Panierowane bakłażany z mozzarellą 122jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy „kotlety” smakują tak jak trzeba. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie
Kardamonovy
Mini schabowe w pysznym sosie 144łyżek ketchupu pikantnego · Bułka tarta do panierki · 2 jajka całe · Olej do smażenia · ½ szk. śmietany 12 % · Pieprz · Sól(...)kroimy w plastry, rozbijamy, każdy kawałek mięsa kroimy na 4 części, doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety odkładamy na bok. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki
Kulinarna Chwila
kotlety pieczarkowo-ryżowe... 148szklanki, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, sól 1-2 łyżeczki, tarta bułka 1-1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, natka pietruszki 1 pęczek, olej rzepakowy - ile potrzeba Ryż ugotować w nie osolonej wodzie do miękkości i dobrze odcedzić z wody, pieczarki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Na oleju podsmażyć pokrojoną(...)jakiś cza mieszając. Wystudzone pieczarki dodać do ryżu, wsypać sól, pieprz ziołowy i czarny, paprykę słodką, natkę pietruszki. Wsypać tartą bułkę, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić. Na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy - bardzo smaczne kotlety bez mięsa, połączenie ryżu z pieczarkami idealnie smakuje i na ciepły obiad
W Mojej Kuchni Lubię
Filecik w pysznej panierce 151podwójne z kurczaka · ½ brokuł · 1 kulka mozzarelli · 2 jajka · 4 duże ziemniaki · Mąka do panierki · Sól(...)Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Mięso panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w ziemniakach 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7. Kotlety gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwila
Kotleciki jaglane 127kosteczkę, czosnek siekamy a następnie szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kaszy. Natkę myjemy, siekamy i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy jajka i trochę bułki tartej. Resztę wysypujemy na talerzyk. Z pozostałych składników formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przepis dodaję do akcji
Kuchnia Pełna Emocji
Bajkowe Kopertki 219razem dokładnie mieszamy. I nakładamy na środek każdego kawałka mięsa. 4. Składamy w kształt kopertek i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. 5. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwila
Panierowane bakłażany z mozzarellą 161Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy "kotlety" smakują tak jak trzeba. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie
Kardamonovy
Marchewkowe kotlety schabowe 176Marchewkowe kotlety schabowe Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób. Składniki: · ½ kg schabu · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Jajko(...)Obtaczamy w mące pszennej. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4. Panierujemy w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch
Kulinarna Chwila
Jabłka w panierce z herbatników 146Herbatniki wymieszać z orzechami i wiórkami kokosowymi. Jajko roztrzepać z mąką,mlekiem ,miodem i cynamonem, olejem. Następnie panierować jak np. kotlety 😉 Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut
Andzia Pichci
Kluski śląskie – jak zrobić? 324Przygotowywane są na bazie ugotowanych ziemniaków oraz mąki ziemniaczanej. Receptur na przygotowanie klusek śląskich jest wiele, podobnie jak szkół przygotowywania rosołu , mielonych czy kotletów schabowych . Słyszałam, że na Śląsku do ciasta w ogóle nie dodaje się jajka, u mnie zaś na Mazowszu, owszem. Jestem ciekawa jak u Was robi się to danie. Według mnie kluski śląskie smakują najlepiej podane
Kuchnia Bazylii
Gołąbki bez zawijania- oszukane gołąbki 196nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. Mieszamy składniki. Formujemy gołąbki na kształt większych kotletów. ( moich wyszło 12).Smażymy z obydwu stron przez kilka minut. Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami na koniec posypuje pietruszką
Kulinarne przygody
Gołąbki bez zawijania. 180śmietany słodkiej 30%, pieprz, 1 łyżka cukru Wykonanie: Poszatkowaną kapustę blanszować przez kilka minut, następnie dokładnie odcedzić i wystudzić. Mięso, surowy ryż, kapustę, jajka oraz sól i pieprz wymieszać na jednolitą masę. Formować w dłoniach podłużne kotlety i obsmażyć krótko na patelni z dwóch stron (w razie gdyby masa rozpadała się przy formowaniu kotletów można dodać trochę kaszy manny). Wszystkie
zadanie-gotowanie
Burger pikantny z piersi kurczaka 162soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm. Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały. Przewróciłem na drugą stronę i smażyłem kolejne
R'n'G Kitchen
PULPETY Z INDYKA I CUKINI 267obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka. Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety. Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy
Gotowanie Patki
Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem 208łyżeczka warzywka 10 pieczarek 15 dag sera żółtego twardego olej do smażenia bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka ( do panierowania ) Wykonanie Pierś z kurczaka myję osuszam , następnie robimy porcję na kotlety,rozbijamy delikatnie za pomocną przełożenia folią spożywczą aby nie porozrywać mięsa , jak mamy rozbite kotlety , przyprawiamy naszymi przyprawami , przekładam do miski , następnie obraną cebulką
Mój Smak