Dziś danie, które zna, lubi i przygotowuje każda peruwiańska rodzina, można powiedzieć, że to taki południowoamerykański odpowiednik, naszej sałatki jarzynowej. Uwielbiam causę, można ją przyrządzić z
Quinoa Raz!Dawno nie było tu sałatki. Jak to się stało? Nie mogę pojąć. A tyle dobrości wiosennych dookoła ;) No to jest, takie miałam śniadanko ostatnio, dzień
Quinoa Raz!W prostocie tkwi geniusz. W końcu Agnieszka zapamiętała, że kocham kanapki ze szczypiorkiem... Może nie chciała zapamiętać bo była zazdrosna. Tej wiosny stał
Dieta Rozdzielna i ZdrowieZawsze jak zrobię sobie takie danie to następnego dnia zabieram do pracy. Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało. Imbir obrać
Kuchnia PokoleńSajgonki to jeden ze specjałów kuchni chińskiej. To odpowiednik naszych rodzimych krokietów. Sajgonki doskonale sprawdzają się jako przekąska dla dzieci, którą możemy zabrać na piknik, czy
Dieta bez mlekaDomowe marynaty do mięs z grilla są najlepsze, dodajemy to co lubimy najbardziej, no i przede wszystkim wiemy co jemy... Nie wiem jak dla
Smaczne ZdroweWiosna. Przynosi poranki jeszcze podszyte chłodem, ale już słoneczne , gra w zielone , kwitną bzy w tym roku wyjątkowo wcześnie, na targu pojawiają się pierwsze truskawki
Wanilia i KardamonW poprzednim wpisie pokazałam Wam jak łatwo zrobić w domu jogurt naturalny. A teraz przyszedł czas na wersję... malinową 😋 Do owsianki, granoli, pampucha czy tak po
Kraina Miodem PłynącaJeszcze niedawno kapary były kojarzone z luksusem, z czymś drogim i trudno dostępnym. Obecnie w sklepach można kupić bez większych problemów słoiczek tych pysznych oliwkowo-zielonych
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 100 g ryżu 1/2 wędzonej piersi kurczaka (ok. 120 g) pęczek rzodkiewek (8szt.) 1/2 puszki kukurydzy (ok. 120g) 1 mały słoik marynowanego selera
Qchnia po prostuSkładniki Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki
w mojej kuchniHej, hej! Dawno nie było na blogu garam masala. Ponieważ jeszcze nie robiłam zupy garam masala, więc dzisiaj postanowiłam taki przepis przygotować. Akurat udało mi się
codojedzeniaSkładniki: 50 g miksu kasz (np. kasza gryczana, kasza bulgur, soczewica, soczewica czerwona, suszone pomidory, pestki dyni) 70 g sera feta 2 pomidory śliwkowe 1/2
Qchnia po prostuPrzygotowanie samemu sushi daje mnóstwo satysfakcji i nie jest trudne. Przygotowanie sushi pierwszy raz zajęło nam dwie godziny. Warto było. Cudowne doświadczenie. Kolejne sushi poszło
AZgotuj!Falafel idealny, choć oryginalnych osobiście nigdy nie jadłam, to mogę potwierdzić, że te z Jadłonomii są wprost genialne w smaku. Zabierałam się za nie
Smaczne Zdrowe