Ostatnio wszelkiego rodzaju placki stały się moim ulubionym śniadaniem. Gdy tylko mam rano nadmiar czasu, to ciepłe i przypieczone placuszki lądują na moim talerzu. Dzisiaj - jogurtowe
Taste of imaginationOstatnio wpadły w moje ręce dwa opakowania ekologicznej kaszki kukurydzianej od Bio Planet . I zastawiałam się jak mogłabym je wykorzystać. Samej kaszki kukurydzianej chyba nigdy
Zdrowie na języku :PFormę do tarty mam prostokątną, dopiero po zrobieniu tej tarty dokupiłam okrągłą, gdyż zostało mi sporo ciasta. Wkrótce podam kolejny przepis na tartę, tym razem prawdopodobnie
Moje WyrobyProdukty potrzebne: miks sałat-200 gram antrykot- 150 gram gruszka- pół sztuki cebula czerwona- pół sztuki ser kozi - 75gram słonecznik- 20 gram śmietana 18%- 50ml aloes
pichcisztoSkładniki 4 plastry schabu b/k 2 cebule kawałek wędzonego boczku 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe fasolka szparagowa sól, pieprz, wegeta kilka kropel maggi śmietanka
Gaździnka warzyPo raz pierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku
Oka w rosole czyli KaFka gotujefot. Moja Książka Kucharska JAJKA FASZEROWANE WIELKANOCNE Czym zaskoczyć podniebienia rodziny podczas wielkanocnego śniadania? Jajka faszerowane to jedna z propozycji najczęściej chyba goszczących na wielkanocnych stołach
Moja Książka KucharskaŚwięta Wielkanocne nie mogą obejść się bez jajek i białej kiełbasy. Właśnie z tego powodu postanowiliśmy przygotować pieczoną łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem – tak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witajcie :) Czasami tak jest że zostanie nam kawałek kurczaka z obiadu, no i co tu zrobić jak mamy je dwa lub jeden. Ja w takim
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaMakaron z tuńczykiem, cytryną, rukolą i soczewicą to błyskawiczne, proste danie obiadowe, które możliwe jest do przygotowania ze składników, jakie niektórzy z Was mogą mieć w
Moja DelicjaSałatka z porem i groszkiem konserwowym – to ekspresowa propozycja na sałatkę wielkanocną z jajkiem , która sprawdzi się też idealnie na inne okazje. Zachwyca ona nie
Kulinarne PrzebojeSałatka z brokułem i białą kiełbasą – to kolejna propozycja sałatki na Wielkanoc , z wykorzystaniem białej kiełbasy i pysznego sosu na bazie majonezu i chrzanu. Jeśli
Kulinarne PrzebojeKlops to takie „mielone dla leniwych” – nie trzeba lepić pojedynczych kotletów, smażyć ich ani dopiekać – w klopsie wykorzystujemy samo mielone mięso i dodatki smakowe, piekąc je
Karo in the KitchenSzpinak, który kojarzony jest z niezbyt apetyczną papką, jest czymś, co można przyrządzić na wiele sposobów i według mnie - nigdy się nie nudzi. Co zrobić, aby
Taste of imagination