kotlet de - 1000 przepisów (strona:47/67)

Bezglutenowe kotleciki rybne 159

produktem bezglutenowym. Z każdego filetu uzyskujemy po trzy kotleciki. Każdy kotlecik posypujemy szczyptą soli i pieprzu oraz szczyptą ulubionych przypraw. Zawsze do ryby dodaję kurkumę, majeranek lub cząber. Kotlety maczamy w rozmieszanym jajku i obtaczamy w chrupkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. I jeszcze kilka

prawdziwe jedzenie
Soczyste mięsko z marynaty 161

soczysta..Pierś z kurczaka chwilowo była u mnie nie dostępna [ po prostu zapomniałam kupić, ale będzie jeszcze wpis z testem przypraw i piersi], a z racji tego , że robiłam kotlety schabowe z polędwicy wieprzowej postanowiłam wypróbować ten zestaw z wykorzystaniem mięsa wieprzowego..I wiecie co Wam powiem? żałuję , że zrobiłam tak tylko z dwoma plastrami polędwicy..Taka marynata z oliwy

Moje domowe kucharzenie
Relish 192

różnorodność składników, jego smak może różnić się diametralnie. W Polsce zaczyna się pod tą nazwą pojawiać w sklepach, ale ja od dawna przygotowuję go sama. Dzisiaj przygotowałam go do kotletów, a w swoim podstawowym składzie ma pomidora, paprykę i papierówki. Sweet Relish: Składniki na 2 słoiczki 250 ml: 1 bardzo duży pomidor lub 2 mniejsze 2 papierówki 1 cebula dymka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) 171

chili  i dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Tak przygotowaną masę mięsną  nadziewamy na patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone w wodzie). Tak przygotowane mięso mielone nabiera zupełnie innego smaku niż tradycyjne  kotlety mielone. Smażymy kebaby na posmarowanej olejem rzepakowym patelni grillowej, obracając mięso, tak aby się równomiernie zrumieniło. Mini kebaby podajemy z ryżem parboiled z ryżem dziki, sosem jogurtowo-koperkowym i sałatką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka Colesław 285

wlewamy do poszatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Wstawiamy surówkę do lodówki na 2-3 godziny. Najlepiej jednak surówka smakuje jak się ją przygotuje dzień wcześniej. Surówkę przygotowałam do grillowanych kotletów z pietruszką. The post Surówka Colesław appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bitki wołowe pikantne 175

udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki.  Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi, kopytkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos kurkowy 156

mamy kaprys wyciągamy kurki z zamrażalnika i wykorzystujemy je do: jajecznicy, zupy,  czy też sosu kurkowego. Sos kurkowy najbardziej nam smakuje z drobiem oraz rybami, czy też kluskami lub kotletami ziemniaczanymi. Sos kurkowy w najprostszej wersji można przygotować z uduszonej  cebuli, dodając posiekane  kurki, całość zagęszczając śmietanką  i przyprawiając sola i pieprzem, tak przygotowywała kurki moja mama. Klasyczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ktoś nam podłożył świnię! …. 185

paprykami – tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u – bigos – gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej – zrazy wieprzowe zawijane z karkówki – tradycyjne kotlety mielone – improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar (z żurawiną i suszonymi śliwkami) –  moje żeberka glazurowane  z plackami ziemniaczanymi wg przepisu Piotra – polędwiczki smażone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gąski panierowane smażone (kotleciki z gąsek) 208

Uwielbiamy z Piotrem smażone grzyby panierowane. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, grzyby zyskują na smaku. Można stwierdzić, że są to kotleciki grzybowe. Kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy to szczytem naszych marzeń jest znalezienie w lesie rydzów. Robimy wtedy rydze na kilka sposobów: rydze duszone na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki z siekanego schabu 533

Wczoraj były tradycyjne kotlety schabowe. Dzisiaj też jest schab, ale aby danie urozmaicić postanowiłam zrobić kotleciki z siekanego schabu z dodatkiem papryki, cebulki i musztardy z wędzoną papryką. Bardzo lubimy takie kotleciki. Takie średnio przyrumienione. Te kotleciki przypominają trochę kotleciki z kurczaka i cukinii, które czasami przygotowuję, ale są bardziej bogate.Można również przygotować te kotleciki zastępując schab kurczakiem, można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1805

Pyszne DE VOLAILLE w wersji dla osób będących na diecie? Proszę bardzo. Dzisiejszy przepis jest nieco bardziej czasochłonny ale na prawdę warto. Kotlety są pyszne, ciągnące a przede wszystkim sycące i małokaloryczne. Do ich przygotowania nie potrzeba nam oleju.  Z dodatkiem np. ziemniaków mogą posłużyć za na prawdę wypasiony obiad - dobry nie tylko dla będących na diecie.Co zatem potrzebujemy

All My Fit Life
Przetwory. Na zimę. Pyszna papryka marynowana 197

Papryki to mi na pewno nikt w tym domu nie zje. Chłopaki nie lubią i już. Żarłoczek czasami zje w postaci leczo albo kiedy przemycę jej trochę w kotletach drobiowych. Ale papryka marynowana będzie tylko moja i ew. dla gości więc nie szaleję z ilością. Kilka słoików wystarczy, szczególnie że może zrobię jeszcze jakiś inny przysmak z tego warzywa.Lubisz paprykę

Smaczna Pyza
WEGETARIAŃSKI SMALEC 171

naszym życiu, a jeszcze inni chcą zmienić swój styl życia na bardziej zdrowy i zharmonizowany.Niemniej jednak smaki poprzedniego życia pozostają. Ulubione schabowe, które można zrobić z boczniaków (ZOBACZ), kotlety mielone z kaszy gryczanej, sosy, zupy... I smalec. Nigdy nie zapomnę tego dość nieprzyjemnego, ostrego zapachu przetapianej słoniny, prażonej cebulki i jabłka. Świeży smakował najlepiej, taka pajda chleba ze smalcem

W kuchni Karmel-itki
Zapiekane pulpeciki z mozzarellą 304

mięsa dodajemy jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy - dobrze mieszamy. Następnie formujemy placuszki i w środek wkładamy kulkę mozzarelli z bazylią i kleimy kulkę ( przypominającą kształtem kotlety mielone). Delikatnienie obsmażamy z dwóch stron, wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój w talarki i osyp ziołami i solą - ułóż na drugiej części naczynia

Niezły Młynek
Surówka z pora 164

Ostra, wyrazista w smaku. Idealnie pasuje do obiadu, na przykład do kotletów z piersi kurczaka, choć można ją także przygotować jako samodzielną przekąskę. Składniki: jasna część dużego pora, pokrojona na cieniutkie półplasterki duże jabłko starte na tarce dwa duże ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz łyżeczka cukru 6 łyżek jogurtu greckiego Przygotowanie: Pora

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania