Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 4 jajka 2 szklanki piwa 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól Farsz: 500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa) 1
Qchnia po prostuCzerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem...to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z
Kuchnia MagdaLenyKto zagląda tu częściej wie, że to jest to co tygryski lubią najbardziej. Kluseczki, klusuńki, kuseczuńki. Porcja wystarczy dla 4 dorosłych osób. Ziemniaki ugotować do miękkości
Kuchnia PokoleńSzło by pedzieć 1 , że to sōm 2 take krewetki choby 3 po grecku, bo wciep 4 żech tam tyż trocha fety. Z krewetkōma niy ma
Chop w kuchniMoja chyba ulubiona wersja grzybów, czyli najprostsza rzecz pod słońcem, grzyby smażone na patelni. Użyłam tego co mąż przyniósł z lasu, czyli podgrzybki, trochę borowików, kurki
Bernika - moj kulinarny pamietnikOwsiankę można przygotować na mnóstwo sposobów... Dzięki temu można jeść ją codziennie i nigdy się nie znudzi! Ważne, aby została przyrządzona z takimi dodatkami, które każdy
Di gotujeLato się już niestety skończyło, ja jednak nie rozstaję się ze słonecznymi kolorami na talerzu🌞 Przepyszna zapiekanka, która aż kolorem słońca biję po oczach, często bywa
Zdrowie i pysznie na talerzuW jednym z dyskontów pojawiły się fioletowe ziemniaki, postanowiłam więc je zakupić i przygotować coś ładnego na bloga. Bardzo lubię ich używać do sałatek, ale tym
Quinoa Raz!Bardzo lubię naleśniki, zwłaszcza te w zdrowym wydaniu. Nie używam w swojej kuchni białej mąki, dlatego też próbuję z różnymi mąkami. Dziś padło na mąkę orkiszową
Oka w rosole czyli KaFka gotujeLunch w Warszawie często jada się na mieście. Ja akurat częściej jadam drugie śniadanie i to w domu, ale na lunch zdarza mi... The post Lunch
Eksperymentalnie.comPlacki ziemniaczane to danie, które kojarzy mi się z wakacjami u babci na wsi. Do moich dzisiejszych placków dodałam boczek. Składniki: 1 kg ziemniaków 200 g
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSmacznego. Szybko i pysznie. Kukurydzę, ananasy, seler odcedzić i wrzucić do miski. Szynkę pokroić w cienkie paski. Wszystko wymieszać. Dodać majonezu według uznania. Doprawić solą i
Kuchnia PokoleńPlacuszki z marchewki i cukinii – idealne na piątkowy obiad! :) Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany lub
Kulinarne PrzebojeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te …
My Blueberry CornerFigi uwielbiam. Same, z serem camembertem, lub z naleśnikami. A Wy też je lubicie ? Jeśli tak to wiecie o czym mówię, jeśli nie próbowaliście to zdecydowanie
Z Majeczką w kuchni