kotlet siekany - 989 przepisów (strona:35/66)

KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM 204

złoty kolor. W miseczce łączymy wszystkie składniki kotletów i dokładnie mieszamy. Z porcji ziemniaczanej ,bierzemy kulkę (wielkość dowolną) ,obtaczamy w bułce ,lekko spłaszczaniu i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Przygotowanie sos; Cebulkę obieram i kroję drobno,czosnek przeciskam przez praskę . Pieczarki myję i kroję w plastry . Paprykę myję i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodaję pieczarki, paprykę ,cebulę

Gotowanie Patki
SCHAB MAJONEZOWO CHRZANOWY Z PRODUKTAMI SPOŁEM KIELCE 150

rozbijamy. Można kupić już wypestkowane kotlety np w lokalnej masarni. Każdy plaster doprawiam z obu stron a następnie smaruję majonezem i chrzanem. Plastry układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypuję suszonym rozmarynem i kozieradką. Następnie pora myję i kroję w plastry. Posypuję mięso. Natkę pietruszki myję a następnie drobno siekam. Posypuję mięso. Na koniec podlewam całość 100 ml mleka

Gotowanie Patki
Kotlety jajeczne 363

robię ze względu na moją córkę. Kotlety podałam z lekką sałatką z kalafiora , która idealnie się wkomponowała. Składniki: 7 ugotowanych na twardo jajek 2 surowe jajka 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól pieprz mąka kukurydziana do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Ugotowane ostudzone jajka ścieramy

na moim stole...
KOTLECIKI Z KALAFIORA 190

smaczny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Aby ułatwić sobie ich przygotowanie, polecam wyrobić masę i uformować kotleciki wieczorem, a kolejnego dnia opanierować i usmażyć. SKŁADNIKI / na 6 kotletów 500 g różyczek kalafiora 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu lub wody z 3 łyżkami sosu sojowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 jajko(...)upieczonej dyni 1 łyżka sosu sojowego 200 g krojonych pomidorów z puszki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, szczypta cukru i gałki muszkatołowej WYKONANIE DIP : Cebulę drobno siekamy, czosnek ścieramy na tarce. W rondelku rozgrzewamy oliwę i masło, dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie i zrobi się szklista. Dodajemy puree z dyni

cool and minty
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 186

sól, pieprz Przygotowanie : Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam na rumiany kolor . Paprykę wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 230

sól, pieprz Przygotowanie : Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam na rumiany kolor . Paprykę wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę

Domowa Kuchnia u Mamy
Burgery z botwinką i łososiem 185

łososia. 2. Łososia siekamy na drobno. 3. Siekamy cebulę i szklimy ją na oleju rzepakowym. 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną na drobno botwinkę i dusimy ok. 2-3 min. 5. Botwinkę łączymy z łososiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 6. Całość doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, sosem sojowym. 7. Formujemy 4 kotlety. 8. Burgery smażymy na patelni teflonowej

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Burgery z łososia i czerwonej fasoli 177

łososia. 2. Łososia siekamy na drobno. 3. Siekamy cebulę i szklimy ją na oleju rzepakowym. 4. Fasolę odsączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem. 5. Łączymy ze sobą fasolę, zeszkloną cebulę, łososia i wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. 6. Całość doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, wędzoną papryką, sosem sojowym 7. Formujemy 4 kotlety. 8. Burgery smażymy na patelni teflonowej

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Siekane kotleciki z kurczaka 109

daleko, bo wystarczy taki zwykły kotlet z piersi kurczaka (czyli tzw. “oszukany schabowy”) odrobinę zmodyfikować i podać w innej formie. Czy to nie cudowne? Ty nie musisz stawać uszach i wymyślać wykwintnych i niecodziennych potraw, a i tak zaskoczysz rodzinkę. I takim prostym daniem, a jednocześnie czymś innym niż zwykle są siekane kotleciki z kurczaka. Obiad bardzo

Analiza Smaku
KOTLETY JAJECZNE Z SOSEM OGÓRKOWYM 140

Przygotowuję sos: ogórki i cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle około 5-7 minut z dodatkiem pieprzu. Wlewam bulion, gotuję kolejne 7 minut. Połowę ogórków, odrobinę sosu miksuję blenderem wraz z mascarpone mąką i mlekiem. Dodaję do sosu. Chwilę gotuję, ciągle mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kotlety polewam przygotowanym sosem, obficie posypuję posiekaną natką

JejKuchnia
Burger à la Big Mac z McDonald's. 229

ogórka kiszonego oraz korniszon bardzo drobno siekamy, wrzucamy do miseczki, dodajemy pozostałe składniki, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Sałatę lodową kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę, a ogórka w plasterki. Cebule płuczemy w zimnej wodzie, żeby trochę straciła na ostrości. Mięso dzielimy na osiem części (po 100g) i formujemy kotlety. Następnie rozgrzewamy dużą patelnie i smażymy mięso

Symfonia smakowa
Meksykańskie burgery 174

pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili bardzo drobno siekamy. Wołowinę mieszamy z przyprawami, dodajemy sok i skórkę z limonki, sos chili i posiekaną papryczkę. Wszystko dokładnie mieszamy.   Odstawiamy do lodówki na około 45 minut. W tym czasie kroimy warzywa, które będą dodatkiem do naszych burgerów. Do przyprawionych burgerów dodać drobno posiekana cebulę. Uformować 4 kotlety. Smażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej grilowej

Mania Gotowania
Burgery z chrupiącym kurczakiem 190

polecam zmienić zdanie i spróbować tych z chrupiącymi kotletami drobiowymi z cukinią. Brzmi nietypowo jak dla burgera, ale jeden kęs wystarczy – chrupiący z wierzchu, a soczysty we wnętrzu kotlet, ciągnący ser, chrupiąca sałata oraz zielony ogórek i ulubiony sos. Ten zestaw musi być pyszny, potwierdza to moja rodzina, która na łebka zjadła po dwa takie meeega burgery. Składniki(...)użyłam rzymskiej 4 plasterki żółtego sera 2 łyżki majonezu ulubiony sos hamburgerowy 1 ogórek – użyłam gruntowego sałatkowego   Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy na drobno. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i gdy się nagrzeje, szklimy na nim cebulę. Do cebuli dodajemy startą cuknię i wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając

Smaczna Strona
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 877

się? Da się! Wyszło pysznie i zdrowo, a przecież o to chodziło :) Polecam wszystkim amatorom domowych burgerów! Aromatyczne burgery z kurczaka z pieczonymi frytkami warzywnymi przepis na 7 sporych kotletów i warzywa dla dwóch osób Do przygotowania burgerów będziemy potrzebować: ok. 700 g oczyszczonego mięsa z piersi kurczaka 4 małe ząbki czosnku 1 papryczkę piri-piri(...)średnie buraki 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 2 łyżki sezamu sól morską Imbir i czosnek obieramy. Papryczkę przekrawamy wzdłuż i pozbawiamy pestek. Imbir, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wszystko podsmażamy 1-2 min. Zestawiamy z ognia. Kolendrę płuczemy i również drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce (lub blenderze/rozdrabniaczu) i przekładamy do sporej

Ratunku obiad
Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 172

teraz prawdziwa zima daje tyle radości dzieciom.  Oczywiście taki spadek temperatury każe szukać sycących rozgrzewających dań. Jedną z możliwości są niby gołąbki, u mojej mamy zwą się "gołąbkami siekanymi", natomiast mój Mąż nazywa je "gołąbki sulmierzyckie". Nie wiedziałam długo skąd ta nazwa. Okazało się, że w jego rodzinnym domu potrawa ta była znana dzięki sąsiadom, którzy przepis przywieźli(...)początek oczyszczoną kapustę bardzo drobno siekamy. Im drobniej, tym łatwiej później będzie formować "gołąbki". Drobniutko kroimy też cebulę i mieszamy z kapustą, jajkami, manną, mąką ziemniaczaną, przyprawą i mięsem. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, najlepiej zrobić to ręką. Następnie odmierzając łyżką zbliżonej wielkości porcje przy pomocy moczonych każdorazowo w wodzie rąk formuję rodzaj kotletów, które obtaczam w mące. Kiedy są gotowe

I tu będę miała takie te