Kotleciki drobiowe są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych, na obiad proponuję tanią klasykę- siekane kotleciki z cebulką i serem, która zawsze się sprawdza
Wanilia i KardamonSkładniki: 350 g mąki pszennej + do posypania stolnicy 60 g świeżych drożdży 3 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżeczki maku 1 szklanka mleka sól
Qchnia po prostuPrzeglądając ostatnią Fit książkę Gordona Ramsay’a napotkałam przepis na piersi z indyka w panierce z płatków owsianych. Zdjęcie było bardzo apetyczne, więc postanowiłam, że
Moja DelicjaSałatka warstwowa Moja propozycja na dzisiejszy dzień – sałatka warstwowa. Do przygotowania sałatki potrzebne nam są kolorowe składniki, aby ładnie wychodziły nam kolorowe warstwy. Sałatka warstwowa
Pomysłowa kuchniaKurczak Marengo , włoska kuchnia Kurczak Marengo , to potrawa kuchni włoskiej jak to w daniach śródziemnomorskich , dominuje bazylia , oliwki i pomidory . Smak tego dania jest nieporównywalny z
Ogrodnik w podróżyZachwycające jajka, marynowane w soku buraczkowym, z pewnością sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole, ale uświetnią każdy półmisek. Można ich użyć typowo
Rozpustne gotowanieRosół to zupa, której przygotowanie dla niektórych może kojarzyć się z wejściem w posiadanie wiedzy tajemnej i nic dziwnego bo do rosołu należy podchodzić z należytym
Book of spellsTe małe kapustki lubię od dzieciństwa. U mnie w domu mówiło się, że brukselka najlepsza jest po wcześniejszym przemrożeniu. Podobno pozbyć się możemy wtedy części goryczy
nietylkopasta.plCztery razy w tygodniu jestem weganką, dwa razy wegetarianką w pozostałe dni jem ryby, czasem indyka i eko kurczaka. Przez dwa lata nie jadłam mięsa. Ale
AZgotuj!Jak nie ma Agnieszki w domu, a przynajmniej w kuchni, mogę nieraz poszaleć 😁. Przykładowo wyciągnąć pesto z buraka z lodówki i posmarować
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSałatka na krakersach to hit internetu ostatnich kilku lat. W oryginale jest to sałatka z rybą, ale zauważyłam, że wymyślona przeze mnie wersja z pieczarkami również
Kuchnia MagdaLenySkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q
Kulinarne przemysleniaSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaBardzo smaczne pierożki. Jest to wersja bez indyjskich przypraw, ponieważ mój mąż nie przepada za kuchnią indyjską i ich przyprawami. W Polsce ciągle nie jest bardzo
Kuchnia PokoleńProsta i bardzo smaczna sałatka śledziowa z burakiem i czerwoną fasolą. Jej przygotowanie z całą pewnością nie zajmie Wam dużo czasu ani energii. Niezależnie od tego
babka w formie