Pysze, złociste, kotleciki z ryby....Delikatne mięsko, dzieciakom bardzo przypadły do smakuSkładniki:1/2 kg filetu z morszczuka2 marchwie1 cebulapół pęczka natki pietruszki4 łyżki mleka1 jajko6 łyżek
Z Majeczką w kuchniolej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Białka jajek oddzielamy od żółtek (2 szt). Wątróbki płuczemy, oczyszczamy i siekamy. Cebulę siekamy. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę (1/2 szt), wrzucamy wątróbkę, chwilę (około 5 min) smażymy, dodajemy żółtka, dokładnie łączymy, doprawiamy solą. Białka ubijamy na sztywną pianę (ze szczyptą soli), dodajemy(...)cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenkotletów w panierce. składniki na około 12-15 sztuk 100 g ugotowanej kaszy gryczanej 150 g twarogu półtłustego 100 g jogurtu naturalnego 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą cukinie razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy
Smakowite Daniawole kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 500 gram czerwonej soczewicy 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki płatków jęczmiennych Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia, rozgniatamy widelcem. Cebule i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy
Bajeczna Kuchniakotlety z kurczakiem i cukinii . Placki z tartej cukinii przygotowuje się w iście ekspresowym tempie, najwięcej czasu zajmuje starcie cukinii i pokrojenie szynki. Przepis na pyszne placki z cukinii i szynki. Składniki na 8 placków: ½ -szt. mała cukinia 5 plasterków szynki gotowanej 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej / skrobi kukurydzianej szczypta chilli sól i pieprz do smaku siekana natka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRagù alla bolognese - klasyczny sos boloński autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Caffè Shakerato - włoska kawa na upały (bez mleka) autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Cotolette alla Milanese - kotlet po mediolańsku autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Szakszuka شكشوكة - bliskowschodnie śniadanie autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Spaghetti alla puttanesca - danie na Międzynarodowy Dzień Seksu ;) autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia(...)garach | blog: domowe gotowanie Pierogi z truskawkami autorka: KOLORgotowania.pl | blog: kolorgotowania.pl SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia SERNIK Z BRZOSKWINIAMI autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia Placki z siekanymi jabłkami – najlepsze autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Butter chicken autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Stefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie
Codzienna kuchnia niecodziennazawsze najlepsze Składniki : 1/2 małej główki kapusty 10 pieczarek 2 małe cebule 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz lub drobniutko siekane chilli do smaku Kapustę szatkujemy drobno , sparzamy w misce , wrząca wodą przez około 5 minut , odcedzamy , odstawiamy do przestygnięcia . Pieczarki kroimy w plastry , a cebulę w piórka . Na patelni(...)pokrywką i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając , aż kapusta zrobi się miękka i gotowa Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub solo . Świetna jako towarzystwo dla kotleta schabowego Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kapusta z pieczarkami , prosta przystawka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysiekamy w food procesorze) wraz z czosnkiem, dodajemy bułkę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Z powstałej gładkiej masy formujemy kule, które następnie rozpłaszczamy tworząc kotleciki*. Następnie każdy z nich obtaczamy w mące. Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę, sól oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Wszystkie kotlety maczamy
Słodka Stronasiekamy w food procesorze) wraz z czosnkiem, dodajemy bułkę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Z powstałej gładkiej masy formujemy kule, które następnie rozpłaszczamy tworząc kotleciki*. Następnie każdy z nich obtaczamy w mące. Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę, sól oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Wszystkie kotlety maczamy
Słodka Stronasiekamy. Wkładamy do garnka i dusimu 5-7 minut, dodajemy sok z cytryny i chili. Dusimy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie blenderem lub widelcem rozdrabniamy. Przekładamy do miseczki. Mięso mielone z piersi doprawiamy solą, pieprzem, skórką z cytryny oraz posiekanym drobno koperkiem. Wyrabiamy przez chwilę. Dłonie moczymy w oliwie z oliwek i formujemy kotlety
Mango Papajatradycja. Danie jak przystało na zapiekanki może i nie wygląda, ale smakiem może mile zaskoczyć naszych domowników i gości. Polecam Wam też przepis na łososia z piekarnika z frytkami, kotlety z łososia, oraz pikantnego łososia z curry i pieczarkami. Składniki na Łososia w śmietanie dla 3-4 osób: 4 dzwonka łososia bez ości, sok z ½ cytryny, ok. 300 ml słodkiej(...)śmietanki, 1 marchewka, koperek, 2 ząbki czosnku, Sposób przyrządzenia pysznego łososia w śmietanie: Łososia kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek siekamy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę mieszamy z marchewką, koperkiem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Kawałki łososia układamy w niewielkim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRozgniatamy na puree. Puree ziemniaczane i fasolowe przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Łyżką nabieramy porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy na 0,2 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. SOS CZOSNKOWY(...)miseczki ścieramy czosnek, lekko solimy, dodajemy miód i sok z cytryny. Dokładnie rozcieramy, dodajemy jogurt i majonez oraz natkę pietruszki. Mieszamy. KETCHUP PAPRYKOWY: Paprykę oraz cebulkę marynowaną bardzo drobno siekamy lub miksujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy do miseczki, dodajemy ketchup i mieszamy. Podajemy w przekrojonych bułeczkach, posmarowanych sosem czosnkowym i paprykowym ketchupem oraz plasterkami pomidora i cienko pokrojoną cebulą
cool and mintyszklanki startej marchwi 0,5 szklanki prażonego słonecznika 0,5 szklanki maki ziemniaczanej lub bułki tartej 1/4 oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki chili 2 łyżki siekanej pietruszki sol pieprz WYKONANIE: Kaszę jaglaną sparz na sitku wrzątkiem i przelej gorącą wodą z kranu. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej kaszę. Gotuj(...)czasu do czasu mieszając, aż całkiem wchłonie wodę (w razie potrzeby dolej troszkę wody). Do ugotowanej kaszy dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj, najlepiej drewnianą łyżką. Uformuj kotlety i piecz je w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut. Po 20 minutach obróć delikatnie kotlety na drugą stronę. Podawaj burgery z ulubionymi dodatkami
Słodko-Słony Świat IlonyRozsmakowałam się w bezmięsnych posiłkach.Nie zostałam wegetarianką, ani tym bardziej weganką, ale po prostu nie potrzebuję już mięsa do życia.Tym razem na obiad zrobiłam
chwile dla mniepapryka słodka skórka z połowy cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Cebulę czerwoną i żółtą drobno siekamy i przesmażamy na oliwie ze szczyptą soli i cukru, aż się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodajemy starte warzywa i smażymy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Warzywa łączymy w misce(...)Dodajemy siemię lniane i wyrabiamy. Mielone siemię lniane? Tak. Powyższa propozycja jest propozycją dla wegan. W przypadku, gdy nie dysponujemy mielonym siemieniem lnianym dodajmy tak, jak w przypadku tradycyjnym kotletów mielonych jedno jajko, a gdy masa będzie zbyt lejąca zagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka
Jacob Tastes