Po prostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do
Z Majeczką w kuchniSezon na dynię w pełni, więc warto wykorzystać ją w swojej kuchni. Jest to warzywo, które świetnie sprawdza się do przyrządzania zup, wypieków, dżemów, powideł, a
Kuchenne innowacjeNa zewnątrz coraz zimniej. Bliny rekompensują mi brak słońca, poprawiają nastrój. Maleńkie drożdżowe placuszki z ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele receptur
AZgotuj!Dzisiaj polecam przepis na chrupiące domowe pizzerinki z pysznymi dodatkami. To doskonała propozycja na podwieczorek dla całej rodziny. Pizzeriny polane obficie ketchupem smakują nieziemsko. Polecam!!! SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia KasiPolecam taki schab, jest delikatny i pyszny. Można go przygotować wcześniej i będzie sobie czekał w lodówce na gości. Przygotowanie marynaty do schabu – wszystkie składniki wrzucić
Kuchnia PokoleńDanie idealne na dietę redukcyjną. Dodatkowo nie wymaga za dużo roboty i specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g
Zdrowie i pysznie na talerzugoogle_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś zapraszam Was na pyszny i jak zawsze proste w przygotowaniu puszyste placuszki gruszkowo-jogurtowe . Przygotowałam je na deserze jogurtowym z gruszkami, który akurat znalazłam w
Słodkie okruszkiPiersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku – to pyszna alternatywa dla Ryby po grecku (zobacz przepis na: Ryba po grecku wg
Kulinarne PrzebojeMacie ochotę na spaghetti z kurczakiem i pieczoną papryką? Sos przypomina bolognese ale zamiast mielonej wołowiny użyłam mielonego z kurczaka . Obok pomidorów dodałam pieczoną papryczkę. Sos
codojedzeniaTaką zupkę robiła moja mama i babcia bardzo często na śniadanie. Uwielbiam ją i do dzisiaj robię bardzo często. Tak to jest z pokoleniowymi przepisami że
Kuchnia PokoleńNa jedną porcję - 100 g mięsa z piersi indyka lub kurczaka - pół dużej czerwonej papryki - 1 mała cebula - 1 duży ząbek czosnku - 1 średni pomidor - pół
Pasje Jolki"Jesteś tym co jesz" słyszę w prasie, radiu, telewizji. Dlatego to przygotowałam pasztet z pestek dyni i czerwonej soczewicy. Do tego suszone pomidory
AZgotuj!Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne
Karo in the KitchenW swojej diecie jem dużo jaj, ale gdy nudzi mi się tradycyjna jajecznica, zaczynam kombinować. Dziś przedstawiam Wam muffiny z jaja. Kiedyś panowało przekonanie, że nie
Oka w rosole czyli KaFka gotuje