Lato jak na razie nie jest zbyt ciepłe. U nas ciągle wichury i deszcze. Mi jednak lato kojarzy się z chłodnikiem. Mąż nie przepada za chłodnikiem
Kuchnia w oparachLato to czas kiedy wyjeżdżamy na weekendowe wycieczki za miasto. Kanapki jednak już dawo znudziły się mojej ferajnie. Proponuje więc na piknik lub wypad za miasto
Kuchnia w oparachDostałam od durszlak.pl i firmy Krakus zadanie aby przygotować chłodnik na bazie Barszczu Czerwonego Krakus. Przygotowałam więc chłodnik jako mini ciasto które smakuje jak sernik ale
Kuchnia w oparachLubicie makarony? Zapraszam więc Was na typowo letnie danie z makaronem i owocami 180 g makaronu spaghetti 120 g sera białego 350 g owoców sezonowych (czereśnie
Kuchnia w oparachMój mąż uwielbia mięso pod każda postacią. Wczoraj pomyślałam, że zrobię coś z arbuzem, którego już coraz mniej w sklepach. Do sosu wykorzystałam sos jasny Łowicz
Kuchnia w oparachKubek Happy "Mistrz drugiego planu" - Ambition Czy są tutaj osoby, które nie lubią pizzy? Ja osobiście nie znam takiej osoby. Sama bardzo lubię ten wypieczony placek
Kuchnia w oparachNo i weszliśmy z impetem w Nowy Rok. Dla mnie pierwszy Dzień Roku okazał się pechowy bo rozwaliłam sobie telefon. No ale ja nie o tym
Kuchnia w oparachMąż jutro kończy urlop więc postanowiłam przygotować na obiad faszerowane ziemniaki z zielonym sosem. Zielony sos to tradycyjny sos z Wysp kanaryjskich składający się z kolendry
Kuchnia w oparachUwielbiam takie obiady, trochę z nimi pracy ale warto. Skończyłam dzisiaj szybciej pracę, więc był na to czas. Z takim nadzieniem jadłam pierwszy raz i bardzo
Kuchnia PokoleńSkładniki: - 1 pieczarka - ćwierć cebuli - łyżka masła - 3 jajka - przyprawy: sól Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka lub kostkę, pieczarki - w pół plastry. Cebulę i pieczarki smażymy
Kulinarne blogowaniePizza z pesto to pizza z pomidorowym pesto. Zostały mi resztki pesto z suszonych pomidorów, więc wykorzystałam je do pizzy . W kuchni nic się nie może
codojedzeniaCo roku z niecierpliwością czekam na pojawienie się młodej kapusty. Można z niej wyczarować wiele fantastycznych potraw. Jednak naszym faworytem jest młoda kapustka z koperkiem. Może
Dieta bez mlekaŚledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której
Karo in the KitchenNa początku po raz kolejny zapraszam was na nowego instagrama @tasteofimagination :) Moja miłość do placków na śniadanie chyba nigdy nie przeminie. Tak samo jak nowa miłość
Taste of imaginationW piątek rybka na obiad musi być a jeżeli nie macie pomysłu, jak j ą przygotować, spieszę z pomocą ;) Przepis na pieczony filet z
La grande e la piccola cuoca