisty kolor

kulinarne odsłony pati
Kotleciki ryżowe z sosem pieczarkowym i surówką 119

razem podałam z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty. Bardzo polecam Wam taki obiad. Smacznych inspiracji Wam życzę.   Potrzebujemy: Na kotlety ryżowe: 20 dag ryżu białego od KUPIEC sól do smaku 2 jajka pieprz czarny mielony do smaku 1 większa marchewka 2 łyżki bułki tartej koperek suszony według uznania   Na sos pieczarkowy: 50 dag pieczarek 1 cebula

Izabelawkuchni
Kotlety z piersi kurczaka 112

Proste, klasyczne kotlety w paprykowej odsłonie ☺️ łatwe i tanie w wykonaniu  Składniki : Piersi kurczaka Jajka Bułka tarta Olej Sól, pieprz, słodka wędzona papryka Piersi kurczaka rozkroilam na pół, rozbiłam. Jajko rozbełtalam z solą i pieprzem. Do bułki tartej dodałam paprykę wędzoną. Panierowalam w jajku i bułce, smazylam na oleju.  Podałam z ziemniakami i kapustą

Kulinarne blogowanie
Drobiowe kotleciki siekane z kaparami. 132

Znacie kotlety siekane? Pewnie tak, bo to żadna nowość. Ja zrobiłam wersję  z kaparami. Dzięki temu dodatkowi  kotlety zyskały fajny smak.  Jeśli nie lubicie kaparów, to można je pominąć, lub zamienić na przykład,  na szczypiorek. Kotleciki same w sobie, są delikatne i soczyste(...)Dodatkowo są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzą  na szybki obiad.  Z tej porcji składników, zrobiłam 8 małych kotletów. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka (moja ważyła 400 g.) 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany (użyłam 18 %) 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaparów sól, pieprz, Wykonanie: Pierś pokroić

Agusiowe smakołyki
Kotlet schabowy 90

Kotlet schabowy, czyli klasyka kuchni polskiej. To chyba jeden z najczęściej serwowanych kotletów w polskich domach. Super smakuje w towarzystwie mizerii, buraczków oraz z dodatkiem zasmażanej

Kulinarne Przeboje
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 117

pęczek natki pietruszki 6 plastrów żółtego sera mielone chili (lub płatki w młynku) 1 łyżka masła 2 jajka sól i pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania wykałaczki Przygotowanie: Kawałek schabu oczyszczamy z błon i kroimy na 6 kotletów tej samej grubości. Do miski lub zamykanego pojemnika wkładamy 1 cebulę pokrojoną w ćwiartki, połowę ząbków czosnku zgniecionych nożem, ziele(...)minut. Natkę pietruszki siekamy. Wyłączamy palnik pod patelnią, dodajemy natkę do pieczarek i dokładnie mieszamy - przekładamy do wolnej miski. Kotlety schabowe rozbijamy tak cienko, jak się da - żeby tylko nie było w nich dziur. Każdy kotlet posypujemy delikatnie z obu stron solą i po jednej stronie chili. Na stronie z chili kładziemy plaster żółtego sera i część pieczarek z cebulą

Prosto z Kotła
kopytka i kotleciki mielone w sosie pomidorowym... 105

średnim ogniu gotować z 2 minuty, wyjmować cedzakiem na talerz. Mielone mięso z łopatki wymieszać z posiekaną cebulą, oregano, pieprzem, jarzynką, tartą bułką, jajkiem, formować kotleciki, smażyć na gorącym oleju na rumiano. Do tłuszczu po kotletach wlać sok pomidorowy, zagotować i sos gotowy, kopytka podać z kotlecikami i sosem - smaczne, delikatne kopytka z kotlecikami w sosie pomidorowym, smakują doskonale

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone z cukinią 122

klik ) i na każdym z nich ułóżcie odrobinkę masła. To dopiero uczta i nadal zdrowa! Pieczone kotlety mielone z cukinią - składniki: (około 11 sztuk) 400g mięsa mielonego (u mnie ty razem z indyka) 150g cukinii  1 jajko   1/2 suchej bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli   2 ząbki czosnku  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej

Di gotuje
soczyste, smaczne drobiowo-marchewkowe kotlety mielone... 135

nożem drobniej posiekać, dodać pieprz mielony, paprykę ostrą, kucharka. Wszystko dodać do mielonego mięsa z indyka, wsypać bułkę tartą, odciśniętą z wody bułkę, jajko, wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę. Ręką zwilżoną wodą formować kotlety ok 2 cm grubości, obtoczyć je w mące pszennej. Na gorący smalec (kotlety smażone na smalcu wieprzowym są lepsze w smaku) kłaść kotlety, lekko

W Mojej Kuchni Lubię
Patison smażony w cieście 165

tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 165

tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej

Kulinarne S.O.S.
Znikające aromatyczne kotlety 102

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Znikające aromatyczne kotlety Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom   wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.   Składniki(...)miski. 2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3.    Wbijamy jajka. 4.    Doprawiamy solą oraz paprykę. 5.    Dodajemy bułkę tartą. 6.    Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7.    Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie. 8.    Wkładamy kawałek mozzarelli. 9.    Przykrywamy ser mięsem

Kulinarna Chwila
Kotlety z cukinii z serem żółtym 118

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Gotujemy i jemy
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 106

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Gotujemy i jemy
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 107

Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów. Można je również zrobić, gdy z dnia poprzedniego zostaną nam kotlety, a chcielibyśmy

Kulinarne Przeboje
pyszne kotlety mielone z indyka z cukinią,cebulą z patelni grillowej... 204

łyżki, cukinia 2 sztuki mniejsze, bułki pszenne 4 sztuki, cebula 4 sztuki, sól - ile potrzeba Mielone mięso z indyka dobrze wyrobić ręką z jajkiem, przyprawą do karkówki, olejem, suszoną cebulą, kucharkiem, tartą bułką, formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości, lekko je spłaszczyć. Patelnię grillową raz posmarować olejem i mocno rozgrzać, na patelnię kłaść kotlety, grillować na dużym ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
fasola Jaś z mielonym kotletem i ryżem... 161

wlać świeżą wodę i gotować do miękkości fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber. Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami - pyszne, sycące danie na obiad z fasolą w pomidorach, kotletem mielonym i ryżem

W Mojej Kuchni Lubię
drobiowa pierś w cieście naleśnikowym... 111

mizeria - ile potrzeba Pierś kurczaka rozciąć na połowę, delikatnie rozbić przez woreczek, na talerzu posypać przyprawą do drobiu z każdej strony. Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą, pieprzem mielonym na gęste ciasto. Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią - pierś z kurczaka jest szybkim daniem obiadowym w cieście naleśnikowym mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną 179

Składniki: 1 filet z kurczaka oscypek konfitura żurawinowa 1 jajko sól, pieprz słodka papryka bułka tarta Przygotowanie: Fileta przekroić na dwa kotlety i rozbić. Na każdego kotleta nałożyć po 2-3 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną

czarrna od kuchni
Kotlety jajeczne 166

smażenia Przygotowanie: 5 jajek gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w dosyć drobną kostkę i wkładamy  do miski. Dodajemy surowe jajko, sól, pieprz, kaszę mannę, natkę pietruszki i szczypiorek.  'Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety, mocno ugniatając masę. Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy kotlety  na rumiano, tak jak zwykłe mięsne np.mielone

Życie zaczyna się w kuchni
Kotlety drobiowe mielone z serową niespodzianką 172

obiad polecam chrupiące kotlety  drobiowe mielone z serową niespodzianką. Pyszne, zdrowe podane z cukinią jako przystawka na zimno, ziemniakami i zieloną sałatą. Kotlety drobiowe mielone z serową niespodzianką SKŁADNIKI 500g mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 łyżka błyskawicznych płatków owsianych 4 łyżki mleka 50 g żółtego sera mąka bułka tarta olej do smażenia sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do mielonego mięsa

zielonacukinka
Kotlety babuni 1013

tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Tradycyjna Kuchnia
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 196

ulicznych, niewielkich budkach-barach, a także w eleganckich restauracjach.  Łączy się go z: wodorostami ( wakame soba ), smażonym serem tofu ( kitsune soba ), surowym jajkiem ( tsukimi sob a),  także tonkatsu ( tanuki soba ). Tonkatsu to gruby wieprzowy kotlet, pokrojony w kawałki wielkości jednego kęsa, opanierowany i usmażony w głębokim tłuszczu. Długi kształt makaronu dla Japończyków oznacza długie życie. Makaron udon robiony

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 337

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Kotlety z cukinii z serem żółtym 170

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Korniszonki
Pieczone gołąbki bez zawijania 37461

wrzątkiem, moczymy przez około 20 minut, odcedzamy. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy. 2. Mięso mielone, kapustę, ryż, cebulę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą, zagniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy kotlety wielkości niedużych gołąbków. 3. Gołąbki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut

Szefowa kuchni
Kotlety z czerwonej soczewicy 156

Kolety są bardzo smaczne i pożywne, przygotowałam je na obiad, podałam z surówka i ziemniakami. Osobiście bardziej wole kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 500 gram czerwonej soczewicy 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki płatków jęczmiennych Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą

Bajeczna Kuchnia
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 172

mięsa w okrąg a środek lekko wciskam do środka. Dzięki czemu podczas grillowania, kiedy mięso będzie się kurczyć nie zrobi się z niego kotlet mielony a płaski burger. Mojego ulubionego burgera przygotowałam z podpieczonym boczkiem, jajkiem sadzonym oraz karmelizowaną cebulką z whiskey. A wy jakie burgery lubicie najbardziej? Składniki na 4 burgery: 800g mięsa mielonego (najlepiej wołowe około 30% tłuszczu

wysmienity
kotlety z wątróbki 568

wątróbce, a efekt? Spróbujcie sami. Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję w drobną kostkę jednocześnie oczyszczając

babka w formie
Kotlety siekane z papryką i kukurydzą 524

smakujące kotleciki, które można jeść na ciepło i na zimno. W mig znikają z talerza ;) Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Kotlety siekane z papryką i kukurydzą Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki kartoflanki 1 średnia papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy  garść posiekanego szczypiorku kilka łyżek oliwy do smażenia

Tagebuch po polsku
Oszukane Gołąbki w sosie pomidorowym- bez zawijania 162

ostudzić. Kapustę drobno poszatkować. Mięso wraz z cebulą zmielić, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać poszatkowaną kapustę, ryż, kaszę mannę oraz wbić jajko. Całość dokładnie wyrobić. W dużym garnku rozgrzać olej. Z masy formować kotlety (ja robię duże, mniej więcej z 1 sporej garści) i podsmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju, a następnie wlać wodę z dodatkiem suszonej włoszczyzny

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety ziemniaczane 214

Składniki : (7 kotletów) 585g obranych ziemniaków (6 sztuk), 1 cebula, 1 łyżka masła, 1 jajko, 30g startego sera żółtego, 1-2 garście natki pietruszki, 1 większa łyżka mąki pszennej, bułka tarta, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję