kotlet siekany - 989 przepisów (strona:38/66)

soczyste kotlety mielone z dorsza... 134

łyżeczki, koperek siekany 1/2 pęczka, bułka tarta 1 szklanka, smalec do smażenia 1/2 kostki Odmrożone filety z dorsza, cebulę pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza, wbić jajko , wszystko dokładnie zmiksować, wyłożyć do miski. Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić. Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone

W Mojej Kuchni Lubię
Schab na szybko z warzywami w sosie pomidorowym 155

żółta Garść siekanej pietruszki 1 jabłko 1 por 500 g koncentratu pomidorowego domowego lub z kartonika 2 szklanki wody Przyprawy do kapusty: sól, pieprz czarny mielony, czosnek niedźwiedzi, kurkuma, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu jabłkowego Przyprawy do mięsa: sól, pieprz czarny mielony, bazylia, kurkuma Wykonanie: Schab podzielić na 4-5 kawałków. Delikatnie rozbić tłuczkiem do kotletów. Posypać przyprawami

Przepisy Babci
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 317

raczej cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy. Odkładamy na bok na czas przygotowania reszty składników.   Pory myjemy, rozcinamy wzdłuż na pół, nie całkiem do końca i myjemy liście wewnątrz. Lubi chować się między nimi piasek. Pory kroimy w półcentymetrowe półplasterki, odkładamy do miseczki. Pieczarki oczyszczamy z piasku wilgotnym papierowym ręcznikiem, kroimy je w cienkie półplasterki. Czosnek i zioła siekamy. W dużej(...)wina lub cydru 250ml śmietany 30% tłuszczu 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki oleju 2 łyżki masła ½ kostki bulionowej – grzybowej albo 7g zmielonych na pył suszonych podgrzybków 3 łyżki siekanego szczypioru 3 łyżki siekanej pietruszki sól pieprz

Karo in the Kitchen
Roladki schabowe ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą 498

drobno siekamy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mozzarellę kroimy na 4 plastry. Na łyżeczce oliwy podsmażamy cebulę, dodajemy szpinak i pieczarki i  przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy razem kilka minut.  Schab myjemy, odkrawamy ewentualny tłuszcz, kroimy na 4 plastry i cienko rozbijamy.  Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotlety jajeczne 229

dobry sposób! Kotlety jajeczne. Prosta i pyszna potrawa. Nam najlepiej smakują z ziemniaczkami i mizerią :) Potrzebujemy: 6 jaj ugotowanych na twardo 1-2 surowe jaja (musicie sami stwierdzić na podstawie konsystencji masy, czy dodatkowe jajko będzie potrzebne) 1 łyżka mąki pszennej szczypiorek natka pietruszki sól pieprz bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Jajka ugotowane na twardo siekamy, bądź kroimy

MamaOskarka
Niebanalne mielone vol. 5 + młoda kapustka z koperkiem 249

obtoczenia kotletów 125 g mozarelli 1-2 ząbki czosnku przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia 1 łyżka masła Do kapustki: 1 niewielka główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka mąki przyprawy: sól, pieprz, cukier Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy, usuwając głąb. Koperek siekamy. W sporym garnku roztapiamy

Ratunku obiad
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 143

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego lub kotletem a'la Pożarski, był znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. I dzisiaj u mnie jest ta druga, mieszana wersja, dodatkowo urozmaicona marchewką. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają połączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi(...)sól, pieprz Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki mąka do panierki bułka tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy z mieloną cielęciną. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia, na około 15-20 min. Następnie odciskamy ją, rozdrabniamy i wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 144

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego lub kotletem a'la Pożarski, był znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. I dzisiaj u mnie jest ta druga, mieszana wersja, dodatkowo urozmaicona marchewką. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają połączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi(...)sól, pieprz Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki mąka do panierki bułka tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy z mieloną cielęciną. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia, na około 15-20 min. Następnie odciskamy ją, rozdrabniamy i wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Schab z warzywami i makaronem 140

kotlety, a następnie w paski. Wrzucamy do miseczki, dodajemy jajko, wodę, sos sojowy oraz mąkę i mieszamy. Dopiero po oblepieniu przez składniki marynaty mięsa dolewamy olej i ponownie mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Tuż przed rozpoczęciem krojenia warzyw wstawiamy wodę na makaron.Gotujemy według przepisu na opakowaniu. Imbir obieramy ze skórki i drobno siekamy razem z czosnkiem. Cebulki

Kuchnia od dwojga
Placki drobiowe + film 162

tradycyjnych kotletów w panierce.     składniki na około 30 placków 2 filety z kurczaka 200 g pieczarek 2 średnie cebule 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umyte piersi z kurczaka oraz oczyszczone pieczarki kroimy w niewielką kostkę a obraną cebulę drobno siekamy

Smakowite Dania
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 334

zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta kroimy w kostkę. Szpinak i cebulę siekamy, czosnek przeciskamy

Szefowa kuchni
Burgery z czerwonej fasoli 191

drobno siekamy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni, pod koniec dodając czosnek. Smażymy jeszcze z 2 minuty i przekładamy do miski. Dodajemy odcedzoną i przelaną czystą wodą fasolę oraz uprażone nasiona słonecznika. Rozbijamy blenderem na kremową konsystencję, dodajemy jajko oraz przyprawy. Następnie dorzucamy bułkę tartą tak by burgery się lepiły, ale nie były zbyt związane. Formujemy 4 spore kotlety.   Kotlety

Kolizje Smaków
Kotlety buraczane czyli Niedzielne Mielenie odc.46 187

przepisami. Kotlety buraczane  2 duże buraki 1 małą czerwona cebulka 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku 60 g bułki tartej 1 duże jajko sól i pieprz łyżeczka octu z białego wina masło klarowane do smażenia i bułka tarta do obtoczenia Buraki pieczemy lub gotujemy do miękkości. Obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebule drobno siekamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bitki wołowe pikantne 189

żółtka, siekanej cebuli i ogórka kiszonego. Warto jednak z wołowiny przygotować rolady, czy bitki wołowe na niedzielny obiad. Często jeżdżę do Makro po wołowinę od Balcerzaka. Zawsze oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś kurczaka nadziewana dzikim ryżem z orzechami. 188

się lekko zarumienią. Z czystego mięsa usuwamy resztki tłuszczu i błon. W obu kawałkach robimy z boku nacięcie, tworząc tzw kieszonkę do której to właśnie nałożymy nadzienia. Zimne orzechy siekamy nożem na drobno, aby były wyczuwalne, ale nie zdominowały nadzienia. Przestudzony ryż wkładamy do miski, dodajemy orzechy,  przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę z cytryny i doprawiamy do smaku. Nadzienie(...)napełniać. Napełniamy kieszonki, ale nie zbyt mocno aby nam później nie popękały. Spinamy wykałaczkami, nacieramy odrobiną soli i słodką papryką. Dusimy na maśle około 20 min pod przykryciem. Wyjmujemy kotlety na talerz aby sobie odpoczęło, a do resztek na patelni wlewamy sos. Doprowadzamy do wrzenia, często mieszając aby sos zebrał wszystko co powstało podczas smażenia. Nie jestem specjalną fanką gotowych

Dieta moja pasja