Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Pyza i SurówkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze risotto jakie do tej pory jadłam. Zdecydowany kolor współgra z delikatnym, lekko słodkawym ale wyraźnym smakiem. Buraki są …
My Blueberry CornerPyszny i odżywczy serniczek śniadaniowy z wyczuwalną nutką cynamonu. Niezwykle prosty i szybki w wykonaniu - w sam raz na pożywne śniadanie, które doda energii na cały
Chocolate Muffin BlogBakłażany najczęściej robię zapiekane z najróżniejszym farszem. Można je również podać jako taki prawie-bigos, czyli caponatę. Do tego kawałek świeżej bułki i już nic więcej
Codzienna kuchnia niecodziennaMniej kaloryczna, przy czym nadal smaczna tarta z brokułem, papryką, pomidorami i szynką. By odjąć jej kalorii i uczynić jeszcze bardziej zdrową jej spód jest pszenno
Passions hobbies lifeD ania jednogarnkowe powinny być kompozycją smaków, kolorów i faktur, które finalnie lądują na talerzu. W sklepach i na straganach znajdziecie bogatą ofertę świeżych i tanich
SzczyptaSmaQLato nieubłaganie się kończy, wraz z końcem lata kończą się sezonowe owoce, które tak uwielbiam. Mogłabym w tym okresie jeść na okrągło owoce ze śmietaną, ale
dom-agi.plWielki kluch- pyszny obiadek Dzisiaj na obiad był wielki kluch . Czyli wspólne dzieło moich dzieci i moje . Zwyczajowo chciałam zrobić knedle , ale dzieci podumały i twórczo
Ogrodnik w podróżyChińskie danie – „Jīròu mógū” To danie wyszperał w którejś z naszych starszych książek kucharskich „Smaki Chin” , mój starszy syn , który jest
Ogrodnik w podróżyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Najważniejszym zabiegiem podczas gotowania węgierskiego gulaszu jest usmażenie sproszkowanej papryki na smalcu. To połowa sukcesu tego wyśmienitego dania. Drugą połową …
My Blueberry CornerDzisiaj tak gorąco a nam się zachciało sałatki :) Miałam w lodowce kilka produktów więc stworzyłam coś takiego :) powiem Wam że jest pyszna , nam smakowało takie połączenie
Sama słodycz i szczypta chiliNie znam nikogo, kto kręciłby nosem nad talerzem z naleśnikami. Jedna z ulubionych potraw lat szczenięcych- naleśniki z serem i sezonowymi owocami. Tym razem padło na
Karo in the KitchenJak często zdarza Wam się jeść piersi z kurczaka? Podejrzewam, że robicie je przynajmniej raz w tygodniu. Kiedy już Wam się znudzą w wersji panierowanej bułką
Karo in the KitchenStudenckie czasy dawno już za mną. Z resztą- to właśnie w czasie studiów zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem i dziwnym trafem sława i niesława „zupek chińskich
Karo in the KitchenMoje pierwsze steki? Nikt mnie nie uczył. Czytałam, szukałam. Praca na pół gwizdka za najniższą krajową, wynajmowane mieszkanko bez normalnej kuchni, z pożyczoną, miniaturową kuchenką elektryczną
Karo in the Kitchen