Znowu rogale :) Tym razem zupełnie inne ciasto. Przyznam się szczerze, że trochę się obawiałam co z niego wyrośnie i jak będzie smakowało, ale
Rozpustne gotowaniePyszne bułki pszenne, niesamowicie mięciutkie, z chrupiącą skórką skradły nasze podniebienia. Są tak dobre, że od dłuższego czasu nie kupujemy bułek. Wolę sama
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na leczo. Istnieje wiele przepisów, bardziej lub mniej urozmaiconych (ja sama dodaję czasem do niego fasolkę szparagową, kawałek kapusty, bakłażana
Rozpustne gotowaniePrzyznam się szczerze, że inspiracją do powstania tego dania była potrawa Leny z bloga Rhubarb Baby, a mianowicie Roladki z karkówki z
Rozpustne gotowanieMój Mąż jest Zasłużonym, Honorowym Dawcą Krwi, co wiąże się z tym, że często oddaje krew. Za to dostaje czekoladę i dość sporą
Rozpustne gotowaniePyszne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Nasze ulubione. Polecam ;) Składniki na gofry biszkoptowe 3 jajka szczypta soli 2
Rozpustne gotowanieJest to bardzo uniwersalne ciasto, o pysznym, ziołowym smaku (którego nadaje mu dodatek oregano). Z jednej porcji mogą powstać 2 średniej wielkości pizze
Rozpustne gotowanieMięciutkie, puszyste, delikatne ciasto z soczystymi jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Pycha!!! W sam raz na podwieczorek w zimne, deszczowe, jesienne popołudnia, lub na
Rozpustne gotowanieKolejna propozycja na szybki do przygotowania obiad. Tym razem połączyłam makaron spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym, przepis dostałam od mojej Kierowniczki, za
Rozpustne gotowanieDziś na obiad upiekłam tartę. Była tak pyszna, że gdy chciałam zrobić zdjęcia, okazało się, że został tylko jeden kawałek :). Rodzinka była zachwycona
Rozpustne gotowanieOstatni już przepis z wykorzystaniem naszych węgierek. Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta, który
Rozpustne gotowaniePyszne, szybkie, zdrowe danie! Jestem nim zauroczona! Przepis podkradłam Lenie z jej bloga . Polecam!!! Składniki na makaron z cukinią i pomidorkami cherry
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, pachnące bułeczki z oczkiem, czyli z dżemem i słodką kruszonką. Idealne na śniadanie w zimne październikowe
Rozpustne gotowanieDziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka
Rozpustne gotowaniePokochałam tarty wytrawne, najbardziej te na cieście francuskim. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale najważniejsze jest to, że są pyszne. Dzisiaj
Rozpustne gotowanie