Lubicie słodkie śniadanie? Ja tak ;) Nie często, ale od czasu do czasu lubię rano zjeść chałkę, słodką bułeczkę maślaną lub właśnie taki
Rozpustne gotowanieNiesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały
Rozpustne gotowanieDziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego
Rozpustne gotowanieDzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki
Rozpustne gotowanieZimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis na śledzie po staropolsku oraz na śledzie po kaszubsku , dziś przyszedł czas
Rozpustne gotowanieDziś przedstawiam przepis na pyszne paszteciki z mięsem i suszonymi grzybami. Idealne do barszczyku lub jako ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na
Rozpustne gotowanieDziś zatęskniłam za drożdżowym wypiekiem. Po rozpuście Świątecznej, szynkach, kiełbaskach, makowcach i sern ikach, miałam ochotę na jeszcze ciepłe, pachnące, mięciutkie bułeczki. Postanowiłam
Rozpustne gotowanieDziś jeden z moich ulubionych, podawanych na ciepło, deserów. Pyszny, kremowy, aksamitny ryż gotowany na gęsto z jabłuszkiem i rodzynkami, delikatnie doprawiony wanilią
Rozpustne gotowanieMięciutkie, delikatne, najlepsze! Jako dziecko uwielbiałam kluchy leniwe (no dobra dalej lubię) polane masełkiem, posypane cukrem i cynamonem. Mniam! Dzisiaj zapraszam Was na
Rozpustne gotowanieNie wiem jak u Was, ale u mnie od dłuższego czasu biało. Śniegu jest naprawdę dużo. Pada i pada, a jak przestanie
Rozpustne gotowaniePyszny! Idealny do naleśników, kanapek, ciast. Mi posłużył jako nadzienie do ciasteczek. Idealnie się sprawdził, bo jest gęsty i nie wypływa. Dodatek skórki
Rozpustne gotowanieLangos, czasami zwany Langoszem, to pyszny, drożdżowy chlebek smażony na tłuszczu, podawany najczęściej z sosem czosnkowym lub śmietaną, czasami w towarzystwie warzyw, mięs
Rozpustne gotowaniePyszne, puszyste bułki z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków. Ich zaletą oprócz idealnej konsystencji jest to, że długo zachowują świeżość. Jest to oryginalny
Rozpustne gotowaniePyszne, szybkie danie kuchni indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na
Rozpustne gotowaniePyszne, puszyste i mięciutkie bułki pszenne, idealne na kanapki. Swą wyjątkowość zawdzięczają dodatkowi jogurtu naturalnego, który sprawia, że bułki są wilgotne i długo
Rozpustne gotowanie