Już nigdy więcej nie kupicie gotowych paprykarzy w sklepie! Wiadomo, że to co domowe najlepsze, a jeszcze jak jest dość szybkie w przygotowaniu to nie ma
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: 700 g szynki wieprzowej 2 cebule 4 ząbki czosnku 12 dużych pieczarek 1/2 pęczka natki pietruszki 200 g żółtego sera (gouda) 2 łyżki oleju sól
Qchnia po prostuCykoria zapiekana z ziemniakami oraz serami Comté oraz Bleu d'Auvergne Z serii Cykoria wpadłam na pomysł zrobienia takiej oto zapiekanki. Ponieważ byłam w posiadaniu
Wino Francja KuchniaIdealna przegryzka na piknik! Doskonałe, bardzo puszyste ciasto, które uzyskuje naprawdę świetny smak dzięki nasączeniu go sosem jajecznym oraz wspaniałym dodatkom. Podsmażona cebula z szynką to
MamaOskarkaKasza jaglana jest teraz bardzo popularna. Staram się co jakiś czas ją wykorzystać, ale ciągle za mało. Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Najlepiej
Kuchnia PokoleńZrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić
Kuchnia PokoleńSkładniki pęczek czerwonej rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku w całości tj. zielone i białe części 250g pieczarek 1 awokado oliwa z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego tutaj
w mojej kuchni„To najsmaczniejsze naleśniki na słodko jakie jadłem” – tymi słowami podsumował je mój M. Zrobiłam je na podwieczorek i wszyscy zjedliśmy je z ogromnym
Smaki Na TalerzuLubicie ryby? Staram sie przygotowywać je aby mąż je polubił... bo On to prawdziwy mięsożerca. Ta ryba jednak bardzo przypadła mu do gustu :) 20 g quinoa
Kuchnia w oparachLubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z
Kuchnia w oparachU nas sezon grillowy rozpoczęty. Jak co roku starałam się zaskoczyć moich przyjaciół i rodzinę. Przygotowaliśmy więc wspólnie... a nawet można powiedzieć ugrillowaliśmy pizze... i to
Kuchnia w oparachLato jak na razie nie jest zbyt ciepłe. U nas ciągle wichury i deszcze. Mi jednak lato kojarzy się z chłodnikiem. Mąż nie przepada za chłodnikiem
Kuchnia w oparachLato to czas kiedy wyjeżdżamy na weekendowe wycieczki za miasto. Kanapki jednak już dawo znudziły się mojej ferajnie. Proponuje więc na piknik lub wypad za miasto
Kuchnia w oparachDostałam od durszlak.pl i firmy Krakus zadanie aby przygotować chłodnik na bazie Barszczu Czerwonego Krakus. Przygotowałam więc chłodnik jako mini ciasto które smakuje jak sernik ale
Kuchnia w oparachLubicie makarony? Zapraszam więc Was na typowo letnie danie z makaronem i owocami 180 g makaronu spaghetti 120 g sera białego 350 g owoców sezonowych (czereśnie
Kuchnia w oparach