Jajka i natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych pieczarek, doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto. Smacznego
Stare GaryPyszne kotlety na grill, z mielonej jagnięciny. Ze Stambułu przyjechało z nami do kraju trochę różnych przypraw, między innymi przyprawa do köfte. A ponieważ sezon grillowy w pełni, mogliśmy ją wypróbować w grillowanych kotlecikach. Kotleciki wyszły świetne, następnym razem sprawdzę wersję wołową. Uprzedzając ewentualne pytania - dodanie sody powoduje, że mięso jest bardziej puszyste
Stare Garynaczytałam się o znakomitej jakości tego mięsa , postanowiłam je zrobić jak najprościej. W lodówce była jeszcze resztka ostrej paprykowej pasty Rolnika, i właśnie ją postanowiłam wykorzystać do zamarynowania mięsa. Kotlety wyszły faktycznie miękkie, kruche i bardzo smaczne. Jeżeli macie możliwość kupienia wieprzowiny PQS - warto spróbować. składniki1 kg karkówki4 łyżki ostrej węgierskiej pasty paprykowej marki Rolnikprzygotowaniemięso
Stare Garywlac pare lyzek wody,przeplukac i reszte wlac do rondla.Dodac oregano i pozostale przyprawy.Dolozyc obsmazone w miedzyczasie kotlety.Zatopic w sosie i dusic okolo 40 min-do 1 godziny,az kotlety beda miekkie.Pod koniec duszenia dodac smietanke,by zabielic powstaly sos.Bez sa rownie pyszne.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lubię wyrzucać jedzenia, to zawsze staram się coś wymyśleć, żeby zagospodarować te resztki. Jednego dnia przygotowałam na obiad gotowane ziemniaki i smażoną rybę a następnego dnia pyszne kotlety rybne, w ten sposób zagospodarowałam obiady na dwa dni! Podaję je z sosem czosnkowym. Zapraszam!Składniki na kotleciki rybne:ok. 0,5 kg ugotowanych ziemniakówok. 200-300 g ryby (dowolny filet
UgotujmyTo.plmarchewka200 g ugotowanych ziemniaków1 opakowanie ciasta francuskiego3 łyżki margaryny4 łyżki startego, żółtego sera (np. cheddar)100 ml śmietany30 ml oliwyKiedy już przejedzą się nam tradycyjne obiady w stylu kotlet z ziemniakami, możemy z powodzeniem zaserwować to właśnie danie. Bolońskie niespodzianki, to połączenie zapiekanki, tradycyjnego obiadu i oryginalnej formy podania, którą na pewno zaskoczymy domowników lub naszych gości. Pod "płaszczykiem
Świat Domowej Kuchnikwaskowate wiśnie z delikatnym sosie są fantastycznym pomysłem np. na przyjęcia albo rodzinny obiad.Takie nietypowe połączenie z całą pewnością zachwyci tych, którzy raczej gustują w tradycji.Gorąco polecam! SKŁADNIKI:* kotlety schabowe – 2 szt* wiśnie bez pestek – 250 g* cebula – 1 szt* ocet balsamiczny – 1 łyżka* miód – 1 łyżka* mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka* olej
Ostra na SłodkoDyniowe serniki … ciasta .. desery … racuchy …. makarony czy też kotlety co roku goszczą na moim stole.Nie mogę się zwykle doczekać , kiedy to targi i stragany wypełnią się po brzegi przepięknymi dyniami.Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne kluseczki!Podane z cukrem są fantastycznym pomysłem na słodki, jesienny obiad, albo podwieczorek dla dzieci!Polecam! SKŁADNIKI:* miąższ z dyni
Ostra na Słodkokule, które następnie rozpłaszczamy tworząc kotleciki*. Obtaczamy w mące.Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Wszystkie kotlety maczamy w jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)**.Każdą bułkę przekrawamy
Słodka Stronaczosnkiem.Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy ok. 8 kul, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy").Cebulę, pomidory i ogórka kroimy w plasterki. Sałatę również porcjujemy
Słodka Stronaczosnkiem.Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy ok. 8 kul, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy").Cebulę, pomidory i ogórka kroimy w plasterki. Sałatę również porcjujemy
Słodka Stronapatelni na minimalnej ilości tłuszczu. Jeśli mamy patelnię z nieprzywierająca powłoką, wtedy można bez tłuszczu. Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja
Codzienna kuchnia niecodziennasmaku,mąka do oprószenia, około 3 łyżki oleju do smażenia,4 patyczki do szaszłyków lub nitka do związania.Mięsko myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Odkrawamy 4 kotlety i zbijamy je tłuczkiem, podobnie jak schabowe. Solimy i pieprzymy.Pozostałą część karkówki mielimy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i posiekany drobno szczypiorek.Na rozbite plastry karkówki rozkładamy mielone mięso
Codzienna kuchnia niecodziennatrwa.) Nie rozumiem, kiedy to trwa w nieskończoność i dostaję odgrzane w mikrofali jedzenie. Wtedy nie dość, że czuję się oszukana, że ktoś wciska mi stare pyry i wysuszony kotlet, to jeszcze wkurza mnie, że biorą mnie za idiotkę, która tego nie zauważy.To tylko garstka rzeczy, na jakie zwracam uwagę. Chciałabym zachęcić Was do dyskusji na ten temat
Codzienna kuchnia niecodziennajakże zdrowej i wielofunkcyjnej kaszy. Nie będę rozprawiał się teraz na temat jej zalet (jest ich mnóstwo), tylko polecę jedną z ciekawszych form jej wykorzystania - w formie wegańskich kotletów. Są one niezwykle smaczne, przypominają nieco falafel i mają ogromną ilość substancji odżywczych. Samo zdrowie!Składniki:1.5 szklanki kaszy jaglanej1/3 szklanki lnu złocistego (zmielonego na mąkę)1/2 szklanki sezamu1 szklanka
Food Square