Uwielbiam domowe pieczywo, to żadna tajemnica :) Bułki, bułeczki, chleby, rogaliki… mniam, już samo pisanie o nich sprawia, że ślinka mi cieknie ;) Najczęściej uruchamiam moją domową
brunetkawkuchniDomownik przywiózł z Portugalii taki wynalazek, jak łubin. Był zakonserwowany w słoiku w solonej wodzie. Wygląda trochę jak przerośnięta kukurydza, ale w smaku i konsystencji bardziej
Quinoa Raz!SKŁADNIKI: 750 g świeżej białej fasoli łyżeczka soli liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 330 g boczku 330 g
Atlas SmakówSzaszłyki z tofu i z karmelizowanym ananasem. Wszystko robimy na jednej patelni. opakowanie czosnkowego tofu pół ananasa 3 cebulki dymki czerwone olej sezam świeży imbir (ok
AZgotuj!Składniki 375 ml słodkiego mleka 125 ml wody 2 jaja 30 dag mąki pszennej 1 łyżeczka cukru olej kokosowy do smarowania patelni – lub
w mojej kuchni„Amore kalafiore ” , zupa kalafiorowa na serduszkach „Amore kalafiore” , to lekka zupa kalafiorowa , na serduszkach drobiowych . Mój starszy syn , jak ją zobaczył , skwitował
Ogrodnik w podróżyDanie o ciekawiej nazwie "Poke Bowl" wywodzi się z Hawai. Jest to miska składająca się z różnych produktów, wśród których głównym składnikiem jest ryż, a tuż
Zdrowie na języku :PCiecierzyca z pomidorami i szpinakiem, pyszne danie Uwielbiam ciecierzycę, od kiedy spróbowałam jej lata temu w jednym ze znanych barów sałatkowych w Krakowie. Ciecierzyca z pomidorami
Kuchnia na wzgórzuOryginalna i bezglutenowa alternatywa dla klasycznego placka: pizza przygotowana na... Artykuł PIZZA NA KALAFIOROWYM SPODZIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINELubicie halloumi ? Ja bardzo i często przyrządzam z nim różnego rodzaju sałatki głównie na ciepło. Przepis z halloumi to prosty przepis , bo przecież zrobić sałatkę do
codojedzeniaNa śniadanie polecam szybkie babeczki śniadaniowe z sucharkami, są pyszne i bardzo syte. Składniki: - 3 sucharki Mamut - 2 jajka - 1 łyżka śmietany 18 % - 1 parówka - 1/3
Kulinarne życieTosty francuskie są zawsze robione z chleba tostowego, ja tym razem użyłam do tego sucharków. Po usmażeniu z zewnątrz są miękkie a w środku chrupiące. Składniki
Kulinarne życiePyszna zapiekanka na ryżowo kapuścianym podłożu, która po zapieczeniu rozpływa się w ustach. W zasadzie mogłam ją nazwać gołąbkową, gdyby nie ser, który zapewnia jej włosko
MamaOskarkaZawsze chciałam zrobić tą zupę, ale trochę się bałam czy wyjcie jak trzeba i czy będzie nam smakowała. Byłam dzisiaj w sklepie i pracuje tam pewna
Kuchnia PokoleńNaleśnikowe krokiety zazwyczaj robię z farszem mięsno-warzywnym. Robię je z mięsa i warzyw, które zostaną po ugotowaniu zupy. Tym razem zrobiłam farsz bez dodatku mięsa
Bon appetit mon amie