Witajcie :) Ostatnio pogrzebałam w starym zeszycie i znalazłam przepis na ryżowiec. Przepis dawno temu dostałam od teściowej, robiłam to danie kiedyś ale potrzeba do niego pomidorów
Sama słodycz i szczypta chiliMimo, że lubię kalafiora – najbardziej tego pieczonego w całości lub na surowo – nie lubię tradycyjnej kalafiorowej zupy. Rozmemłany, przeźroczysty, wygotowany kalafior nie jest ani smaczny, ani
Karo in the KitchenZ pewnością słyszeliście o diecie pudełkowej👂 Można ją spotkać w formie cateringu dla zabieganych i dbających o formę, ale można również samemu sobie tworzyć smakołyki na
Zdrowie i pysznie na talerzuPomysł na obiad lu danie imprezowe. Polecam Piersi kurze jeśli są duże przekroić wzdłuż na pół, rozbić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Ziemniaki obrać
Kuchnia PokoleńPyszna i prosta sałatka z gruszką, serem ricotta, posypana chrupiącymi pistacjami i polana pomarańczowym dressingiem. The post Sałatka z gruszką, serem ricotta i pistacjami appeared first
Moja DelicjaSKŁADNIKI (ok. 20 sztuk) 1 kg ziemniaków 100 g bekonu 100 g kukurydzy z puszki 100 g sera cheddar 100 g m ą ki
La grande e la piccola cuocaPasta jajeczna z mascarpone – to pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją
Kulinarne PrzebojeMuffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Jak to muffinki są one bardzo proste w wykonaniu i robi się je
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 5 filetów śledziowych 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 5 szalotek 1 pęczek koperku 4 łyżki octu jabłkowego 10 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu
Qchnia po prostuNie wiem jak Was, ale mnie jesienią pociesza głównie sezon na grzyby. W dzieciństwie uwielbiałam wycieczki do las z rodzicami i poszukiwanie pięknych okazów, które później
Quinoa Raz!Zapraszam Was na jedno z moich ulubionych śniadań – pyszny omlet. Dziś wersja cynamonowa z jabłuszkiem. Idealny na chłodne dni. Przygotowanie oczywiście jest naprawdę proste. Cynamonowy
Słodkie okruszkiJeżdżąc na rowerze po podwarszawskich miejscowościach czuję dym z ognisk. Znam zapach i smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Dlatego wiedziona zapachem kupiłam ogromne ziemniaki
AZgotuj!Dzisiaj polecam pasztet pieczony z wątróbka, robiłam go pierwszy raz ale rodzina się nim zajadała, więc chyba wyszedł smaczny. Pieczony pasztet z wątró
Pomysłowa kuchniaBardzo lubię miechunkę peruwiańską, cieszę się, że jest coraz bardziej dostępna w Polsce. Zazwyczaj używam jej do deserów, ale w sałatkach też się sprawdza doskonale. Dzisiaj
Quinoa Raz!Smacznego. To dnie można przygotować w woku lub na dużej patelni. Podać z ciemnym makaronem. Cebulki i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno. Do woka wlać
Kuchnia Pokoleń